ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

«Κοινωνία Πολιτών»: Ξεκίνησε η κούρσα διαδοχής του Πετρίδη

fonirodopis.gr

Σε συναινετικό κλίμα η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου η οποία επισημαίνει την ανάγκη να μείνει συσπειρωμένη η παράταξη – «Μαζί πιο δυνατά», το μήνυμα της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Φωτιές άναψε στην κυριολεξία στα μέλη της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Πολιτών» η απόφαση του Γιώργου Πετρίδη να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για το αξίωμα του Δημάρχου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019.

Αν και οι προθέσεις του Πετρίδη συζητούνταν το τελευταίο διάστημα, πολλοί ήταν αυτοί που πιάστηκαν εξ απήνης κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης της παράταξης όπου ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την απόφαση του.

Όπως μάλιστα μαθαίνουμε, αρκετοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να τον μεταπείσουν με τον Δήμαρχο όμως να τους ξεκαθαρίζει ότι η απόφαση του είναι οριστική και αμετάκλητη.

Η κούρσα της διαδοχής

Στην κούρσα της διαδοχής Πετρίδη φιγουράρουν, όπως ήδη γράψαμε, πέντε ονόματα με τους κ.κ. Γκαράνη, Καρασταύρου, Πολιτειάδη, Στογιαννίδου και Σωτηρακόπουλο να εμφανίζονται –βάσει πληροφοριών και όχι δεδηλωμένης έκφρασης- ως ενδιαφερόμενοι για την ηγεσία της «Κοινωνίας Πολιτών».

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, μάλιστα, πρότεινε στα μέλη της παράταξης του ο νέος επικεφαλής να επιλεγεί κατόπιν εκλογικών εσωτερικών διαδικασιών με την Κλεοπάτρα Στογιαννίδου όμως να διαφωνεί και να αντιπροτείνει, αντί εκλογών, συναινετικές διαδικασίες.

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής σχολιάζοντας στη «Φωνή της Ροδόπης» τις πρόσφατες εξελίξεις δήλωσε σχετικά ότι «δρομολογούνται νέα δεδομένα στη μέχρι σήμερα κατάσταση. Το διακύβευμα της επόμενης μέρας είναι να μείνουμε ενωμένοι και να επιλέξουμε το νέο επικεφαλής. Θέλω να πιστεύω ότι μέσα από τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ήδη μεγάλη συνοχή μας, όποιος κι αν είναι αυτός. Γι’ αυτό τον λόγο πρότεινα να μην πάμε σε εκλογές αλλά να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ώστε να υπάρξει μια συναινετική απ’ όλους μας επιλογή στο πρόσωπο αυτού που θα μας οδηγήσει σε μια νέα εκλογική νίκη».

Λευτέρης Γλερίδης 
facebook.com/gleridis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ