Δείτε το πρόγραμμα

Αεροψεκασμούς σε όλο το εύρος της Π.Ε. Ροδόπης, ζήτησε ο Νίκος Τσαλικίδης

Ώστε να αντιμετωπιστεί, όπως λέει, έγκαιρα το φαινόμενο του κουνουπιού το οποίο βρίσκεται σε έξαρση

Αεροψεκασμούς σε όλο το εύρος της Π.Ε. Ροδόπης ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του κουνουπιού έγκαιρα το οποίο βρίσκεται σε έξαρση, ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης.

«Σε συνέχεια των έντονων βροχοπτώσεων που σημειωθήκαν διάσπαρτα και σε ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜΘ, καθώς και των άστατων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών,  ζητήσαμε  να εκτελεστούν, αμέσως μόλις το επιτρέψουν (ομαλοποιηθούν ) οι κλιματολογικές συνθήκες που διασφαλίζουν αποτελεσματικές και ασφαλείς πτήσεις, αεροψεκασμοί σε όλο το εύρος στην Π.Ε Ροδόπης ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του κουνουπιού έγκαιρα.

Με βάση και τις πρόσφατες δειγματοληψίες τα μετεωρολογικά φαινόμενα (επαναλαμβανόμενες βροχοπτώσεις) αλλά και τη σύμφωνη γνώμη των Τοπικών Συντονιστών των Π.Ε, την αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Περιφέρεια μας, καθώς και την εμφάνιση κρουσμάτων του Ιού του Δυτικού Νείλου στην Χώρα , εγκρίνουμε την διενέργεια αεροψεκασμού προνυμφοκτονίας και ακμαιοκτονίας για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.

Ζητήσαμε, να δοθεί προτεραιότητα σε μεγάλες εκτάσεις στάσιμου νερού κοντά σε κατοικημένες περιοχές, προκειμένου να αναχαιτιστεί το φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση», σημείωσε ο κ. Τσαλικίδης.

Δείτε το πρόγραμμα των επίγειων ψεκασμών έως τις 13 Ιουλίου:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.