8 χρόνια ύφεσης

Ο Ανέστης Βαφειάδης για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια

«Με τα τωρινά δεδομένα και δίχως τολμηρή πολιτική πραγματικών αλλαγών των δομών του κράτους, το μέλλον μόνο αισιόδοξο δε μπορεί να είναι ειδικά για το επιχειρείν»

Την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια σχολίασε ο Ανέστης Βαφειάδης μέσω ανάρτησης του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης τονίζει ότι παρά την έξοδο το μέλλον για το επιχειρείν δεν προβλέπεται αισιόδοξο ενώ επισημαίνει την ανάγκη για τολμηρές πολιτικές αλλαγές στις δομές του Κράτους.

Αναλυτικά, σημειώνει:

«20 Αυγούστου 2018… μια ημερομηνία σημείο καμπής μιας και τυπικά αποτελεί μέρα εξόδου από το 3ο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ή αλλιώς από τα μνημόνια. 8 χρόνια συνεχούς ύφεσης μια χώρα που απολέσει το 27% του ΑΕΠ της έναντι 24% που έχασε η Συρία σε εμπόλεμη κατάσταση.
Οι πολυδιαφημιζόμενες μεταρρυθμίσεις αφορούσαν:

8 χρόνια υπερφορολόγησης 
ΦΠΑ από 9 στο 24% 
Επιβολή ΕΝΦΙΑ 
Επιβολή τέλος επιτηδεύματος 
Φορολογία επιχειρήσεων υπέρογκη 
700.000 λουκέτα 
Ανεργία 27%
Μείωση μισθών και συντάξεων 
Μείωση κατανάλωσης 
Υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Καμία επί της ουσίας μεταρρύθμιση
Για πάταξη γραφειοκρατίας 
Περί ευθύνης υπουργών και αξιωματούχων 
Ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης 
Νοικυρέματος του κράτους

Το μέλλον; Με τα τωρινά δεδομένα και ψηφισμένα και δίχως τολμηρή πολιτική πραγματικών αλλαγών των δομών του κράτους μόνο αισιόδοξο δε μπορεί να είναι ειδικά για το επιχειρείν!».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.