ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Παράνομες κρατήσεις ύψους 1,3 εκ. ευρώ διεκδικούν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ Κομοτηνής

fonirodopis.gr

Παρά τη δικαίωση στα δικαστήρια δεν υπήρξε ακόμη καταβολή των χρημάτων ούτε κάποια συμφωνία – Ο Δήμαρχος Πετρίδης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Καρασταύρου αναφέρθηκαν στις πολλές υποχρεώσεις της ΔΕΥΑΚ, λόγω των δανείων του παρελθόντος, κάνοντας λόγο μάλιστα για άσχημη οικονομική κατάσταση

1.300.000 ευρώ ζητούν πίσω οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Κομοτηνής. Καίτοι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου η ΔΕΥΑΚ οι εργαζόμενοι της υπέστησαν, όπως το σύνολο των εργαζομένων της χώρας, τις περικοπές των Μνημονίων. Ωστόσο, προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη, δικαιώθηκαν (δύο φορές) και ζητούν την καταβολή των χρημάτων τους δεχόμενοι να υπάρξει διακανονισμός με τον Δήμο. Το θέμα απασχόλησε την χθεσινοβραδινή (20/8) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής . Σύμφωνα με πρόταση της δημοτικής αρχής το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ θα συνεδριάσει στις 3 Σεπτεμβρίου για να ληφθεί μια τελική απόφαση.

Αναλυτικότερα, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ, ο κος Σκαρλατίδης η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ υπόσχονταν την καταβολή των κρατήσεων, εφόσον  πρώτα δικαιωθούν δικαστικά οι εργαζόμενοι, πράγμα το οποίο συνέβη. Παρά τη δικαίωση, όμως, στα δικαστήρια δεν υπήρξε ακόμη καταβολή των χρημάτων, ούτε κάποια συμφωνία. Σημείωσε δε πως υπήρξαν πολλές προτάσεις από την πλευρά των εργαζομένων για τον τρόπο καταβολής των χρημάτων, με την τελευταία να συνοψίζεται ως εξής: την καταβολή του 30% του ποσού ως προκαταβολή για την πληρωμή των δικηγόρων και σε 24 δόσεις το υπόλοιπο ποσό, παράλληλα με την παραίτηση από ένδικα μέσα.

«Ο κος πρόεδρος τρενάρει όσο γίνεται και δεν θέλει να δώσει τα λεφτά» ανέφερε ο κος Σκαρλατίδης διατυπώνοντας πολλά παράπονα για την στάση του Προέδρου, του κ. Δημήτρη Καρασταύρου. «Η ΔΕΥΑΚ δεν είναι μαγαζί του Πετρίδη, του Καρασταύρου, των εργαζομένων. Είναι Κοινωφελής Οργανισμός προς εξυπηρέτηση των πολιτών» ανέφερε ο Δήμαρχος, ο κ. Γιώργος Πετρίδης για να σημειώσει ότι θα πρέπει να βρεθεί ένας τέτοιος διακανονισμός ώστε να μπορεί να εξυπηρετηθεί.

Πρόκειται για θέμα που αφορά 55 από τους 95 υπαλλήλους της ΔΕΥΑΚ. Το γεγονός ότι τρία συνεχόμενα διοικητικά συμβούλια δεν πραγματοποιήθηκαν επεσήμανε η κα Φελίνα Καζάκου, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, για να σημειώσει ότι όλες οι ΔΕΥΑ της χώρας έχουν προχωρήσει σε συμβιβασμό και δίνουν τις δόσεις. «Θέλω να βρεθεί μια λύση που να εξυπηρετεί το συμφέρον της ΔΕΥΑΚ και των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι δεν είναι αντίπαλοί μας» τόνισε η κα Ελένη Λαφτσή κάνοντας λόγο για αντικρουόμενες αποφάσεις του Αρείου Πάγου σημειώνοντας τον κίνδυνο να οδηγηθεί το θέμα σε αδιέξοδο. Για την ανάγκη εξεύρεσης συμβιβαστικής πρότασης, πρακτικής και άμεσης λύσης, που να ικανοποιεί τους εργαζόμενους έκανε λόγο ο Δ.Σ. κος Αμανατίδης.

Από την πλευρά του ο κος Νίκος Φακιρίδης τόνισε πως με το θέμα αυτό αναδεικνύεται το απαράδεκτο γεγονός να μην συζητείται η πολιτική των Νομικών Προσώπων στο Δημοτικό Συμβούλιο για να σημειώσει πως ο σκοπός της ΔΕΥΑΚ είναι Κοινωφελής, ενώ οι διοικήσεις της όχι. «Την κύρια ευθύνη του προβλήματος την έχει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ 100%» τόνισε ο κος Φακιρίδης.

Τέλος, τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, αναφέρθηκαν στις πολλές υποχρεώσεις της ΔΕΥΑΚ, λόγω των δανείων του παρελθόντος κάνοντας λόγο μάλιστα για άσχημη οικονομική κατάσταση, αν και καλύτερη από ότι αυτή  του 2011.

Πηγή: ΕΡΤ Κομοτηνής

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ