ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

De facto αναγνώριση του ψευδομουφτή Κομοτηνής από τον (πρώην) Μουφτή Τζεμαλή;

Ιμάμηδες που διόρισε στο Εσκί Τζαμί Κομοτηνής παραχωρούν τη θέση τους στον Ιμπραήμ Σερήφ και λειτουργούν ως βοηθοί του!!!

fonirodopis.gr
Ο νέος Τοποτηρητής της Μουφτείας Κομοτηνής, Χαλήλ Τζιχάτ, λειτουργεί ως μουεζίνης στην προσευχή που τελέστηκε από τον ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερήφ στο Εσκί Τζαμί Κομοτηνής. Η κ. Χρύσα Ούτση των ΑΝΕΛ επισημαίνει ότι τοποθετήθηκε στη θέση αυτή με απόφαση του (πρώην) Μουφτή, Μέτσο Τζεμαλή.

Ιμάμηδες που διόρισε στο Εσκί Τζαμί Κομοτηνής παραχωρούν τη θέση τους στον Ιμπραήμ Σερήφ και λειτουργούν ως βοηθοί του!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 25.08.2018, 00:19

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε φωτογραφία που δημοσίευσε η ιστοστελίδα tourkikanea.gr και στην οποία απεικονίζεται ο νέος Τοποτηρητής Μουφτείας Κομοτηνής Δρ. Χαλήλ Τζιχάτ να λειτουργεί ως βοηθός του ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερήφ σε προσευχή για το Κουρμπάν Μπαϊράμ που τελέστηκε στο Εσκί Τζαμί Κομοτηνής την Τρίτη 21 Αυγούστου.

Η εντύπωση μας προκαλείται επειδή απ’ όσο γνωρίζουμε ο νέος Τοποτηρητής δεν έχει καμία σχέση με την ψευδομουφτεία που ελέγχεται από το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής. Και πως θα μπορούσε άλλωστε να συμβαίνει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που ο Δρ. Χαλήλ Τζιχάτ υπηρετεί από το 2008 στο πλευρό του Μέτσο Τζεμαλή, στη Γραμματεία της νόμιμης Μουφτείας.

Την δική της εξήγηση για τα όσα συνέβησαν δίνει η τομεάρχης των ΑΝΕΛ στη Θράκη κ. Χρύσα Ούτση η οποία μέσω ανάρτησης της στο λογαριασμό της στο facebook αποκαλύπτει πως ο νέος Τοποτηρητής, ο οποίος δεν έχει ακόμα ορκιστεί και δεν έχει αναλάβει επίσημα τα νέα του καθήκοντα, βρέθηκε στο Εσκί Τζαμί καθώς έχει τοποθετηθεί εκεί από τον ίδιο τον Μέτσο Τζεμαλή.

Αν όλα όσα αναφέρει η κ. Ούτση ισχύουν και είναι αληθή, τότε δημιουργούνται όπως καταλαβαίνει κανείς εύλογα ερωτήματα:

1. Για ποιο λόγο ο Μέτσο Τζεμαλή επιτρέπει σε ιμάμηδες του να παραχωρούν τη θέση τους και να λειτουργούν ως βοηθοί στο πλευρό του ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερήφ;

2. Αφού ο ψευδομουφτής «κατέλαβε» παρανόμως το Εσκί Τζαμί και τέλεσε, επίσης παρανόμως, τη λειτουργία γιατί δεν έγινε καταγγελία ώστε να επέμβουν οι αρμόδιες Αρχές; Αν πάλι έγινε καταγγελία, για ποιο λόγο οι Αρχές δεν αποκατέστησαν τη νομιμότητα;

3. Αν οι συγκεκριμένοι ιμάμηδες είναι όντως φιλοπροξενικοί, γιατί τους ανέχονται τόσα χρόνια -με έμμισθες θέσεις στη Μουφτεία- τόσο ο ίδιος ο Μουφτής όσο και οι υπόλοιποι αρμόδιοι (ΕΥΠ, ΥΠΕΞ, ΥΠΕΠΘ κλπ); 

4. Πως εξηγείται το γεγονός ότι σήμερα, τα μισά και πλέον τεμένη της περιοχής ελέγχονται από την ψευδομουφτεία; Υπάρχει άραγε κάποια «σιωπηρή» αναγνώριση του status του ψευδομουφτή ή απλώς οι επίσημες Αρχές (μεταξύ των οποίων και η νόμιμη Μουφτεία) δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους;

Τέλος, θα πρέπει να διερωτηθούμε για τις σκοπιμότητες συγκεκριμένων Μέσων τα οποία αγνόησαν/απέκρυψαν παντελώς και τεχνηέντως τις όποιες ευθύνες του Μέτσο Τζεμαλή και έστρεψαν όλα τους τα βέλη εναντίον ενός ανθρώπου που απλά έκανε τη δουλειά του καθώς εκτελούσε άνωθεν υπηρεσιακές εντολές.

Το γεγονός δε, ότι όλη η κριτική ασκήθηκε στο πρόσωπο του ενός μόνο ιμάμη αλλά όχι και των υπολοίπων δύο που βρισκόντουσαν στο χώρο, καταδεικνύει και τη στοχοποίηση του νέου Τοποτηρητή από οργανωμένα συμφέροντα.

Δείτε την ανάρτηση της κ. Χρύσας Ούτση:

«Δημοσιεύθηκε ένα βίντεο με φωτογραφίες από το Εσκί Τζαμί στην Κομοτηνή άλλοι μου ‘’πετάτε το γάντι’’ άλλοι με ρωτάτε την άποψη μου κ.α Απαντώ λοιπόν-Δεν αμφισβητώ τις φωτογραφίες ούτε φυσικά το βίντεο –Αμφισβητώ σαφέστατα όμως ότι αποδεικνύει ότι ο νεοδιορισθείς Τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ αναγνώρισε έμμεσα τον ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραημ Σερίφ.
Το βίντεο έδωσε μια πλήρη εικόνα με ενδιαφέροντα στοιχεία και με την βοήθεια φίλου μουσουλμάνου που γνωρίζει τα τελετουργικά διαπίστωσα τα παρακάτω:
Στο μιχράμπ (ο χώρος που κάθεται ο Ιμάμης που προΐσταται της προσευχής) στην θέση του #χατίπη κάθεται ο #διορισμένος από τον Μέτσο Τζεμαλή του Εσκί Τζαμί. 
Μπροστά και στην πρώτη σειρά των πιστών, κάθεται πάλι άλλος #διορισμένος από τον Μέτσο Τζεμαλή στη θέση του #Ιμάμη του Εσκί Τζαμί.
Μόνο που αυτός αντί να κάθεται στο κέντρο της πρώτης σειράς, όπως θα έπρεπε, έχει πάει στην άκρη της πρώτης σειράς και έχει δώσει τη θέση του στον ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ.
Ο Τζιχάτ Χαλήλ είναι #διορισμένος και αυτός από τον Μέτσο Τζεμαλή στη θέση του #Μουεζίνη και κάθεται στο άνω μέρος. Ο Τζιχάτ Χαλήλ δεν έχει ακόμα ορκιστεί και έτσι δεν έχει αναλάβει τα καθήκοντα του Μουφτή, οπότε πήγε στο Εσκί Τζαμί ως μουεζίνης, στη θέση δηλαδή που τον έχει διορίσει ο Μέτσο Τζεμαλή.
Είναι γεγονός ότι μόλις ο διορισμένος χατιπης τελείωσε την προσευχή, ο Τζιχάτ Χαλήλ έψαλε αυτό που οφείλει σύμφωνα με το μουσουλμανικό θρησκευτικό τελετουργικό. Ο Τζιχάτ Χαλήλ δεν λειτούργησε ως μουεζίνης -ψάλτης του ψευτομουφτη ΑΛΛΑ του διορισμένου από τον Μέτσο Τζεμαλή Ιμάμη του Εσκί Τζαμί !
Ο ψευδομουφτής Κομοτηνής ήταν εκεί στην προσευχή, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν στο ίδιο Τζαμί σε μεγάλες μουσουλμανικές εορτές (Ραμαζάνι και Κουρμπάν Μπαϊράμ)…

Για μένα λοιπόν σε αυτό το βίντεο + Φώτο συμβαίνει το εξής ο ψευτομουφτής Ιμπραήμ Σερίφ αναγνωρίζει τους διορισμένους από την #νόμιμη_μουφτεία_Ιμάμη και #Χατίπη και πηγαίνει στο Εσκί Τζαμί, γιατί αν συνέβαινε κάτι άλλο ο Σοφολογιότατος Μέτσο Τζεμαλή #δεν θα τους διατηρούσε στην θέση τους-όποτε γιατί η μονοπρόσωπη επίθεση στον ψάλτη; …από τα γεγονότα προκύπτει ότι ο Τζιχάτ Χαλήλ σε καμία περίπτωση δεν αναγνώρισε ούτε άμεσα ούτε έμμεσα τον ψευδομουφτή Κομοτηνής αλλά έκανε ότι έπρεπε να κάνει ως μουεζίνης. #ΑΥΤΑ».

Λευτέρης Γλερίδης
facebook.com/gleridis

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ