Παρασκήνια και εκλογολογία

Πολιτικές ζυμώσεις στην Κομοτηνή ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών

Ο Κώστας Ναλμπάντης από τον χώρο της ΝΔ ετοιμάζει δυναμική επιστροφή ενώ το όνομα του Κώστα Κατσιμίγα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς ακούγεται όλο και πιο έντονα

Οι πρόσφατες εξελίξεις στα αυτοδιοικητικά της Κομοτηνής ύστερα και από την απόφαση Πετρίδη να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα δημιούργησαν νέα δεδομένα ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2019.

Τα δεδομένα αυτά αφορούν κυρίως την παράταξη της «Κοινωνίας Πολιτών» και ειδικότερα τις φιλοδοξίες που «γεννήθηκαν» σε συμβούλους οι οποίοι επιθυμούν να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο, να βγουν μπροστά και να αναλάβουν τα ηνία.

Γιάννης Γκαράνης, Δημήτρης Πολιτειάδης, Κλεοπάτρα Στογιαννίδου και Νίκος Σωτηρακόπουλος φαίνεται πως ενδιαφέρονται για την αρχηγία της παράταξης ενώ το ενδεχόμενο ο Δημήτρης Καρασταύρου να διεκδικήσει την ηγεσία μάλλον χάνει έδαφος προς το παρόν, με τον ίδιο να επιλέγει να στηρίξει άλλη υποψηφιότητα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι όλα τα παραπάνω μεταφέρονται βάσει πληροφοριών καθώς κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει εκφράσει επίσημα το ενδιαφέρον του ενώ όλοι αναμένεται να κρατήσουν κλειστά τα χαρτιά τους, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκατέρωθεν κρούσεις και να τελεσφορήσουν οι όποιες ζυμώσεις.

Εκτός όμως από το εσωτερικό της «Κοινωνίας Πολιτών» ζυμώσεις γίνονται, εδώ και αρκετό καιρό μάλιστα, και εκτός αυτής από κορυφαία ιστορικά στελέχη που προέρχονται από άλλους χώρους.

Ένα από αυτά, ο Κώστας Ναλμπάντης από τον χώρο της ΝΔ ο οποίος ετοιμάζει δυναμική επιστροφή στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης δείχνει πως επιθυμεί να διεκδικήσει τον Δήμο Κομοτηνής ενώ στο πρόσωπο του συσπειρώνονται «βαριά» ονόματα και στελέχη, ακόμα και εκτός ΝΔ, τα οποία αναμένεται να στηρίξουν ενδεχόμενη υποψηφιότητα του.

Ένα ακόμα όνομα το οποίο χρήζει αναφοράς είναι σίγουρα αυτό του Κώστα Κατσιμίγα. Το όνομα του παλιού στελέχους του Συνασπισμού και πρώην Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ακούγεται όλο και πιο έντονα το τελευταίο διάστημα με τον ίδιο ωστόσο να τηρεί «σιγή ιχθύος». Ενδεχόμενη υποψηφιότητα του αναμένεται να μεταβάλλει σημαντικά τις ισορροπίες, όχι μόνο στον χώρο της Κεντροαριστεράς από τον οποίον προέρχεται αλλά σε όλους τους χώρους, καθώς ο ίδιος θεωρείται κατά γενική ομολογία στέλεχος ικανό και με γνώσεις και ως εκ τούτου τυγχάνει ευρείας αποδοχής.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.