ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Για επιχείρηση υπονόμευσης της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, κάνει λόγο το Μαξίμου

fonirodopis.gr

Ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, Ιλχάν Αχμέτ και Ντόρα Μπακογιάννη παρέστησαν στην τελετή ορκωμοσίας του Τούρκου Προέδρου

Για επιχείρηση διαστρέβλωσης και υπονόμευσης της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής κάνει λόγο το Μαξίμου στην απάντηση του στην Ντόρα Μπακογιάννη και στην προσπάθεια της να δικαιολογήσει την παρουσία της στην φιέστα της ορκωμοσίας Ερντογάν.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται για να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας και συνεργασίας με την Τουρκία, αλλά, δεν πρόκειται να ανεχτεί προκλήσεις και παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων», υπογράμμισε σχετικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι «σε μια περίοδο που η Τουρκία κρατά φυλακισμένους δύο Έλληνες αξιωματικούς και μάλιστα χωρίς καμία αιτία και χωρίς καμία κατηγορία τέσσερις μήνες τώρα είναι απαράδεκτο ηγετικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρίστανται στην ορκωμοσία του Τούρκου Προέδρου και μάλιστα χωρίς καμία συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση», αναφερόμενος στην παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στην ορκωμοσία του Ταγίπ Ερντογάν.

Σημείωσε ότι «η επίλυση των διαφορών μας με την Τουρκία, δεν χρειάζεται κανέναν αυτόκλητο καλοθελητή, ούτε συμβάλλει σε τίποτα η παρουσία Ελλήνων πολιτικών σε φιέστες στην Άγκυρα».

Ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι «η χώρα έχει εθνική ηγεσία για να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα με όρους ισότιμου συνομιλητή και όχι με όρους επαίτη. Με στόχο φυσικά όχι την ένταση, αλλά την εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες».

Η απάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη

«Ευχαριστώ τον κύριο Τσίπρα για την σημερινή αναφορά στο όνομά μου. Ανέδειξε για μια ακόμα φορά την αιτία της παταγώδους αποτυχίας του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής που δεν είναι άλλη από την βαθιά διχαστική του λογική ακόμα και σε εθνικά θέματα.

Όταν δύο Έλληνες αξιωματικοί εξακολουθούν και είναι φυλακισμένοι, μετά από 130 μέρες θα περίμενε κανείς από τον πρωθυπουργό να καλοδεχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια και δη από Έλληνα πολιτικό, ο οποίος θα μπορούσε να συμβάλει στην επίλυση του θέματος που ταλανίζει όλους τους Έλληνες. Λυπάμαι γιατί ο χθεσινός Καμμένος και ο σημερινός Τσίπρας επιβεβαιώνουν ότι η αποτυχία έχει όνομα και διεύθυνση.

Υ.Γ. Ας μην ανησυχεί ο κ. Τσίπρας. Όλες οι προσπάθειες που καταβάλλουμε, έχουν ως στόχο την απελευθέρωση των δύο αξιωματικών τώρα και όχι όταν γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Η ανταπάντηση κυβερνητικών πηγών

«Ευχαριστούμε την κα Μπακογιάννη για την αμήχανη απάντησή της.

Σε κάθε περίπτωση όμως είναι το λιγότερο υποκριτικό η κα Μπακογιάννη να κάνει λόγο για διχαστικές λογικές, όταν υπό καθοδήγηση του κ. Σαμαρά πρωταγωνιστεί στην επιχείρηση διαστρέβλωσης και υπονόμευσης της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Το ίδιο όμως υποκριτικό είναι και το ενδιαφέρον της για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Και θα πρέπει να μας εξηγήσει πώς ακριβώς υπηρετείται ο στόχος της απελευθέρωσής τους, με τη συμμετοχή σε πολιτικές φιέστες στην Τουρκία.

Διότι, άλλο οι διπλωματικοί δίαυλοι και άλλο οι δημόσιες σχέσεις στις οποίες είναι συνηθισμένη ως γνήσιο τέκνο της πολιτικής ελίτ.

Υ.Γ. Η κα Μπακογιάννη καλό θα είναι να μην εμπλέκει την οίηση και τις προσωπικές της επιδιώξεις με την εξωτερική πολιτική».

Εκτός της κ. Μπακογιάννη το «παρών» στη φιέστα Ερντογάν έδωσαν ο πρώην βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ιλχάν Αχμέτ, και οι ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπράμ Σερήφ και Αχμέτ Μετέ αντίστοιχα.

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ