ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Οι «βαθιές ανάσες» στην ελληνική κοινωνία από τον Πρωθυπουργό

fonirodopis.gr

Απευθυνόμενος «στους έντιμους και αξιοπρεπείς πολίτες της χώρας» ο Αλ. Τσίπρας τους ανέπτυξε «το όραμά για την Ελλάδα της νέας εποχής» και έθεσε τις 6 προτεραιότητες που έχει ως βάση

Δίκαιη ανάπτυξη, κοινωνικό κράτος, ανάκτηση της εργασίας. Σε αυτούς τους τρεις πυλώνες εστίασε ο πρωθυπουργός τις εξαγγελίες του σε συνέντευξη τύπου στην πρώτη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται χωρίς τον ασφυκτικό μνημονιακό κορσέ.

Απευθυνόμενος «στους έντιμους και αξιοπρεπείς πολίτες της χώρας» ο Αλ. Τσίπρας τους ανέπτυξε «το όραμά για την Ελλάδα της νέας εποχής» και έθεσε τις 6 προτεραιότητες που έχει ως βάση: δημόσια διοίκηση, αδειοδότηση επιχειρήσεων, δικαιοσύνη, χωροταξικό σχεδιασμό, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νέοι επιστήμονες.

-για τους τομείς της ελληνικής οικονομίας που είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης: τουρισμός, ενέργεια, αγροτική παραγωγή, υποδομές και μεταφορές.

-και για την ενίσχυση της εργασίας μέσα από την αύξηση του κατώτατου μισθού, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού.

-50% ΕΝΦΙΑ

Ο Πρωθυπουργός τόσο στην ομιλία του το Σάββατο το βράδυ, όσο και στην σημερινή συνέντευξη τύπου, έδωσε βάση στο μέτρο μείωσης του ΕΝΦΙΑ ως 50% για τις χαμηλές περιουσίες σε βάθος διετίας (μεσοσταθμικά μείωση 30% του ΕΝΦΙΑ), και αυτή  προβλέπει:

Μείωση 30% του ΕΝΦΙΑ για τις μικρές περιουσίες το 2019 και έως 50% για το 2020. Και αυτό δεν είναι παροχολογία όπως ακούστηκε να λέγεται από την ΝΔ, αλλά η πραγματικότητα, καθώς όπως ανέφερε και ο ίδιος στην συνέντευξη τύπου στην ΔΕΘ στο «Ι. Βελλίδης», όπως όλες οι χώρες, πρέπει να καταθέσουμε τον προϋπολογισμό για να δουν αν τηρούμε τα συμφωνηθέντα και τους στόχους που προβλέπονται. Άρα έχουν γνώση οι θεσμοί περί της μείωσης. Η έξοδος από τα μνημόνια «θα είναι πραγματικότητα όταν θα τη δει στην καθημερινή του ζωή ο τελευταίος πολίτης»,ανέφερε ο πρωθυπουργός

Αναλυτικά παραδείγματα για το τι θα ισχύει από την μείωση του ΕΝΦΙΑ:

– Σε σπίτι στο Κερατσίνι αξίας 60.000 ευρώ ο φορολογούμενος πληρώνει τώρα ΕΝΦΙΑ 224 ευρώ.

Το 2019 θα πληρώσει 157 ευρώ

Το 2020 θα πληρώσει 112 ευρώ

– Σε σπίτι στο Αιγάλεω που ο φορολογούμενος πληρώνει τώρα 203 ευρώ

το 2019 θα πληρώσει 142 ευρώ

και το 2020 θα πληρώσει 102 ευρώ.

– Σε σπίτι στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης που ο φορολογούμενος το 2018 πληρώνει 232 ευρώ

το 2019 θα πληρώσει 162 ευρώ

και το 2020 θα πληρώσει 116 ευρώ.

Κοινωνικό μέρισμα

Όσο αφορά το θέμα του κοινωνικού μερίσματος τέλη του 2018 ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ήπιος -αισιόδοξος λέγοντας: «Τέλος του έτους θα δούμε για το κοινωνικό μέρισμα. Εκτίμηση μας είναι ότι θα δοθεί, πάει καλά η οικονομία (δις…) και το 2019».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ