Αίτημα στο δημοτικό συμβούλιο

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη άνω των 500 ευρώ από τους Δήμους

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής ζητά από το δημοτικό συμβούλιο να απαιτήσει να δοθεί η δυνατότητα στους Δήμους να μπορούν να διαγράφουν κάθε είδος χρέους που αφορά απόρους, άτομα με αναπηρίες, πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες και μακροχρόνια άνεργους

Αίτημα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής να πάρει απόφαση με την οποία θα απαιτεί να δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να διαγράφουν κάθε είδους χρέη προς αυτούς που αφορά απόρους, άτομα με αναπηρίες, πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες και μακροχρόνια άνεργους, κατέθεσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει αναλυτικά:

«Όπως είναι γνωστό έχουν ξεκινήσει οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη προς τις τράπεζες. Αυτό που δεν είναι πολύ γνωστό είναι ότι και οι Δήμοι μπορούν να προχωρούν από 1η Μαϊου σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη πάνω από 500€. Πρόκειται δηλαδή για άλλη μια δυνατότητα επίθεσης στα λαϊκά νοικοκυριά . Στόχος και αυτού του μέτρου είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η επέλαση του μεγάλου κεφαλαίου αλλά και η ενίσχυση των οικονομικών των δήμων, στους οποίους η κυβέρνηση δίνει όλο και λιγότερα. Την ίδια στιγμή  που η φορολεηλασία συνεχίζεται, τα εισοδήματα έχουν μειωθεί δραματικά για κάθε λαϊκή οικογένεια. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε. Κι αυτό είναι  το διαβατήριο της νέας φάσης της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Οι οφειλές  σε δήμους αφορούν  συνήθως σε  ανταποδοτικά  τέλη, τέλη νεκροταφείου,   νερό, τροφεία παιδικών σταθμών, τέλη κατάληψης πεζοδρομίων, τέλος επιτηδεύματος,  κλήσεις  τροχαίας – δημοτικής αστυνομίας, ΤΑΠ  κλπ. Σε κάποιες περιπτώσεις μεγάλα ποσά οφελών αφορούν σε απαλλοτριώσεις ελευθέρων χώρων και πλατειών που επιβαρύνουν τα παρακείμενα σπίτια κ.ά

Όσες κορόνες ακούγονται, ότι ο λαός δεν κινδυνεύει και στόχος  είναι οι μεγαλοοφειλέτες, είναι κούφια λόγια. Στους μεγαλοοφειλέτες κάθε φορά τους χαρίζονται  δάνεια και χρέη με προκλητικές πολιτικές παρεμβάσεις.

Έχουμε βγει πολλές φορές στο δρόμο για να φωνάξουμε: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο. Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς τις τράπεζες, τους Δήμους, το δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς. Και θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε τα ίδια συνθήματα.

Όμως σήμερα θέλουμε να προσθέσουμε ακόμα ένα αίτημα. Αυτή τη φορά προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής. Επειδή συζητιέται το νομοσχέδιο που αφορά την Τοπική Διοίκηση ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής με απόφασή του να απαιτήσει να  δοθεί η δυνατότητα στους δήμους να μπορούν να διαγράφουν κάθε είδος χρέους προς τους δήμους, που αφορά απόρους, άτομα με αναπηρίες, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους μακροχρόνια άνεργους και για περίπτωση που αποδεδειγμένα υπάρχει οικονομική αδυναμία που προήλθε ανεξάρτητα από δική τους υπαιτιότητα.

Συνάδελφοι, Είμαστε σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών μας».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.