ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Αυτοσυγκράτηση στην αγορά φαρμάκων συνιστά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος

FoniRodopis

Εξαιτίας της έλλειψης συντονισμού παρατηρήθηκε το φαινόμενο όλοι σχεδόν οι σύλλογοι ή φορείς να ζητούν από τους πολίτες φάρμακα με αποτέλεσμα να καταγραφεί αυξημένη αγορά κυρίως betadine και fucidin

Στο πλευρό των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική στάθηκαν από την πρώτη στιγμή οι απλοί πολίτες της Ροδόπης, οι οποίοι είτε αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία μόνοι τους είτε ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα κάποιου φορέα ή συλλόγου προμηθεύτηκαν είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να τα συνεισφέρουν.

Εξαιτίας όμως της έλλειψης συντονισμού που υπήρχε παρατηρήθηκε το φαινόμενο όλοι σχεδόν οι σύλλογοι ή φορείς να ζητούν από τους πολίτες φάρμακα με αποτέλεσμα να καταγραφεί αυξημένη αγορά κυρίως betadine και fucidin από τα φαρμακεία της Ροδόπης.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Αλέξανδρος Τσαπέκος μιλώντας στη «Φωνή της Ροδόπης» κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στην αγορά φαρμάκων για λίγες ημέρες μέχρι να καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες των πληγέντων.

«Είναι χαρμόσυνο σίγουρα το γεγονός της ανταπόκρισης και συνεισφοράς του κόσμου» είπε ο κ. Τσαπέκος για να προσθέσει όμως ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για αποστολή φαρμάκων. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έστειλε λίστα στους συλλόγους με τα απαραίτητα φάρμακα και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ήδη από χθες ενεργοποιήθηκε και συγκεντρώνει φάρμακα. Οι πολίτες θα πρέπει να περιμένουν 1-2 μέρες μέχρι να καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες των πληγέντων και μετά να συνεισφέρουν σε ότι ζητηθεί από τους αρμόδιους. Δεν έχει νόημα να προμηθευόμαστε και να στέλνουμε φάρμακα τα οποία ίσως και να μην χρειαστούν».

Για το λόγο αυτό μάλιστα, σήμερα το βράδυ θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης το οποίο με ανακοίνωση του τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσει το κοινό για τις πραγματικές ανάγκες των πληγέντων.

Λευτέρης Γλερίδης
facebook.com/gleridis

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ