Συνάντηση στο Δημαρχείο

Την απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη, αξιώνουν φοιτητές από τον Δήμο Ξάνθης

Ζητάνε επίσης, να δίνεται κοινωνικό επίδομα και αν υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιηθούν χώροι που είναι στην ιδιοκτησία του Δήμου για να στεγαστούν οι φοιτητές

Την απαλλαγή από την καταβολή των δημοτικών τελών για τους φοιτητές που μένουν στην πόλη της Ξάνθης, ζητάει ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης από τον οικείο Δήμο.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ξάνθης την Παρασκευή (7/9) μεταξύ των μελών του Συλλόγου και του Αντιδημάρχου κ. Παπαδόπουλου, ζητήθηκε η στήριξη του Δήμου στο ζήτημα της στέγασης των φοιτητών.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών:

«Tην Παρασκευή 7/9 στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της Ξάνθης σχετικά με το οξυμένο ζήτημα της στέγασης των φοιτητών. Όπως είναι γνωστό στην πόλη φοιτούν περίπου 4000 φοιτητές από τους οποίους μόνο οι 500 περίπου διαμένουν σε δωμάτια των εστιών.

Το πρόβλημα οξύνεται ακόμα περισσότερο καθώς στην αρχή κάθε χρονιάς πετιούνται εκτός εστίας λόγω εσωτερικού κανονισμού αρκετοί φοιτητές. Εδώ ευθύνες και έχει η φοιτητική μέριμνα του Πανεπιστημίου καθώς αντί να υιοθετήσει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών που αναφέρουν συγκεκριμένα να μη διωχθεί κανένας εστιακός από το δωμάτιο του και να επινοικιάζονται δωμάτια για τους πρωτοετείς φοιτητές που αργούν να πάρουν δωμάτιο  αλλά και γι’ αυτούς που ‘’πετιούνται’’ απ’ έξω λόγω οικονομικών κριτηρίων βάζει τους φοιτητές να τρώγονται μεταξύ  τους για ένα δωμάτιο.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι την μεγαλύτερη ευθύνη δεν την έχει η ίδια η Κυβέρνηση που παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε αύξηση του προϋπολογισμού κατά περίπου 1μιση εκατομμύριο στο ΔΠΘ δεν θα πάει ευρώ για τις ανάγκες μας, αντί να γίνει ανέγερση νέων εστιών και να καλύπτετε η ανάγκη όλων των φοιτητών για στέγαση

Στα πλαίσια αυτά κινήθηκε και η κινητοποίηση μας στο Δημαρχείο αναφορικά με τους φοιτητές που αναγκάζονται να νοικιάζουν στην πόλη απαιτώντας να εξαιρεθούν από τα δημοτικά τέλη, να δίνεται κοινωνικό επίδομα και αν υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιηθούν κάποιοι χώροι που είναι στην ιδιοκτησία του Δήμου για να στεγαστούν οι φοιτητές.

Ύστερα από ολιγόλεπτη κουβέντα που είχαμε με τον αντιδήμαρχο κ. Παπαδόπουλο δεν πήραμε καμία επίσημη απάντηση παρά μόνο ότι θα συζητηθεί σαν θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Εμείς παρόλα αυτά θέλουμε πέρα από τις προφορικές διαβεβαιώσεις της Δημοτικής αρχής ότι καταλαβαίνει την κατάσταση και είναι μαζί μας να προβεί και σε πράξης υιοθετώντας τα αιτήματα μας και καταργώντας τα δημοτικά τέλη για τους φοιτητές που μένουν στην πόλη της Ξάνθης ως ελάχιστη ανακούφιση για τις λαϊκές οικογένειες που βλέπουν κάθε λίγο και λιγάκι το ήδη πετσοκομμένο εισόδημα τους να κατακερματίζεται κι άλλο και παρόλα πρέπει να βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσει την ‘’δωρεάν’’  εκπαίδευση».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.