ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Ο Σύλλογος Εργαζομένων «Σισμανογλείου» διευκρινίζει στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης… τα αυτονόητα

FoniRodopis

«Το Νοσοκομείο δεν είναι δομή παιδικής προστασίας αλλά Β/θμια δομή παροχής Υγείας» – «Δεν ενδείκνυται η φιλοξενία υγιών παιδιών διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος λοιμώξεων»

Τα αυτονόητα όσον αφορά την φιλοξενία και φροντίδα ανήλικων παιδιών χρειάστηκε να διευκρινίσει, μέσω δημόσιας ανακοίνωσης του, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης κ. Μελισσάρη.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται μεταξύ άλλων ότι το Νοσοκομείο δεν είναι δομή παιδικής προστασίας αλλά Β/θμια δομή παροχής δημόσιας Υγείας ενώ δεν ενδείκνυται σε αυτό η φιλοξενία υγιών παιδιών διότι πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος λοιμώξεων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κομοτηνής, θεωρεί υποχρέωση του να διευκρινίσει στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης τα κάτωθι:

– Το νοσοκομείο μας κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, έχει επανειλημμένα φιλοξενήσει και φροντίσει παιδιά και βρέφη που βρίσκονται σε κίνδυνο ενώ δεν είναι δομή παιδικής προστασίας αλλά β/βάθμια δομή παροχής δημόσιας Υγείας.

– Το προσωπικό ευαισθητοποιημένο και πρόθυμο ανταποκρίνεται παρ’ όλες τις ελλείψεις του, αν και δεν είναι εξειδικευμένο, σε φύλαξη επί 24ωρου βάσεως τέτοιων περιστατικών.

– Ωστόσο στα δημόσια νοσοκομεία δεν ενδείκνυται η φιλοξενία υγιών παιδιών, διότι πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος λοιμώξεων, ενώ συγχρόνως παρατηρείται και η δυσαρέσκεια των γονέων των παιδιών που νοσηλεύονται.

– Επιπρόσθετα το προσωπικό του νοσοκομείου επιφορτίζεται και με την μεταφορά των απροστάτευτων αυτών παιδιών σε προνομιακά ιδρύματα .

–  Έχουμε έμπρακτα λοιπόν  επιδείξει την κοινωνική και εργασιακή μας ευαισθησία εμείς οι Εργαζόμενοι του Γ.Ν. Κομοτηνής στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας των δημοσίων φορέων για το  κοινωνικό όφελος.

–  Τυχόν μικροπροβλήματα επικοινωνίας και αντιδράσεις δεν θωρούμε ότι είναι ικανά να αμαυρώσουν τη συνολική εικόνα προσφοράς  και ευαισθητοποίησης ενός χώρου που καθημερινά συναναστρέφεται τον ανθρώπινο πόνο και προσπαθεί παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες.

– Για την φιλοξενία των απροστάτευτων παιδιών λειτουργούν σε όλη την χώρα δημόσιες δομές παιδικής προστασίας στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στα παραρτήματα Παιδιού Καβάλας και Δράμας.

– Επειδή λοιπόν στην περιοχή μας παρατηρείται αυξημένος όγκος ανάλογων περιστατικών λόγο της ιδιομορφίας και της πολιτισμικότητας, ιδανικά θα έπρεπε να λειτουργεί και ένα παράρτημα στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την Κομοτηνή.

Καλούμε λοιπόν τους ιθύνοντες να ενεργήσουν προς την κατεύθυνση αυτή».  

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ