Το μήνυμα προς την κυβέρνηση

Νίκος Τσαλικίδης: «Δεν αποδεχόμαστε συμφωνίες επιζήμιες για την πατρίδα»

«Η επικύρωση της Συμφωνίας χωρίς την σύμφωνη γνώμη του λαού είναι λάθος.  Η τέλεση δημοψηφίσματος αποτελεί μονόδρομο» σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης

Στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (4/7) στην Κομοτηνή για την Μακεδονία συμμετείχε ενεργά ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.

Ο κ. Τσαλικίδης τονίζει στο μήνυμα του ότι «συμφωνίες επιζήμιες για την πατρίδα» δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές ενώ ζητά από την κυβέρνηση την τέλεση δημοψηφίσματος.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Το απόγευμα της Τετάρτης 4 Ιουλίου συμμετείχαμε ενεργά μαζί με τους Συμπολίτες μας στο συλλαλητήριο υπέρ του τόπου μας, στέλνοντας ένα μήνυμα από την Ροδόπη προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν αποδεχόμαστε “συμφωνίες” που είναι επιζήμιες για την Πατρίδα μας, για την Ελλάδα μας…

Δεν δεχόμαστε να παραχωρήσουμε στα Σκόπια την μακεδονική ταυτότητα, όνομα και γλώσσα και δεν δεχόμαστε επιζήμιες συμφωνίες, όπως αυτή των Πρεσπών! Δηλώσαμε αυθόρμητα, ενιαία, ομόψυχα και απερίφραστα ότι το όνομα της πατρίδας μας, μας αφορά όλους και μας ενοχλεί ιδίως όταν αυτό τίθεται προς αμφισβήτηση μέσω των χειρισμών της κυβέρνησης και ότι τα εθνικά μας δικαιώματα και συμφέροντα δεν αποτελούν θέματα προς διαπραγμάτευση και συμφωνίες όταν μάλιστα δεν εκφράζουν το σύνολο των πολιτών!

Η συμφωνία που επιχειρείται να περάσει εγείρει σοβαρά θέματα για το μέλλον του τόπου μας και η απόφαση για επικύρωση της χωρίς την σύμφωνη γνώμη του λαού είναι λάθος και μας πληγώνει βαθιά! Η απόφαση για την τέλεση δημοψηφίσματος είναι η σωστή κατεύθυνση και αποτελεί μονόδρομο για να επικυρωθεί η αντίθεση της κοινής γνώμης».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.