ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Νέες θέσεις εργασίας, μείωση φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών, υπόσχεται η ΝΔ

fonirodopis.gr

Για μείωση της φορολογίας φυσικών προσώπων, μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών σε βάθος χρόνου στο 15%, έκανε λόγο ο Χρήστος Σταϊκούρας

Περιοδεία στην περιοχή της Ροδόπης πραγματοποίησε την Παρασκευή (7/9) κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ αποτελούμενο από τους πρώην Υπουργούς Χρήστο Σταϊκούρα, Γιάννη Πλακιωτάκη και Κώστα Καραγκούνη.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνοδευόμενοι από τοπικά στελέχη του κόμματος, επισκέφθηκαν το Α’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής, τα Παιδικά Κέντρα SOS, τοπικές βιομηχανίες ενώ πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ και τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης.

Για μείωση της φορολογίας φυσικών προσώπων, μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών σε βάθος χρόνου στο 15%, έκανε λόγο ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε αργότερα στα τοπικά ΜΜΕ στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης.

Ο κ. Σταϊκούρας στάθηκε σε τρεις άξονες στους οποίους θα δώσει έμφαση η ΝΔ εάν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας στις επόμενες εκλογές.

«Να μεγαλώσουμε το ΑΕΠ και να το διανείμουμε με πιο ορθολογικό τρόπο, να ενισχύσουμε τις επενδύσεις και τις εξαγωγές. Για το σκοπό αυτό θα κινηθούμε άμεσα, στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης.

Πρώτη κατεύθυνση είναι, στοχευμένη μείωση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των πολιτών. Μείωση της φορολογίας στην ακίνητη περιουσία, μείωση έμμεσων φόρων όπως είναι ο ΦΠΑ στην εστίαση, μείωση ασφαλιστικών υποχρεώσεων, φυσικών προσώπων, μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών σε βάθος χρόνου, σε 4ετία, στο 15%.

Ο δεύτερος άξονας είναι η υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα στην οικονομία, θα βελτιώσουν την παραγωγικότητα και θα δημιουργήσουν ποιοτικές θέσεις απασχόλησης, όχι εκ περιτροπής ή με μερική απασχόληση με μία γενιά των 360 ευρώ.

Ο τρίτος άξονας είναι η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία αξιοποιώντας το ΕΣΠΑ, τα άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν στην Ευρώπη, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που επί ΣΥΡΙΖΑ κατρακύλησε στο χαμηλότερο ύψος της τελευταίας 10ετίας.

Αν κινηθούμε ορθολογικά και μεθοδικά πάνω σε αυτούς τους τρεις άξονες είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι μπορούμε να πείσουμε εταίρους και δανειστές σε ένα εύλογο χρόνο από τότε που θα αναλάβουμε την διακυβέρνηση της χώρας ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης απ’ αυτούς που σήμερα πιστεύουν οι δανειστές για τη χώρα.

Αυτό θα οδηγήσει σε βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους άρα σε χαμηλότερα μεσοπρόθεσμα πρωτογενή πλεονάσματα, δηλαδή στη δυνατότητα ακόμα μεγαλύτερων μειώσεων φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Αυτό είναι το πρόγραμμα μας μέσα από μια συμφωνία αλήθειας με ρεαλισμό, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ερχόμαστε να διεκδικήσουμε τη θετική ψήφο των πολιτών, να τους υποσχεθούμε ασφάλεια. Ασφάλεια στην καθημερινότητα τους, στον προγραμματισμό της και στην κανονικότητα της ζωής τους» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

«Η χώρα δεν βγήκε από τα μνημόνια»

Νωρίτερα, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας αμφισβήτησε την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια λέγοντας ότι «η χώρα βγήκε από το πρόγραμμα, δεν βγήκε από τα μνημόνια. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχει υπογράψει πρόσθετα μέτρα λιτότητας για τα επόμενα χρόνια. Είναι η μόνη χώρα που έχει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα ως δέσμευση για πολλά χρόνια. Έχει δεσμευμένη και υποθηκευμένη την δημόσια περιουσία για έναν αιώνα. Είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που έχει καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας».

 «Βούληση μας είναι να μειώσουμε τη φορολογία»

Ερωτηθείς από τη «Φωνή της Ροδόπης» για ποιο λόγο η ΝΔ δεν έπραξε όλα όσα εξήγγειλε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της την τριετία 2012-2015, ο κ. Σταϊκούρας στάθηκε μεταξύ άλλων στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης,  των ασφαλιστικών εισφορών και της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.

«Όταν σταθεροποιήθηκε η οικονομία δείξαμε και αποδείξαμε ότι βούληση μας είναι να μειώσουμε φορολογικούς συντελεστές» τόνισε καταλήγοντας ο Χρήστος Σταϊκούρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ