ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή το παραδοσιακό γλέντι στους Προσκυνητές Ροδόπης

fonirodopis.gr

Πιστός στο ετήσιο ραντεβού με την παράδοση ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Προσκυνητών διοργάνωσε, σε συνεργασία με το Δήμο Μαρώνειας – Σαπών, ένα εξαιρετικά πετυχημένο παραδοσιακό γλέντι ως προς την άψογη διοργάνωση και τη συμμετοχή του κόσμου τόσο από τον οικισμό όσο και από Συλλόγους της Ροδόπης.

Τον εναρκτήριο χαιρετισμό πραγματοποίησε η Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Νίτσα Αγγελακούδη ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν, εκ μέρους του Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος Πέτρος Δουδουλακάκης και ο Πρόεδρος της ΤΚ Προσκυνητών Πάνος Παρασκελίδης.

Χορούς από τη Μακεδονία παρουσίασε στο κοινό το συγκρότημα Βορεάδες από την Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης ενώ καταχειροκροτήθηκαν τα πολυπληθή χορευτικά τμήματα του Συλλόγου των Προσκυνητών, το παιδικό – εφηβικό και των ενηλίκων που παρουσίασαν χορούς από την Ανατολική Θράκη υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Δημήτρη Παπαλιά.

 

Στο γλέντι παρέστησαν εκτός των προαναφερθέντων, εκπρόσωπος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρωνείας Κομοτηνής, ο Δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών Γιάννης Σταυρίδης, οι τ. Αντιδήμαρχοι Κική Πατσάρα και Χρήστος Μεραχτσάκης, ο Ταξίαρχος της ΧΧΙ ΤΘΤ και φυσικά πλήθος φίλων.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Πρόεδρο και το ΔΣ του Συλλόγου των Προσκυνητών που ακάματα δουλεύουν κρατώντας ζωντανή την παράδοση του χωριού και της Θράκης, αποτελώντας ένα από τα πλέον δραστήρια πολιτιστικά κύτταρα του τόπου μας.

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ