ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Ευθύνες στη Δημοτική Αρχή για την ασφάλεια των δημοσίων χώρων, επιρρίπτει η Καζάκου

fonirodopis.gr

«Ο Δήμος Κομοτηνής αδιαφορεί για την καθημερινότητα των πολιτών» – Πρόταση για σύσταση επιτροπής ελέγχου

Ευθύνες στη Δημοτική Αρχή Κομοτηνής για την επικινδυνότητα που παρουσιάζουν δημόσιοι χώροι, επιρρίπτει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εμείς… η πόλη», Φελίνα Καζάκου, με αφορμή περιστατικό τραυματισμού μικρού παιδιού στον αύλειο χώρο του θερινού Θεάτρου Κομοτηνής.

Η κ. Καζάκου επισημαίνει την απαράδεκτη κατάσταση των δημοσίων χώρων και των κινδύνων που κρύβονται και ζητά σύσταση επιτροπής με σκοπό τον έλεγχο καταλληλότητας ή μη, των πολυσύχναστων δημοσίων χώρων.

Αναλυτικά, σημειώνει:

«Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό τραυματισμού του μικρού παιδιού σε δημόσιο χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Κομοτηνής, θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτησή μας σχετικά με ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής σε θέματα που αφορούν την αστική ασφάλεια των πολιτών και κυρίως των μικρών παιδιών.

Έχουμε  θίξει το θέμα σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση των δημοσίων χώρων και των κινδύνων που κρύβονται. Ο χρόνος δεν ενδείκνυται για κραυγές, αλλά οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο. Η αντίδραση της διοίκησης του Δήμου στα ως τώρα θέματα που έχουμε θίξει αποδεικνύει ότι αδιαφορούν για την καθημερινότητα των πολιτών.

Επαναφέρω το θέμα της ασφάλειας των Δημόσιων και πολυσύχναστων χώρων, όπως παιδικές χαρές πάρκα, εγκαταλελειμμένα δημοτικά ακίνητα που παραμένουν αφύλακτα και κρύβουν πολλαπλούς κινδύνους στην πόλη και τους οικισμούς του Δήμου.

Για το λόγο αυτό με επιστολή  μου προς τον Δήμαρχο και Αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ζητώ την σύσταση επιτροπής με σκοπό τον έλεγχο καταλληλότητας ή μη, των πολυσύχναστων δημοσίων χώρων.

Θεωρώ απαραίτητη και επιβεβλημένη την ανάγκη επίβλεψης και καταγραφής ανά τακτά χρονικά διαστήματα  των χώρων μεγάλης επισκεψιμότητας κυρίως τους θερινούς μήνες. Σημεία όπως οι παιδικές χαρές εντός της πόλης αλλά και στους οικισμούς, στα πάρκα της πόλης, όπως και στους αθλητικούς χώρους αρμοδιότητας του Δήμου Κομοτηνής.

Μέσω της επιστολής μου και της πρότασης που καταθέτω εφιστώ την προσοχή και άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του Δήμου, στο Αθλητικό Κέντρο στην περιοχή του κολυμβητηρίου, στο πάρκο της Αγ. Παρασκευής, στις εγκαταλειμμένες παιδικές χαρές των οικισμών όπου τα κατεστραμμένα και επικίνδυνα όργανα δεν έχουν απομακρυνθεί καθώς επίσης και στους αφύλακτους χώρους που ανήκουν στο Δήμο Κομοτηνής (χαρακτηριστικό παράδειγμα το αφύλακτο δημοτικό σχολείο του οικισμού των  Αγ. Θεοδώρων το οποίο αποτελεί σημείο κινδύνου και εστία μόλυνσης για τα μικρά παιδιά). Ο Δήμος οφείλει να αποκαταστήσει ή να αποκλείσει την προσβασιμότητα σε αυτούς.   

Τα παραδείγματα πολλά και οι ευθύνες της Διοίκησης του Δήμου ακόμη περισσότερες. Καλές οι εξαγγελίες των μεγάλων έργων αλλά μετά από οχτώ χρόνια διοίκησης της Δημοτικής Αρχής , οι πολίτες επιζητούν δικαίως βελτίωση της καθημερινότητας τους. 

Είναι υποχρέωση του κου Πετρίδη και του αρμόδιου Αντιδημάρχου να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτές. Εκφράζω τη λύπη μου για το γεγονός, τις ευχές μου για γρήγορη ανάρρωση στο μικρό παιδί και την οικογένεια του.

Με αφορμή το γεγονός  υπόσχομαι στους γονείς που αγωνιούν για την ασφάλεια των παιδιών τους ότι θα καταβάλουμε ως παράταξη και μέλη του Δ.Σ. κάθε δυνατή προσπάθεια μέσω πιέσεων και παρεμβάσεων  για την βελτίωση των συνθηκών στο Δήμο μας».

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ