Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ

Έλεγχος της FRONTEX για την αυξημένη εισροή μεταναστών στον Έβρο

Σύσκεψη στην Κομοτηνή για την έξαρση του μεταναστευτικού – Έντονη δυσαρέσκεια στη νέα φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. η οποία αναζητά νέους τρόπους

Στην Κομοτηνή βρέθηκε την Πέμπτη (20/9) κλιμάκιο της FRONTEX με επικεφαλής αξιωματούχο της αυστριακής Αστυνομίας προκειμένου να πραγματοποιήσει έλεγχο στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Aιτία του ελέγχου αυτού αποτέλεσε η ιδιαίτερα αυξημένη το τελευταίο διάστημα εισροή μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα μας από τον Έβρο, γεγονός το οποίο προκάλεσε την ανησυχία των αξιωματούχων της FRONTEX.

Σύμφωνα με τα όσα μας μεταφέρουν αστυνομικές πηγές, το φαινόμενο της παράνομης εισόδου στη χώρα μας μεταναστών παρουσιάζει εδώ και δύο μήνες έξαρση με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο μέχρι και για 1.000 άτομα τα οποία καθημερινά περνάνε το ποτάμι του Έβρου.

Περιπολικό της FRONTEX, με ολλανδικές πινακίδες κυκλοφορίας, εθεάθη σήμερα να κυκλοφορεί στην Κομοτηνή:

Ο σχεδιασμός της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης φαίνεται πως όχι μόνο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αλλά αντίθετα κρίνεται και ανεπαρκής, αν ευσταθούν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για μη ύπαρξη ούτε ενός σταθερού σημείου ελέγχου σε όλο το μήκος της Εγνατίας οδού, από τα σύνορα με την Τουρκία έως και την Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, θα πρέπει να επισημάνουμε και τα παράπονα κατοίκων περιοχών του Έβρου και της Ροδόπης οι οποίοι καταγγέλλουν, σε σχεδόν καθημερινή βάση, την διέλευση μέχρι και πεζών μεταναστών από τους οικισμούς τους.

Όλα τα παραπάνω προκάλεσαν, εκτός της ανησυχίας της FRONTEX, και την έντονη δυσαρέσκεια της νέας φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. η οποία αναζητά νέους τρόπους για την αντιμετώπιση της αυξημένης εισροής παράτυπων μεταναστών.

Λευτέρης Γλερίδης
facebook.com/gleridis

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.