ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Φελίνα Καζάκου για ΔΕΥΑΚ: «Να αντιληφθούν ότι δεν πρόκειται για το προσωπικό τους μαγαζί»

fonirodopis.gr

100 εργαζόμενοι απλήρωτοι, 3 κατασχεμένοι λογαριασμοί και 55 υπάλληλοι που διεκδικούν το ποσό των 1.870.000 ευρώ

Έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας καταλογίζει στον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κομοτηνής κ. Δημήτρη Καρασταύρου η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εμείς… η πόλη» κ. Φελίνα Καζάκου για τα όσα συμβαίνουν στη δημοτική επιχείρηση.

Η κ. Καζάκου αναμένει άμεσα την σύγκληση του Δ.Σ. και την επίσημη θέση – πρόταση της διοίκησης για το φλέγον ζήτημα των εργαζομένων που διεκδικούν 1,8 εκ. ευρώ τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «η διοίκηση και ο Πρόεδρος πρέπει να αντιληφθούν  ότι δε πρόκειται για το  προσωπικό τους μαγαζί».

Αναλυτικά:

«Αποφάσεις κατά βούληση του προέδρου χωρίς σοβαρότητα και υπευθυνότητα κάτω από ένα πέπλο μυστικοπάθειας  χωρίς κανένα σχέδιο και πρόταση από μέρος της Διοίκησης.  Ερωτήματα προκαλεί και ο αιφνιδιαστικός έλεγχος – παρέμβαση  του επόπτη εργασίας στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ.

Τα αναπάντητα ερωτήματα πολλά. Η Διοίκηση και υπάλληλοι σε μια δικαστική διαμάχη  που ταλαιπωρεί δεκάδες οικογένειες, εξαντλεί οικονομικά τους εργαζόμενους και απαξιώνει την πολυετή εργασία αυτών. Την ώρα που στις υπόλοιπες 55 ΔΕΥΑ της χώρας για την ίδια υπόθεση και βάση της απόφασης του Αρείου Πάγου έχουν ήδη καταλήξει, διοικήσεις και εργαζόμενοι, σε συμβιβασμό.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ αδυνατεί  να λάβει αποφάσεις του Διοικητικού της συμβουλίου (μετά από 3 συνεδριάσεις χωρίς απαρτία) και το αναβάλει συνεχώς. Ο χρόνος που χάθηκε πολύτιμος και η καθυστέρηση που παρατηρείται εκ μέρος τη διοίκησης επιβαρύνει την επιχείρηση με τους τόκους υπερημερίας, ποσό που ως σήμερα  έχει ξεπεράσει τις 400.000€.

Η διοίκηση και ο Πρόεδρος πρέπει να αντιληφθούν  ότι δε πρόκειται για το  προσωπικό τους μαγαζί. Διαχειρίζονται μια Δημοτική Επιχείρηση με κοινωφελή χαρακτήρα και  για   το λόγο αυτό δεν επιτρέπεται να διαχειρίζονται με προχειρότητα αυτού του είδους τα  θέματα τα οποία είναι επιβλαβή για την επιχείρηση αλλά και για τους εργαζομένους.

Οι ισχυρισμοί του προέδρου δεν μας πείθουν αλλά και η ως τώρα διαχείριση του θέματος ήταν επιπόλαιη. Δεν μπορεί μια επιχείρηση όπως η ΔΕΥΑ Κομοτηνής να μην έχει βιώσιμη πρόταση για την  αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού θέματος που θέτει σε κίνδυνο την βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Αναμένουμε άμεσα την σύγκληση του Δ.Σ. και την επίσημη θέση – πρόταση της διοίκησης καθώς πλέον ο χρόνος λειτουργεί εις βάρος όλων των εμπλεκόμενων».      

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ