ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Οι προτάσεις Στυλιανίδη προς την ηγεσία της ΝΔ για τη Ροδόπη

fonirodopis.gr

Αφορούν μεταξύ άλλων τον κάθετο άξονα, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, τον πρωτογενή τομέα και την επιδότηση του 12%

Προτάσεις για την περιοχή της Ροδόπης, τις οποίες ζήτησε να μεταφέρουν στην ηγεσία της ΝΔ, κατέθεσε ο πρώην βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης σε κλιμάκιο βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που περιόδευσε την Παρασκευή (7/9) στην περιοχή.

Το κλιμάκιο αποτελούμενο από τους πρώην Υπουργούς Χρήστο Σταϊκούρα, Γιάννη Πλακιωτάκη και Κώστα Καραγκούνη επισκέφθηκε το Ά ΚΑΠΗ Κομοτηνής, τα Παιδικά Κέντρα SOS, τοπικές βιομηχανίες ενώ πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη.

Τέλος, διοργανώθηκε στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο ανοιχτή συγκέντρωση.

Οι προτάσεις του Ευριπίδη Στυλιανίδη:

• Να επιβάλει διόδια 10 ευρώ στον Κάθετο Άξονα Κομοτηνή-Βουλγαρία, εκχωρώντας τα έσοδα στο Δήμο Κομοτηνής, ώστε εκτός από τη συντήρηση, να μπορεί να χρηματοδοτεί και τις εκδρομές Βουλγάρων και Ρουμάνων με λεωφορείο στην αγορά της Κομοτηνής σε όλες της εποχές του χρόνου(2,5 εκατ. διελεύσεις ΙΧ σημαίνει 25 εκατ. ευρώ το χρόνο για το νομό). Γι αυτό το 2009 είχα αδειοδοτήσει ως Υπουργός Μεταφορών τη διεθνοποίηση της αδειών του ΚΤΕΛ Κομοτηνής.

•. Να αυξήσει του φοιτητές και τους πόρους του ΔΠΘ καθιστώντας την Κομοτηνή Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο. Να απαγορεύσει τις μεταγραφές και να επιβάλει υποχρεωτικά μαθήματα για να διαμένουν μόνιμα στην πόλη μας. Παράλληλα να προστατέψει τα Λύκεια Ξυλαγανής, Σαπών και Ιάσμου που κινδυνεύουν να κλείσουν από το νέο σύστημα μοριοδότησης.

•. Να διεκδικήσει στη Θράκη, στις Σχολές Αστυνομίας να μεταφερθεί το Πανευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης και Διοίκησης της FRONTEX.

•. Να καταβάλει τα 300εκ. Ευρώ που οφείλει σε δεδουλευμένα και ισολογισμένα έσοδα επιχειρήσεων της Θράκης από το 12% ως κεφάλαιο κίνησης.

•. Να προχωρήσει η αξιοποίηση του πρωτογενούς τομέα με μείωση κόστους παραγωγής, διευκόλυνση των συνενώσεων του μικρού κλήρου, αναδασμούς, συμβολαιακή γεωργία, αναδιάρθρωση καλλιεργειών και κυρίως με σχέδιο για την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτων της Ροδόπης(ταμιευτήρες, φράγματα κλπ.).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ