ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Μετατρέπουν με τροπολογία ένα ιδιωτικό σχολείο σε δημόσιο μειονοτικό!

FoniRodopis

Προσλαμβάνονται κατ’ εξαίρεση στο δημόσιο όλοι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί του τουρκόφωνου προγράμματος – Το Κράτος αναλαμβάνει επί της ουσίας τα έξοδα και τις υποχρεώσεις μιας ιδιωτικής επιχείρησης που έχει στενές σχέσεις με το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής

Τροπολογία για τον επανακαθορισμό του  καθεστώτος λειτουργίας του Ιδιωτικού Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης «Μουζαφέρ Σαλήχογλου» κατέθεσε ο Υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου, προς ψήφιση στη Βουλή.

Με την προτεινόμενη διάταξη το καθεστώς λειτουργίας του ιδιωτικού σχολείου εναρμονίζεται με το καθεστώς λειτουργίας των μειονοτικών σχολείων ενώ το σχολείο πλέον θα διοικείται από σχολική εφορία η οποία θα εκλέγεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.


Η εκπρόσωπος των ιδιοκτητών στο Ιδιωτικό Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης κ. Σαϊμέ Κιρλί Ντοκμέ δίνει αναμνηστικό δώρο στον πρώην Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς, παρουσία του τότε Τούρκου Πρόξενου Κομοτηνής Μουσταφά Σαρνίτς

Η τροπολογία όπως είναι φυσικό εγείρει εύλογα ερωτήματα ως προς την σκοπιμότητα της. Το Ιδιωτικό Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης είναι ένα αμιγές ιδιωτικό σχολείο με τους ιδιοκτήτες του μάλιστα να διατηρούν στενές σχέσεις με το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής το οποίο «επιβάλλει» κατά καιρούς τους καθηγητές του τουρκόφωνου προγράμματος.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε την περίπτωση του καθηγητή Νιχάτ Χότσικα, την απόλυση του οποίου είχε αξιώσει στα τέλη του 2016 το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής προκαλώντας τότε σάλο στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης.

Σύμφωνα με την τροπολογία που φέρνει προς ψήφιση ο Υπουργός Γαβρόγλου, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί του τουρκόφωνου προγράμματος προσλαμβάνονται κατ’ εξαίρεση στο δημόσιο και θα υπηρετούν εφεξής ως δημόσιοι υπάλληλοι ενώ από τον δημόσιο κορβανά θα καλύπτονται πλέον οι λοιπές υποχρεώσεις και τα έξοδα ενός ιδιωτικού σχολείου.

Υπ’ αυτήν την έννοια,  η κυβέρνηση με μια ευνοϊκή διάταξη μετατρέπει επί της ουσίας μια ιδιωτική επιχείρηση σε δημόσια με την τροπολογία να χαρακτηρίζεται αν μη τι άλλο «σκανδαλώδης».

Λευτέρης Γλερίδης 
facebook.com/gleridis

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ1 εβδομάδα πριν

Στεγνοκαθαριστήριο 5min

Άμεση εξυπηρέτηση – Απόλυτη καθαριότητα – Οικονομικές τιμές – Σεβασμό στον πελάτη

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο – Ψητοπωλείο Ελευθερίου

Ολόφρεσκα ψάρια στις καλύτερες τιμές. Αναλαμβάνουμε το ψήσιμο και την παράδοση των ψαριών σας

ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΩΝ3 εβδομάδες πριν

Γραφείο συνοικεσίων «Ouzoun Group»

Γραφείο συνοικεσίων και γνωριμιών για γάμο. Αρχές μας, η εμπιστοσύνη και η εχεμύθεια

ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ3 εβδομάδες πριν

Nefeli market

Εσύ αξίζεις το καλύτερο - Άμεση εξυπηρέτηση κατ' οίκον

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ1 μήνα πριν

STIHL – Αθανάσιος Παρμάκης

Επιλέξτε την δύναμη που σας ταιριάζει! Βενζινοκίνητο, ηλεκτρικό ή επαναφορτιζόμενο, η STIHL διαθέτει δεκάδες επιλογές σε κάθε κατηγορία προϊόντος που...

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ - ΠΟΔΗΛΑΤΑ1 μήνα πριν

ΑΪΧΑΝ bikes

Ποδήλατα – Service – Ανταλλακτικά

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ1 μήνα πριν

Bonsai Mekkos Flowers

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί οποιαδήποτε σύνθεση λουλουδιών για κάθε μοναδική περίσταση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ