ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Εθνικιστικός παροξυσμός «πατριδοκάπηλων» για τους Μουφτήδες της Θράκης

fonirodopis.gr

Αντιπολιτευτικός οίστρος από στελέχη της ΝΔ, «γαλάζια» ΜΜΕ και ακροδεξιές παρατάξεις που μιλάνε για «ξεπούλημα» της Θράκης και «παζάρια» με τον Ερντογάν

Σε έναν αλλοπρόσαλλο, άνευ λογικής και βασιμότητας αντιπολιτευτικό οίστρο επιδόθηκαν το τελευταίο διάστημα με αφορμή την τροπολογία για την υποχρεωτική συνταξιοδότηση των Μουφτήδων της Θράκης στελέχη της ΝΔ, «γαλάζια» ΜΜΕ και ακροδεξιές παρατάξεις.

Με απώτερο σκοπό να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους και να ασκήσουν την όποια κριτική απέναντι στην κυβέρνηση δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και να καπηλευτούν ακόμα και τα ευαίσθητα εθνικά θέματα της Θράκης.

Αφού είδαν ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί επέστρεψαν στην πατρίδα χωρίς να υπάρξει ανταλλαγή με τους 8 Τούρκους πραξικοπηματίες έπρεπε να «εφεύρουν» ένα καινούριο τέχνασμα ώστε να το χρησιμοποιήσουν ως «όπλο» στην αντιπολιτευτική τους φαρέτρα. Και αυτό ήταν οι Μουφτήδες.

Διαβάσαμε για «παζάρια» με τον Ερντογάν, για «ξεπούλημα» της Θράκης, για «εθνομηδενιστές» και «δειλούς» κυβερνώντες, για αποχώρηση των Μουφτήδων και εκλογή (!!!) νέων οι οποίοι θα είναι αρεστοί στην Άγκυρα. Έκριναν μάλλον εξ ιδίων τα αλλότρια και πίστευαν ότι η σημερινή κυβέρνηση λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσαν αυτοί τόσα χρόνια.

Η αλήθεια φυσικά απέχει παρασάγγας από όλη αυτή την αντιπολιτευτική υστερία. Η κυβέρνηση είχε πρόθεση να αλλάξει τους Μουφτήδες εδώ και αρκετό καιρό, πολύ νωρίτερα από την σύλληψη των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών.

«Σε κάθε περίπτωση, οι αλλαγές έχουν δρομολογηθεί ενώ πριν λίγες μέρες, με απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης, αντικαταστάθηκε και ο τοποτηρητής της Μουφτείας Διδυμοτείχου. Σε ότι αφορά στο Μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή, που είναι μεγαλύτερος σε ηλικία και χαίρει μεγαλύτερου σεβασμού από όλους τους κύκλους, αναμένεται ότι θα διευκολύνει με την παραίτησή του τις δρομολογούμενες αλλαγές και η αντικατάστασή του θα είναι βελούδινη» σημειώναμε ήδη 1,5 χρόνο πριν, τον Ιανουάριο του 2017.

«Δεν κάνω παζάρια» ήταν άλλωστε και η ξεκάθαρη, ευθεία και κατά πρόσωπο απάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον περασμένο Ιούλιο. Ότι λοιπόν συνέβη στη Μουφτεία Διδυμοτείχου όπου τον πρώην Μουφτή Δαμάδογλου αντικατέστησε ο αξιόλογος κ. Οσμάν Χαμζά, το ίδιο ακριβώς συνέβη και στις Μουφτείες Κομοτηνής και Ξάνθης.

Όλα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Καμία Θράκη δεν «ξεπουλήθηκε» και κανένα «παζάρι» δεν υπήρξε.

Λευτέρης Γλερίδης

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ