ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Μήνυμα Παντελεήμονος προς τους μαθητές της Ροδόπης για τη νέα σχολική χρονιά

fonirodopis.gr

Τις ευχές του για μια χρονιά κατά την οποία θα γίνουν σοφότεροι πνευματικά και πληρέστεροι ψυχικά, απευθύνει ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων στους μαθητές της Ροδόπης ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Παντελεήμων σημειώνει ότι τόσο ο ίδιος όσο και η τοπική Εκκλησία θα είναι κοντά στους μαθητές, τους οποίους καλεί να αγκαλιάσουν με αγάπη τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους.

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής:

«Αγαπητά μου παιδιά,

Άλλη μία σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα για εσάς αλλά και για τους συνοδοιπόρους σας, τους γονείς, τους δασκάλους και όλους όσοι έχουν την ευθύνη να σας προσφέρουν ένα ήρεμο, λειτουργικό και ασφαλές περιβάλλον, ώστε να αφοσιωθείτε απερίσπαστοι στη διαδικασία της μάθησης. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγεται και η τοπική μας Εκκλησία.

Θα είμαστε όλοι κοντά σας και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξουμε το δύσκολο έργο σας. Διότι δεν θα πρέπει κανείς να θεωρήσει το έργο σας εύκολο ή ευκαταφρόνητο. Έχετε δύσκολο αγώνα μπροστά σας. Η κατάκτηση της γνώσης δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση. Απαιτεί προσήλωση, μελέτη και θυσίες.

Έχετε όμως δίπλα σας την οικογένεια που θα φροντίσει για τις υλικές και συναισθηματικές σας ανάγκες. Δίπλα σας είναι και οι εκπαιδευτικοί που θα μεριμνήσουν να οικοδομήσετε την καινούρια γνώση πάνω σε αυτά που ήδη γνωρίζετε αλλά και να καλλιεργήσετε πνεύμα δημιουργικό και κριτικό.

Διότι η αληθινή παιδεία δεν συνιστά στείρα αποστήθιση πληροφοριών ή άκριτη αποδοχή καινούριων ιδεών. Αντίθετα, πραγματική μάθηση είναι η δημιουργική προσέγγιση της γνώσης, η κριτική εξέταση της με βάση τις πνευματικές αρχές, το ανθρωπιστικό πνεύμα και τις ηθικές αξίες. Στήριγμα και πυξίδα σ’ αυτό είναι η Ορθοδοξία, οι Πατέρες της Εκκλησίας με το θεόπνευστο έργο τους και οι παραδόσεις του τόπου μας.

Το μεγαλύτερο όμως στήριγμα σας είναι ο Θεός. Η ακολουθία του αγιασμού που τελούμε σήμερα δεν είναι παρά μία φανέρωση με ορατά σημεία, όπως το νερό, της χάριτος και της ευλογίας του Θεού, τον οποίον παρακαλούμε και αντλούμε τη βεβαιότητα ότι στέκεται δίπλα σας, φωτίζει τον νου και γεμίζει την καρδιά σας με την αγάπη του.

Αναζητήστε τον στην Εκκλησία και στις διδαχές της. Αναζητήστε τον μέσα σας. Αναζητήστε τον στον συνάνθρωπο σας. Ένας μεγάλος Έλληνας ποιητής, ο Νικηφόρος Βρεττάκος γράφει μέσα σε ένα του ποίημα: ‘’Κάθε που αγκαλιάζω έναν άνθρωπο, Κύριε, θαρρώ πως κρεμιέμαι από το λαιμό σου’’.

Κρεμαστείτε από το λαιμό του Θεού και μη φοβάστε τίποτα. Αγκαλιάστε με αγάπη τους συμμαθητές και τους δασκάλους σας και θα δείτε πόσο πιο εύκολος θα γίνει ο αγώνας σας, πόσο πιο ουσιαστική θα σας φανεί η γνώση που θα αποκτάτε μέρα με τη μέρα. Διότι μέρα με τη μέρα θα βιώνετε το θαύμα της αγάπης του Θεού. Εύχομαι λοιπόν, τη χρονιά αυτή να γίνετε σοφότεροι πνευματικά και πληρέστεροι ψυχικά. Κι όλος ο κόσμος θα γίνει καλύτερος μέσα από εσάς.

Με πατρικές ευχές και αγάπη
Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής
Παντελεήμων»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ