ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

«Πρώτο κουδούνι» για μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία της Ροδόπης

fonirodopis.gr

Με καλές προϋποθέσεις ξεκινά η σχολική χρονιά – 5.640 μαθητές και 560 καθηγητές με μόλις 12 κενά στα Γυμνάσια και Λύκεια της Βθμιας Εκπαίδευσης

Με καλές προϋποθέσεις ξεκινά η φετινή σχολική χρονιά για μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία της Ροδόπης. Το πρωί της Τρίτης (11/9) τελέστηκε ο αγιασμός της νέας χρονιάς στο 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Τον αγιασμό στο 2ο Γυμνάσιο τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. «Πάντοτε η πρώτη μέρα στο σχολείο έχει σημαίνοντα ρόλο και οριοθετεί την πορεία μας μέσα στην καινούρια χρονιά. Εσείς οι λοιπόν οι μαθητές και ο καθένας στην τάξη του να προσπαθήσει να βάλει σε τάξη τη ζωή του. Θα κληθείτε μέσα από την μάθηση και μέσα από τις εμπειρίες που προσφέρει ένα σχολείο να μάθετε να βλέπετε καθαρά τον εαυτό σας, τον Θεό και τον κόσμο. Εύχομαι να δείτε τον κόσμο μέσα από τα πραγματικά μάτια, τα μάτια της ψυχής και αυτός ο κόσμος να είναι ένας παράδεισος για όλους μας. Καλή χρονιά και καλή δύναμη», το μήνυμα του Μητροπολίτη στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής.

Με ελάχιστα κενά καθηγητών, μόλις 12, τα οποία αναμένεται να καλυφθούν και αυτά στην επόμενη φάση των αναπληρωτών ξεκινά η χρονιά για τους 5.640 περίπου μαθητές που φοιτούν στα Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής. «Ξεκινάει μια χρονιά με πολύ καλές προϋποθέσεις για τους μαθητές της Π.Ε. Ροδόπης. Στα Γυμνάσια και Λύκεια της Βθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης φοιτούν περίπου 5.640 περίπου μαθητές με μία αναλογία εκπαιδευτικών/μαθητών περίπου 1 προς 10, δηλαδή έχουμε 564 καθηγητές. Δεν έχουμε καλυφθεί πλήρως στα κενά της Γενικής Παιδείας αλλά είναι ελάχιστα. Περιμένουμε 3-4 φιλολόγους και άλλους τόσους μαθηματικούς. Γενικά χρειαζόμαστε γύρω στους 12 καθηγητές για να καλύψουμε τα κενά μας. Κενά επίσης υπάρχουν στην Παράλληλη Στήριξη, τα οποία ελπίζουμε θα καλυφθούν στην επόμενη φάση των αναπληρωτών. Τα βιβλία έχουν έρθει όλα και είναι έτοιμα να διανεμηθούν στους μαθητές. Εύχομαι αυτή η χρονιά να φέρει στο τέλος της το βέλτιστο στους μαθητές και να γίνουν καλοί πολίτες με αγωγή και παιδεία» σημείωσε η Διευθύντρια Βθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαίρη Κοσμίδου.

«Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες καλή σχολική χρονιά, αποδοτική, γεμάτη γνώση και δημιουργία. Οργανώστε τον χρόνο σας, το διάβασμα και τις υπόλοιπες δραστηριότητες, και έτσι θα πετύχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Το ίδιο λέω και στην κόρη μου. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ως Περιφέρεια θα είμαστε δίπλα σας για να αντιμετωπίσουμε και να επιλύσουμε όποιο πρόβλημα δημιουργηθεί. Καλή επιτυχία και καλή δύναμη. Να είστε όλοι καλά», τόνισε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος απευθυνόμενος σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

«Όλοι εσείς μας δίνετε δύναμη και ώθηση να κάνουμε καλύτερο τον τόπο. Καλύτερος ο τόπος όμως δεν γίνεται μόνο από τα λόγια ή από τα έργα αλλά από τους ανθρώπους, από όλους εσάς που μαζί με τους δασκάλους σας στο τέλος της χρονιάς όταν κάνετε τον απολογισμό θα δείτε ότι είστε καλύτεροι. Εύχομαι σε όλους σας καλή δύναμη και καλό κουράγιο. Καλή χρονιά», το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη.

Τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη εκπροσώπησε στον αγιασμό ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης, ο οποίος ευχήθηκε «καλή σχολική χρονιά, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Για τα πρωτάκια να ευχηθούμε καλή προσαρμογή και καλά αποτελέσματα. Είμαστε εδώ σαν Δήμος Κομοτηνής ώστε τα προβλήματα που θα προκύψουν να τα διευθετήσουμε όσο πιο καλά και πιο γρήγορα».

Τέλος, ο πολιτευτής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου, ευχήθηκε «οι μαθητές να δρέψουν τους καρπούς της προσπάθειας τους στο τέλος της χρονιάς. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν επιτυχίες. Στους γονείς να ευχηθώ καλή δύναμη και στη μαθητιώσα νεολαία που είναι το μέλλον του τόπου θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία και να μην ξεχνούν ούτε στιγμή ότι η γνώση, η μόρφωση είναι το μεγάλο εφόδιο για τη ζωή. Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ