ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Συνεργασία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ροδόπης με το Επιμελητήριο του Πλόβντιβ

fonirodopis.gr

Το ΕΒΕΡ ζήτησε να υπάρξει κοινή τοποθέτηση των δύο επιμελητηρίων προς την Ελληνική και Βουλγαρική Κυβέρνηση με αίτημα να δοθεί η δυνατότητα διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από τον κάθετο άξονα Κομοτηνής – Κίρτζαλι

Το Επιμελητήριο του Πλόβτνιβ, δεύτερο μεγαλύτερο Επιμελητήριο στη Βουλγαρία, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γραβάνη Αντώνη και τους κ.κ. Ευκαρπίδη Νικόλαο, Στεργίου Νικόλαο και Δαμιανό Κωνσταντίνο. Στην συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση της Πρόεδρου του Επιμελητηρίου κ. Prodanova Dobrina και του Διευθυντή κ. Angel Hronev, συμμετείχε και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κωνσταντινίδου Κυριακή.

Στην συνάντηση έγινε παρουσίαση των δύο επιμελητηρίων και της επιχειρηματικότητας των δύο περιοχών και συζητήθηκαν δυνατότητες επιχειρηματικών συνεργασίων. Ο Πρόεδρος κ. Γραβάνης προσκάλεσε στην Κομοτηνή τους εκπροσώπους του Βουλγαρικού Επιμελητηρίου ώστε να υπογράφει σύμφωνο συνεργασίας. Ενδεικτικά:

1) Συναντήσεις επιχειρήσεων για επιχειρηματικές συνεργασίες

2) Διαδοχικές επισκέψεις επιχειρήσεων των δύο περιοχών

3) Συνεργασία στην υλοποίηση διακρατικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων που συμβάλλουν στην τοπική και οικονομική ανάπτυξη.

4) Συμμετοχή των Επιμελητηρίων σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στις δυο περιοχές.

Έπειτα η συζήτηση επικεντρώθηκε στον τομέα του τουρισμού όπου το ΕΒΕΡ ζήτησε να υπάρξει κοινή τοποθέτηση των δύο επιμελητηρίων προς την Ελληνική και Βουλγαρική Κυβέρνηση με αίτημα να δοθεί η δυνατότητα διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από τον κάθετο άξονα Κομοτηνής – Κίρτζαλι.

Στην συνάντηση ήταν παρούσα και εκπρόσωπος των τουριστικών πρακτόρων της Βουλγαρίας και αποφασίστηκε να επισκεφτεί αντιπροσωπεία την Ροδόπη από Βούλγαρους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή με στόχο να αποτελέσει τουριστικό προορισμό.

Στους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου δόθηκαν τοπικά προϊόντα της Ροδόπης  και έντυπα τουριστικής και πολιτιστικής προβολής.

Ο κ. Γραβανης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων όπου έγινε εκτενής αναφορά στην επιχειρηματικότητα της Ροδόπης και την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών, τις δυνατότητες συνεργασιών ανάμεσα στις δύο επιχειρηματικές κοινότητες, την συνεργασία ανάμεσα στα δύο επιμελητήρια και τόνισε τις δυνατότητες αύξησης της επισκεψιμότητας των δύο περιοχών εφόσον επιτραπεί η διέλευση των τουριστικών λεωφορείων από τον κάθετο άξονα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ κ. Γραβάνης Αντώνης δήλωσε: «Πραγματοποιήσαμε σήμερα μια πολύ σημαντική σύσκεψη εργασίας με το Επιμελητήριο του Πλόβντιβ στη Βουλγαρία έπειτα από πρόσκληση που μας απέστειλαν. Η συνεργασία μας ξεκίνησε εδώ και λίγο καιρό καθώς τα δύο Επιμελητήρια δουλεύουμε σε ένα έργο για την επιχειρηματικότητα των νέων. Αποφασίσαμε να υπογράψουμε ένα σύμφωνο συνεργασίας με στόχο να υπάρξουν επιχειρηματικές συνεργασίες και συναντήσεις και ανάδειξη των προϊόντων των δυο περιοχών αλλά και από κοινού αξιοποίηση διακρατικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων που θα στοχεύουν στην τοπική ανάπτυξη και οικονομία. Προσκαλέσαμε στην Ροδόπη τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους ώστε να αναδείξουμε το εξαιρετικό τουριστικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον του νόμου μας και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις μας.

Τέλος συζητήσαμε για τις δυνατότητες του κάθετου άξονα και προτείναμε να ζητήσουμε από κοινού από τις κυβερνήσεις των δυο χωρών να δοθεί η δυνατότητα διέλευση τουριστικών λεωφορείων. Θέλω να ευχαριστήσω την Πρόεδρο κ. Prodanova για την πρόσκληση αλλαάκαι την διάθεση να ξεκινήσουμε άμεσα την υλοποίηση των κοινών δράσεων και ενεργειών».

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ