ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Σακελλίων για Καλαντζή: «Μην εκμεταλλεύεται τη θέση του και μην εξαντλεί την υπομονή μας»

FoniRodopis

Ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων αμφισβήτησε ευθέως τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της Σαρίας κάνοντας λόγο μέχρι και για «διπλή γλώσσα» της κυβέρνησης ενόψει εκλογών

Την έντονη αντίδραση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Σταμάτη Σακελλίων προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γ.Γ. Θρησκευμάτων Γιώργου Καλαντζή με αφορμή το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τους Μουφτήδες που τέθηκε πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση.

Σε δηλώσεις του στην «Καθημερινή» ο κ. Καλαντζής σημείωσε ότι η εφαρμογή του Νόμου, που ψήφισε με ευρεία πλειοψηφία η Βουλή για την κατάργηση της υποχρεωτικής προσφυγής στο Μουφτή και τον Ισλαμικό Νόμο για τους μουσουλμάνους της Θράκης, θα καθυστερήσει αρκετά ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «διπλή γλώσσα… καθώς πλησιάζουν εκλογές».

«Το σχέδιο του Π.Δ. αφορά στα δικονομικά της σαρία και τη σύσταση ειδικής υπηρεσίας εντός της μουφτείας για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων αρμοδιότητας του μουφτή, και δόθηκε στη δημοσιότητα επτά μήνες μετά την ψήφιση του νόμου. Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος προβλέπει ρητώς ότι για να τεθεί σε ισχύ απαιτείται πρώτα η έκδοση του συγκεκριμένου Προεδρικού Διατάγματος για την οποία θα χρειαστούν πολλοί μήνες ακόμα. Όμως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η έκδοση του Π.Δ. μαζί με την πρόσφατη ρύθμιση για την καθιέρωση του ίδιου ορίου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των μουφτήδων με τους δικαστές, σημαίνει ότι οι απόψεις που εξέφρασαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Γρηγόρης Στογιαννίδης πρόσφατα, περί εκλογής μουφτή απομακρύνονται και γίνονται αδύνατες. Φαίνεται ότι και σ’ αυτό το θέμα, έχουμε διπλή γλώσσα. Άλλη για τη μειονότητα και άλλη για την πλειονότητα, καθώς πλησιάζουν οι εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων.

Σταμάτης Σακελλίων: «Αρκετά με καρεκλοκένταυρους»

Για «καρεκλοκένταυρους» που «εκμεταλλεύονται τη θέση» τους έκανε λόγο ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Σταμάτης Σακελλίων, ο οποίος μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μίλησε για προσβλητικές δηλώσεις και κάλεσε τον κ. Καλαντζή να «υποβάλλει την παραίτηση του αν διαφωνεί».

«O ειδικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζής οφείλει να σέβεται τους βουλευτές και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου ότι βρίσκεται στη θέση αυτή για να εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική. Αν διαφωνεί οφείλει άμεσα να υποβάλλει την παραίτηση του. Το θέμα της σαρία υπήρξε μια σημαντική τομή στα πράγματα της μειονότητας. Ανακοινώθηκε η προαιρετική της εφαρμογή από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ο νόμος ψηφίστηκε από ευρεία πλειοψηφία. Αρκετά λοιπόν με καρεκλοκένταυρους. Βρίσκεται σε αυτή τη θέση από το 2011. Μην εκμεταλλεύεται λοιπόν την θέση του και μην εξαντλεί την υπομονή μας. Ο διαφωνών παραιτείται και ο κωλυσιεργών επίσης. Οι πολίτες της μειονότητας και οι δημοκρατικοί πολίτες της πλειονότητας δεν ανέχονται προσωπικές πολιτικές από έναν κρατικό λειτουργό ειδικά σε θέματα δημοκρατίας. Να θυμίσω ότι όταν ο Αλέξης Τσίπρας στην Κομοτηνή ανακοίνωσε αυτή την ρύθμιση που δεν είχε τολμήσει καμία προηγούμενη κυβέρνηση αποθεώθηκε από τους πολίτες. Δεν έχετε λοιπόν δικαίωμα κύριε Καλαντζή να λέτε ότι θα κάνει πολλούς μήνες για να εφαρμοστεί. Είναι προσβολή αυτή η φράση», σημείωσε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

Το Προεδρικό Διάταγμα για τους Μουφτήδες

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος έχει τον τίτλο «Δικονομικοί κανόνες επί υποθέσεων δικαιοδοσίας Μουφτή-Σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Διεύθυνσης Υποθέσεων Δικαιοδοσίας Μουφτή στις Μουφτείες» και έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

Το Προεδρικό Διάταγμα περιλαμβάνει διατάξεις σχετικά με:

α) το καθορισμό των αναγκαίων δικονομικών κανόνων για τη συζήτηση των υποθέσεων δικαιοδοσίας του Μουφτή και την έκδοση των αποφάσεών του και

β) την ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης, σύστασης και διαδικασίας πλήρωσης θέσεων προσωπικού (μονίμων, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και μετακλητών υπαλλήλων) και λειτουργίας της Διεύθυνσης Υποθέσεων Δικαιοδοσίας Μουφτή στις Μουφτείες.

Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σας καλεί να συμμετέχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις σχετικές ρυθμίσεις.

Δείτε ΕΔΩ το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ1 εβδομάδα πριν

Στεγνοκαθαριστήριο 5min

Άμεση εξυπηρέτηση – Απόλυτη καθαριότητα – Οικονομικές τιμές – Σεβασμό στον πελάτη

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο – Ψητοπωλείο Ελευθερίου

Ολόφρεσκα ψάρια στις καλύτερες τιμές. Αναλαμβάνουμε το ψήσιμο και την παράδοση των ψαριών σας

ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΩΝ3 εβδομάδες πριν

Γραφείο συνοικεσίων «Ouzoun Group»

Γραφείο συνοικεσίων και γνωριμιών για γάμο. Αρχές μας, η εμπιστοσύνη και η εχεμύθεια

ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ3 εβδομάδες πριν

Nefeli market

Εσύ αξίζεις το καλύτερο - Άμεση εξυπηρέτηση κατ' οίκον

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ1 μήνα πριν

STIHL – Αθανάσιος Παρμάκης

Επιλέξτε την δύναμη που σας ταιριάζει! Βενζινοκίνητο, ηλεκτρικό ή επαναφορτιζόμενο, η STIHL διαθέτει δεκάδες επιλογές σε κάθε κατηγορία προϊόντος που...

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ - ΠΟΔΗΛΑΤΑ1 μήνα πριν

ΑΪΧΑΝ bikes

Ποδήλατα – Service – Ανταλλακτικά

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ1 μήνα πριν

Bonsai Mekkos Flowers

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί οποιαδήποτε σύνθεση λουλουδιών για κάθε μοναδική περίσταση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ