Για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές

Αυτοσυγκράτηση στην αγορά φαρμάκων συνιστά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος

Εξαιτίας της έλλειψης συντονισμού παρατηρήθηκε το φαινόμενο όλοι σχεδόν οι σύλλογοι ή φορείς να ζητούν από τους πολίτες φάρμακα με αποτέλεσμα να καταγραφεί αυξημένη αγορά κυρίως betadine και fucidin

Στο πλευρό των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική στάθηκαν από την πρώτη στιγμή οι απλοί πολίτες της Ροδόπης, οι οποίοι είτε αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία μόνοι τους είτε ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα κάποιου φορέα ή συλλόγου προμηθεύτηκαν είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να τα συνεισφέρουν.

Εξαιτίας όμως της έλλειψης συντονισμού που υπήρχε παρατηρήθηκε το φαινόμενο όλοι σχεδόν οι σύλλογοι ή φορείς να ζητούν από τους πολίτες φάρμακα με αποτέλεσμα να καταγραφεί αυξημένη αγορά κυρίως betadine και fucidin από τα φαρμακεία της Ροδόπης.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Αλέξανδρος Τσαπέκος μιλώντας στη «Φωνή της Ροδόπης» κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στην αγορά φαρμάκων για λίγες ημέρες μέχρι να καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες των πληγέντων.

«Είναι χαρμόσυνο σίγουρα το γεγονός της ανταπόκρισης και συνεισφοράς του κόσμου» είπε ο κ. Τσαπέκος για να προσθέσει όμως ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για αποστολή φαρμάκων. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έστειλε λίστα στους συλλόγους με τα απαραίτητα φάρμακα και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ήδη από χθες ενεργοποιήθηκε και συγκεντρώνει φάρμακα. Οι πολίτες θα πρέπει να περιμένουν 1-2 μέρες μέχρι να καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες των πληγέντων και μετά να συνεισφέρουν σε ότι ζητηθεί από τους αρμόδιους. Δεν έχει νόημα να προμηθευόμαστε και να στέλνουμε φάρμακα τα οποία ίσως και να μην χρειαστούν».

Για το λόγο αυτό μάλιστα, σήμερα το βράδυ θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης το οποίο με ανακοίνωση του τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσει το κοινό για τις πραγματικές ανάγκες των πληγέντων.

Λευτέρης Γλερίδης
facebook.com/gleridis

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.