ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

De facto αναγνώριση του ψευδομουφτή Κομοτηνής από τον (πρώην) Μουφτή Τζεμαλή;

Ιμάμηδες που διόρισε στο Εσκί Τζαμί Κομοτηνής παραχωρούν τη θέση τους στον Ιμπραήμ Σερήφ και λειτουργούν ως βοηθοί του!!!

Ο νέος Τοποτηρητής της Μουφτείας Κομοτηνής, Χαλήλ Τζιχάτ, λειτουργεί ως μουεζίνης στην προσευχή που τελέστηκε από τον ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερήφ στο Εσκί Τζαμί Κομοτηνής. Η κ. Χρύσα Ούτση των ΑΝΕΛ επισημαίνει ότι τοποθετήθηκε στη θέση αυτή με απόφαση του (πρώην) Μουφτή, Μέτσο Τζεμαλή.

Ιμάμηδες που διόρισε στο Εσκί Τζαμί Κομοτηνής παραχωρούν τη θέση τους στον Ιμπραήμ Σερήφ και λειτουργούν ως βοηθοί του!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 25.08.2018, 00:19

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε φωτογραφία που δημοσίευσε η ιστοστελίδα tourkikanea.gr και στην οποία απεικονίζεται ο νέος Τοποτηρητής Μουφτείας Κομοτηνής Δρ. Χαλήλ Τζιχάτ να λειτουργεί ως βοηθός του ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερήφ σε προσευχή για το Κουρμπάν Μπαϊράμ που τελέστηκε στο Εσκί Τζαμί Κομοτηνής την Τρίτη 21 Αυγούστου.

Η εντύπωση μας προκαλείται επειδή απ’ όσο γνωρίζουμε ο νέος Τοποτηρητής δεν έχει καμία σχέση με την ψευδομουφτεία που ελέγχεται από το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής. Και πως θα μπορούσε άλλωστε να συμβαίνει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που ο Δρ. Χαλήλ Τζιχάτ υπηρετεί από το 2008 στο πλευρό του Μέτσο Τζεμαλή, στη Γραμματεία της νόμιμης Μουφτείας.

Την δική της εξήγηση για τα όσα συνέβησαν δίνει η τομεάρχης των ΑΝΕΛ στη Θράκη κ. Χρύσα Ούτση η οποία μέσω ανάρτησης της στο λογαριασμό της στο facebook αποκαλύπτει πως ο νέος Τοποτηρητής, ο οποίος δεν έχει ακόμα ορκιστεί και δεν έχει αναλάβει επίσημα τα νέα του καθήκοντα, βρέθηκε στο Εσκί Τζαμί καθώς έχει τοποθετηθεί εκεί από τον ίδιο τον Μέτσο Τζεμαλή.

Αν όλα όσα αναφέρει η κ. Ούτση ισχύουν και είναι αληθή, τότε δημιουργούνται όπως καταλαβαίνει κανείς εύλογα ερωτήματα:

1. Για ποιο λόγο ο Μέτσο Τζεμαλή επιτρέπει σε ιμάμηδες του να παραχωρούν τη θέση τους και να λειτουργούν ως βοηθοί στο πλευρό του ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερήφ;

2. Αφού ο ψευδομουφτής «κατέλαβε» παρανόμως το Εσκί Τζαμί και τέλεσε, επίσης παρανόμως, τη λειτουργία γιατί δεν έγινε καταγγελία ώστε να επέμβουν οι αρμόδιες Αρχές; Αν πάλι έγινε καταγγελία, για ποιο λόγο οι Αρχές δεν αποκατέστησαν τη νομιμότητα;

3. Αν οι συγκεκριμένοι ιμάμηδες είναι όντως φιλοπροξενικοί, γιατί τους ανέχονται τόσα χρόνια -με έμμισθες θέσεις στη Μουφτεία- τόσο ο ίδιος ο Μουφτής όσο και οι υπόλοιποι αρμόδιοι (ΕΥΠ, ΥΠΕΞ, ΥΠΕΠΘ κλπ); 

4. Πως εξηγείται το γεγονός ότι σήμερα, τα μισά και πλέον τεμένη της περιοχής ελέγχονται από την ψευδομουφτεία; Υπάρχει άραγε κάποια «σιωπηρή» αναγνώριση του status του ψευδομουφτή ή απλώς οι επίσημες Αρχές (μεταξύ των οποίων και η νόμιμη Μουφτεία) δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους;

Τέλος, θα πρέπει να διερωτηθούμε για τις σκοπιμότητες συγκεκριμένων Μέσων τα οποία αγνόησαν/απέκρυψαν παντελώς και τεχνηέντως τις όποιες ευθύνες του Μέτσο Τζεμαλή και έστρεψαν όλα τους τα βέλη εναντίον ενός ανθρώπου που απλά έκανε τη δουλειά του καθώς εκτελούσε άνωθεν υπηρεσιακές εντολές.

Το γεγονός δε, ότι όλη η κριτική ασκήθηκε στο πρόσωπο του ενός μόνο ιμάμη αλλά όχι και των υπολοίπων δύο που βρισκόντουσαν στο χώρο, καταδεικνύει και τη στοχοποίηση του νέου Τοποτηρητή από οργανωμένα συμφέροντα.

Δείτε την ανάρτηση της κ. Χρύσας Ούτση:

«Δημοσιεύθηκε ένα βίντεο με φωτογραφίες από το Εσκί Τζαμί στην Κομοτηνή άλλοι μου ‘’πετάτε το γάντι’’ άλλοι με ρωτάτε την άποψη μου κ.α Απαντώ λοιπόν-Δεν αμφισβητώ τις φωτογραφίες ούτε φυσικά το βίντεο –Αμφισβητώ σαφέστατα όμως ότι αποδεικνύει ότι ο νεοδιορισθείς Τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ αναγνώρισε έμμεσα τον ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραημ Σερίφ.
Το βίντεο έδωσε μια πλήρη εικόνα με ενδιαφέροντα στοιχεία και με την βοήθεια φίλου μουσουλμάνου που γνωρίζει τα τελετουργικά διαπίστωσα τα παρακάτω:
Στο μιχράμπ (ο χώρος που κάθεται ο Ιμάμης που προΐσταται της προσευχής) στην θέση του #χατίπη κάθεται ο #διορισμένος από τον Μέτσο Τζεμαλή του Εσκί Τζαμί. 
Μπροστά και στην πρώτη σειρά των πιστών, κάθεται πάλι άλλος #διορισμένος από τον Μέτσο Τζεμαλή στη θέση του #Ιμάμη του Εσκί Τζαμί.
Μόνο που αυτός αντί να κάθεται στο κέντρο της πρώτης σειράς, όπως θα έπρεπε, έχει πάει στην άκρη της πρώτης σειράς και έχει δώσει τη θέση του στον ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ.
Ο Τζιχάτ Χαλήλ είναι #διορισμένος και αυτός από τον Μέτσο Τζεμαλή στη θέση του #Μουεζίνη και κάθεται στο άνω μέρος. Ο Τζιχάτ Χαλήλ δεν έχει ακόμα ορκιστεί και έτσι δεν έχει αναλάβει τα καθήκοντα του Μουφτή, οπότε πήγε στο Εσκί Τζαμί ως μουεζίνης, στη θέση δηλαδή που τον έχει διορίσει ο Μέτσο Τζεμαλή.
Είναι γεγονός ότι μόλις ο διορισμένος χατιπης τελείωσε την προσευχή, ο Τζιχάτ Χαλήλ έψαλε αυτό που οφείλει σύμφωνα με το μουσουλμανικό θρησκευτικό τελετουργικό. Ο Τζιχάτ Χαλήλ δεν λειτούργησε ως μουεζίνης -ψάλτης του ψευτομουφτη ΑΛΛΑ του διορισμένου από τον Μέτσο Τζεμαλή Ιμάμη του Εσκί Τζαμί !
Ο ψευδομουφτής Κομοτηνής ήταν εκεί στην προσευχή, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν στο ίδιο Τζαμί σε μεγάλες μουσουλμανικές εορτές (Ραμαζάνι και Κουρμπάν Μπαϊράμ)…

Για μένα λοιπόν σε αυτό το βίντεο + Φώτο συμβαίνει το εξής ο ψευτομουφτής Ιμπραήμ Σερίφ αναγνωρίζει τους διορισμένους από την #νόμιμη_μουφτεία_Ιμάμη και #Χατίπη και πηγαίνει στο Εσκί Τζαμί, γιατί αν συνέβαινε κάτι άλλο ο Σοφολογιότατος Μέτσο Τζεμαλή #δεν θα τους διατηρούσε στην θέση τους-όποτε γιατί η μονοπρόσωπη επίθεση στον ψάλτη; …από τα γεγονότα προκύπτει ότι ο Τζιχάτ Χαλήλ σε καμία περίπτωση δεν αναγνώρισε ούτε άμεσα ούτε έμμεσα τον ψευδομουφτή Κομοτηνής αλλά έκανε ότι έπρεπε να κάνει ως μουεζίνης. #ΑΥΤΑ».

Λευτέρης Γλερίδης
facebook.com/gleridis

[TheChamp-Sharing]

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Ξεκινάει αύριο Τρίτη το Ραμαζάνι, ο ιερός μήνας των μουσουλμάνων

Με περιορισμούς στον αριθμό των πιστών στα τεμένη – Ειδικό αίτημα της Μουφτείας Ξάνθης στο Υπουργείο Παιδείας για την τελευταία προσευχή της ημέρας και την απαγόρευση κυκλοφορίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκινάει αύριο Τρίτη 13 Απριλίου το Ραμαζάνι, δηλαδή η νηστεία των μουσουλμάνων που διαρκεί έναν μήνα. Πρόκειται ουσιαστικά για κάτι αντίστοιχο με τη Σαρακοστή των χριστιανών με τη διαφορά πως οι μουσουλμάνοι νηστεύουν μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, από τα χαράματα μέχρι και την ώρα που θα σκοτεινιάσει το βράδυ, οι πιστοί δεν επιτρέπεται να καταναλώσουν απολύτως τίποτα, ούτε φαγητό, ούτε νερό.

Τα παραπάνω επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της νύχτας με εξαίρεση την κατανάλωση αλκοόλ και χοιρινού κρέατος που έτσι κι αλλιώς τα απαγορεύει το Ισλάμ.

Σε αντίθεση με την Σαρακοστή η οποία ναι μεν είναι κινητή εορτή αλλά την ίδια περίοδο, το Ραμαζάνι κάθε χρόνο πάει 10 μέρες πίσω. Αυτό σημαίνει ότι το Ραμαζάνι του 2022 θα ξεκινήσει στις 3 Απριλίου ενώ στις 13 Απριλίου θα έχουν πάλι Ραμαζάνι οι μουσουλμάνοι έπειτα από 36 χρόνια. Κάθε 36 χρόνια δηλαδή γίνεται ένας κύκλος.

Οι 4 από τις 5 ημερήσιες προσευχές των μουσουλμάνων παραμένουν αμετάβλητες και αλλάζει μόνο η τελευταία, η βραδινή. Κατά την περίοδο της νηστείας οι μουσουλμάνοι κάνουν κάθε βράδυ μια ειδική και αρκετά μεγάλη προσευχή η οποία μπορεί να γίνει και στο τζαμί με τον Ιμάμη αλλά και στο σπίτι.

Όπως το Άγιο Πάσχα σηματοδοτεί τη λήξη της νηστείας των χριστιανών, έτσι και το Ραμαζάν Μπαϊράμ (ισλαμική ορολογία) – Σεκέρ Μπαϊράμ (τουρκική ορολογία) – Γκολάμ Μπαϊράμ (πομάκικη ορολογία) σηματοδοτεί τη λήξη της νηστείας των μουσουλμάνων με πολύ φαγητό και κυρίως κρεατικά και γλυκά.

Περιορισμοί στον αριθμό πιστών και ειδικό αίτημα από τη Μουφτεία Ξάνθης

Φέτος, όπως και πέρσι, το Ραμαζάνι θα γιορταστεί με περιορισμούς στα τεμένη λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Η Μουφτεία Ξάνθης καλεί τους πιστούς να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία ενώ όπως γνωστοποίησε κατέθεσε ειδικό αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων όσον αφορά την τέλεση της τελευταίας προσευχής της ημέρας, στις 21:30 μμ, και την αδυναμία προσέλευσης πιστών στα Τζαμιά λόγω της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Ξεκινάει αύριο 13-4-2021 ο ιερός μήνας Ραμαζάν.

Είναι μια ευκαιρία για όλους τους μουσουλμάνους να βρεθούν κοντά στον Θεό, να προσευχηθούν, να κάνουν πράξεις φιλανθρωπίας και να θυμηθούν εκείνους που δεν βρίσκονται κοντά τους.

Είναι πολύ σημαντικό να προστατευθεί η δημόσια υγεία και η υγεία του καθενός από μας προσωπικά γι’ αυτό πρέπει να τηρούμε τα μέτρα αποφυγής της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που καθορίζουν τα ειδικότερα μέτρα για τους χώρους λατρείας εκδίδονται κάθε εβδομάδα. Για την εβδομάδα 12 Απριλίου έως 19 Απριλίου, τα Τζαμιά μας λειτουργούν με τα ήδη γνωστά μέτρα προστασίας (υποχρεωτική χρήση μάσκας, απόσταση δύο μέτρων και αναλογία ένα άτομο ανά 25 τμ) με όριο πιστών τους 9 την Τρίτη 13/4 και την Πέμπτη 15/4 και τους 20 την Τετάρτη 14/4, την Παρασκευή 16/4, το Σάββατο 17/4 και την Κυριακή 18/4. Στον αριθμό πιστών δεν συμπεριλαμβάνονται ο Ιμάμης, ο Χατίπης και ο Μουεζίνης. Το εζάν τελείται κανονικά.

Όσον αφορά την ώρα της τελευταίας προσεχής (21.30´, yatsi, teravih) και την αδυναμία προσέλευσης πιστών στα Τζαμιά λόγω της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, η Μουφτεία Ξάνθης έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Συγκροτήθηκαν νέες σχολικές εφορείες στα Ιεροσπουδαστήρια Κομοτηνής και Ξάνθης

Με απόφαση Κεραμέως, τοποθετήθηκαν πρόεδροι οι Τοποτηρητές Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης αντίστοιχα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με απόφαση που υπογράφει η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής Δρ. Χαλήλ Τζιχάτ και ο Τοποτηρητής Μουφτής Ξάνθης Μπιλάλ Καραχαλήλ ορίστηκαν ως πρόεδροι των σχολικών εφορειών των Μουσουλμανικών Ιεροσπουδαστηρίων Κομοτηνής και Ξάνθης αντίστοιχα.

Η θητεία των Σχολικών Εφορειών των Μουσουλμανικών Ιεροσπουδαστηρίων είναι διετής, αρχίζει από τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης και λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Οι παραπάνω διορισμοί προκάλεσαν αντιδράσεις από μειονοτικούς φορείς και ΜΜΕ, τα οποία σύμφωνα με το Σωματείο Ιεροδιδασκάλων Ισλαμικής Θρησκείας, «προσπαθούν με ψέματα να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του αναφέρει:

«Δεν μας εξέπληξαν για ακόμη μια φορά οι πανομοιότυπες ανακοινώσεις που δημοσιεύθηκαν από μειονοτικούς φορείς και ΜΜΕ μόλις διορίστηκαν οι νέες Σχολικές Εφορείες στα Ιεροσπουδαστήριά μας. Κι αυτό γιατί, ενώ γνωρίζουν τί είναι και πώς πρέπει να λειτουργούν τα Ιεροσπουδαστήρια, προσπαθούν με ψέματα να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς.

Διαμαρτύρονται για την τοποθέτηση του Μουφτή ως επικεφαλής των Σχολικών Εφορειών, ότι δήθεν είναι ενάντια στη θέληση της μειονότητας. Γιατί διαμαρτύρονται, όταν η ίδια η Διοίκηση του σχολείου το είχε ζητήσει από την Πολιτεία στο πρόσφατο παρελθόν; είναι “χουντικό” αυτό -όπως μερικοί με θράσος λένε- όταν η Πολιτεία ανταποκρίνεται στο αίτημά τους; Πώς γίνεται αυτοί που τότε το ζητούσαν, σήμερα να εμφανίζονται ως θιγμένοι επαναστάτες; πώς τότε καλούσαν και υποδέχονταν το Μουφτή στο Ιεροσπουδαστήριο, ενώ σήμερα όχι; Δε γνωρίζουν ότι ο Μουφτής υπήρξε ανέκαθεν από την ίδρυση των Ιεροσπουδαστηρίων ο πνευματικός επικεφαλής τους; ο Μουφτής είναι θεσμός και αξίζει το σεβασμό που του αναλογεί.

Κάνουν λόγο για διορισμό των Σχολικών Εφορειών και όχι για εκλογή τους. Όταν τους καλούσε η Πολιτεία να δηλώσουν υποψηφιότητες για εκλογές, γιατί τις μποϋκόταραν; Τί έπρεπε να γίνει τελικά; να μην υπάρξει Σχολική Εφορεία και το σχολείο να μην λειτουργεί;

Τη λογική τους την ξέρουμε: οτιδήποτε δεν ελέγχεται από αυτούς, δεν πρέπει να υπάρχει. Και όταν δεν ορίζουν αυτοί τα πρόσωπα που επιθυμούν, πρέπει να τα απαξιώνουν. Ξέρουμε ότι κάποιοι θα χαίρονταν να δουν το Χαϊριγιέ κλειστό, αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, γιατί αγαπάμε και νοιαζόμαστε για το ιστορικό αυτό σχολείο, που πρέπει να προσφέρει θρησκευτική εκπαίδευση και όχι πολιτική κατήχηση.

Όσο για τους “υπερασπιστές” της θρησκευτικής μας εκπαίδευσης που πίσω από τις δραματικές ανακοινώσεις αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στα Ιεροσπουδαστήρια και υποτιμούν όσους πηγαίνουν σε αυτά, τους επιστρέφουμε την πολιτική προπαγάνδα και τους καλούμε να εργαστούμε μαζί για τα μουσουλμανικά θρησκευτικά σχολεία μας».

Η υπουργική απόφαση:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

«Η βία και ο φανατισμός είναι άγνωστες έννοιες για τους Μουσουλμάνους της Θράκης»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μουσουλμανικής Θρησκείας Θράκης καταδικάζει τις δηλώσεις Ιερώνυμου για το Ισλάμ

Δημοσιεύθηκε

στις

Την έκπληξη και τη λύπη του για τα όσα εξέφρασε για το Ισλάμ σε τηλεοπτική εκπομπή ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, εκφράζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μουσουλμανικής Θρησκείας Θράκης.

«Διδάσκουμε την ειρήνη, τον σεβασμό στην ετερότητα και την αλληλεγγύη», τονίζουν στην ανακοίνωση τους οι Ιεροδιδάσκαλοι επισημαίνοντας ότι «η βία και ο φανατισμός είναι έννοιες άγνωστες για τους Μουσουλμάνους της Θράκης».

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Συλλόγου, Μπασιά Ραχμή και Τζελέπ Ισμέτ αντίστοιχα, αναφέρεται:

«Με έκπληξη και λύπη παρακολουθήσαμε τα όσα εξέφρασε για το Ισλάμ, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Οι δηλώσεις του ότι «το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία, αλλά πολιτικό κόμμα. Οι άνθρωποί του είναι άνθρωποι του πολέμου και της εξάπλωσης» μας προσβάλουν βάναυσα και τις καταδικάζουμε.

Στη δημόσια εκπαίδευση, όπου υπηρετούμε, διδάσκουμε την ειρήνη, τον σεβασμό στην ετερότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων κάθε θρησκείας και δόγματος μακριά από πολιτικές ερμηνείες και εμπλοκές, η δε βία και ο φανατισμός είναι έννοιες άγνωστες για τους Μουσουλμάνους της Θράκης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Τοποτηρητές Μουφτήδες: «Άστοχες οι δηλώσεις Ιερώνυμου για το Ισλάμ»

«Οι Μουσουλμάνοι της Θράκης, των οποίων ηγούμαστε πνευματικά, σεβόμαστε απολύτως το νόμο, έχουμε υπερασπιστεί την πατρίδα μας και ούτε ένας από εμάς δεν συμμετείχε ποτέ σε καμία πράξη βίαιου χαρακτήρα», αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, ο οποίος χαρακτήρισε το Ισλάμ «πολιτικό κόμμα» και τους ανθρώπους του ως «ανθρώπους του πολέμου», καταδικάζουν με κοινή τους ανακοίνωση οι Τοποτηρητές Μουφτήδες Ξάνθης και Διδυμοτείχου κ.κ. Μπιλάλ Καραχαλήλ και Οσμάν Χαζμά αντίστοιχα.

«Οι Μουσουλμάνοι της Θράκης, των οποίων ηγούμαστε πνευματικά, σεβόμαστε απολύτως το νόμο, έχουμε υπερασπιστεί την πατρίδα μας και ούτε ένας από εμάς δεν συμμετείχε ποτέ σε καμία πράξη βίαιου χαρακτήρα», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην κοινή τους ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση των Τοποτηρητών Μουφτήδων:

«Βαθιά λύπη μας προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου, σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με τη φύση του Ισλάμ και το χαρακτήρα των πιστών μουσουλμάνων. Η εικόνα που περιέγραψε ο Μακαριώτατος για τη θρησκεία μας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της χώρας μας και προσβάλλει το θρησκευτικό μας αίσθημα.

Οι ακρότητες ορισμένων που στο όνομα του Ισλάμ έχουν διαπράξει καταδικαστέες πράξεις, έχουν συμβεί σε άλλες χώρες και τις έχουμε αποδοκιμάσει πρώτοι εμείς ακριβώς γιατί είναι ενάντιες στο Ιερό Κοράνι και προσβάλλουν την πίστη μας.

Οι Μουσουλμάνοι της Θράκης, των οποίων ηγούμαστε πνευματικά, σεβόμαστε απολύτως το νόμο, έχουμε υπερασπιστεί την πατρίδα μας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο -όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες- και ούτε ένας από εμάς δεν συμμετείχε ποτέ σε καμία πράξη βίαιου χαρακτήρα. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι όλες οι Κυβερνήσεις της πατρίδας μας αλλά και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες της Θράκης μιλούν πάντοτε για εμάς με σεβασμό αναδεικνύοντας το γεγονός ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης αποτελούμε ένα ευρωπαϊκό πρότυπο συμβάλλοντας καθοριστικά στην πολύ όμορφη εικόνα ενός τόπου όπου ακούγεται και η καμπάνα και ο μουεζίνης.

Είμαστε υπερήφανοι για την πίστη μας, είμαστε υπερήφανοι για τον τρόπο που συνεισφέρουμε ώστε η Θράκη να είναι ένα πρότυπο συνύπαρξης και συνεργασίας, είμαστε υπερήφανοι για την πατρίδα μας και το γεγονός ότι σέβεται απολύτως τη θρησκευτική μας πίστη, είμαστε υπερήφανοι γιατί οι μουσουλμάνοι της Θράκης δίνουν το καλό παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη.

Οι άστοχες δηλώσεις του Μακαριώτατου, στις οποίες αρνούμαστε να δούμε κακές προθέσεις, δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα της Θράκης και, δυστυχώς, χρησιμοποιούνται ήδη από όσους επιδιώκουν τη διχόνοια και το θρησκευτικό μίσος στην περιοχή μας.

Ο Αλλάχ να ευλογεί και να κάνει αποδέκτες όλες τις προσευχές και τις καλές πράξεις μας

Ο ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΜΟΥΦΤHΣ ΞΑΝΘΗΣ

Ο ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΜΟΥΦΤHΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΒΡΟΣ2 ώρες πριν

Καλαφάτης: «Ουσιαστική η στήριξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους ακρίτες»

ΕΒΡΟΣ3 ώρες πριν

Καλαφάτης: «Στον Έβρο χτυπά πιο δυνατά η καρδιά της Ελλάδας»

ΒΟΥΛΗ3 ώρες πριν

Χαρίτου: «Δεν θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί με βάση την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί»

ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες πριν

Καλάβρυτα: Γυναίκα 65 χρονών πέθανε μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

ΕΒΡΟΣ10 ώρες πριν

Καλαφάτης: «Ήρωες γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης»

ΔΙΕΘΝΗ11 ώρες πριν

Βόρεια Μακεδονία: Η Βουλγαρία επιμένει στο βέτο κατά των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ11 ώρες πριν

Γλυκά Νερά: Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο σύζυγος της Καρολάιν

ΡΟΔΟΠΗ11 ώρες πριν

Στο Α’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής θα πραγματοποιούνται εφεξής τα rapid tests

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ12 ώρες πριν

Εγκαινιάστηκε η Δομή Σίτισης του Δήμου Ιάσμου

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ13 ώρες πριν

Αποχή των δικηγόρων της Ροδόπης από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

ΒΟΥΛΗ3 ώρες πριν

Χαρίτου: «Δεν θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί με βάση την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί»

ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες πριν

Καλάβρυτα: Γυναίκα 65 χρονών πέθανε μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

TΟΥΡΚΙΑ13 ώρες πριν

Προκλητική ανακοίνωση Άγκυρας για την καταδίκη του ψευδομουφτή Ξάνθης

ΞΑΝΘΗ1 ημέρα πριν

Καταδικάστηκε ο ψευδομουφτής Ξάνθης για τις δηλώσεις περί «Ντενκτάς της Θράκης»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ1 ημέρα πριν

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν ο σύζυγος της

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ1 ημέρα πριν

Διαψεύδουν τον Δήμαρχο Κομοτηνής οι κάτοικοι στην οδό Χαλκοκονδύλη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

ΣΥΡΙΖΑ: «Σφαγείο των εργασιακών δικαιωμάτων το νομοσχέδιο Χατζηδάκη»

ΒΟΥΛΗ2 ημέρες πριν

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή: «Δεν είστε ο Παπανδρέου» – «Είσαι μπαταχτσής»

ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Κομοτηνή: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας άνδρας από την κακοκαιρία – Παρασύρθηκε από χείμαρρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x