Νέο κρούσμα

«Θερίζει» τα αδέσποτα στην Κομοτηνή η ασθένεια της μόρβας

Για κίνδυνο επιδημίας μιλάνε οι φιλόζωοι οι οποίοι επιρρίπτουν «τεράστιες ευθύνες» στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής – Προαναγγέλλουν προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Νέο κρούσμα μόρβας παρουσιάστηκε σε αδέσποτο σκυλί το οποίο εντοπίστηκε την Πέμπτη (20/9) σε άθλια κατάσταση από φιλόζωους έξω από το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε έξι τουλάχιστον ακόμη παρόμοια περιστατικά που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες, με τους φιλόζωους να μιλάνε για κίνδυνο επιδημίας στον αστικό ιστό της πόλης.

Η σελίδα «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής SOS» επιρρίπτει για την κατάσταση «τεράστιες ευθύνες» στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής καθώς όπως σημειώνει σε ανάρτηση της «όφειλε, κατά το νόμο, να έχει εμβολιασμένα ΟΛΑ τα αδέσποτα σκυλιά του Δήμου Κομοτηνής». Η ανακοίνωση καταλήγει με τους φιλόζωους να προαναγγέλλουν την προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου για την «παραβίαση κανόνων υγιεινής».

Αναλυτικά, η ανάρτηση:

«Είχαμε γράψει πριν από λίγες ημέρες για κίνδυνο επιδημίας στην Κομοτηνή από την ασθένεια της μόρβας. Χθες βρέθηκε σκυλί (φωτό στα αριστερά) έξω από το Εργατικό Κέντρο σε άθλια κατάσταση . Σήμερα, κατά την εξέταση του διαπιστώθηκε ότι έχει μόρβα (φωτό πάνω δεξιά). 

Είχαμε γράψει για έξι τουλάχιστον ακόμη περιστατικά τις τελευταίες ημέρες. 
Ένα εκ των οποίων είναι το σκυλάκι της κάτω δεξιάς φωτό (έχουμε το τσιπάκι για κάθε κακόπιστο) που είχε εισαχθεί στο δημοτικό κυνοκομείο για θεραπεία από καλαζάρ και βγήκε πριν από λίγες ημέρες έξω, αφού θεωρήθηκε υγιές. Μία ημέρα μετά, άρχισε τους σπασμούς και μεταφέρθηκε επειγόντως από τη φιλόζωη που το φρόντιζε σε ιδιωτικό ιατρείο όπου διαπιστώθηκε ότι πάσχει από μόρβα. Τρεις ημέρες μετά πέθανε. 

Το δημοτικό κυνοκομείο όφειλε, κατά το νόμο, να έχει εμβολιασμένα ΟΛΑ τα αδέσποτα σκυλιά του δήμου Κομοτηνής. Αν είχε συμβεί αυτό δεν θα υπήρχε κίνδυνος επιδημίας και δεν θα πέθαιναν τόσα αθώα σκυλιά. Δυστυχώς, οι μόνοι εμβολιασμοί που γίνονται είναι σε θηλυκά σκυλιά όταν εισάγονται για στείρωση και αντίστοιχα σε μεμονωμένα αρσενικά, όταν για κάποιο λόγο εισαχθούν στο κυνοκομείο.

Ποια είναι η τελευταία φορά που κτηνίατρος του δημοτικού κυνοκομείου βγήκε με το αμάξι, ως οφείλει, να εμβολιάσει αδέσποτα; 
Πως είναι δυνατόν να μπαίνουν υγιή σκυλιά στο δημοτικό κυνοκομείο και να βγαίνουν άρρωστα έχοντας προσβληθεί από μόρβα, πνευμονία και άλλες αρρώστιες; 
Πόσο καιρό υπάρχει μόρβα στο δημοτικό κυνοκομείο; Πόσα σκυλιά έχουν πεθάνει; 

Πολλοί φιλόζωοι της πόλης δηλώνουν αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί τόσο στο κυνοκομείο, όπου παραβιάζονται όλοι οι κανόνες υγιεινής και όχι μόνο, όσο και για την επικίνδυνη αδιαφορία για τα αδέσποτα της περιοχής μας».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.