Συνάντηση στην Αθήνα

Προτάσεις για την ανάπτυξη της Ροδόπης κατέθεσε στον Σαμαρά η Βούλα Ελευθεριάδου

Ιδιαίτερο βάρος στη συνάντηση δόθηκε στα εθνικά θέματα, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί έπειτα από την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδος – Σκοπίων, σε άμεσο συσχετισμό με τυχόν προβλήματα  που μπορούν να επιφέρουν οι κυβερνητικοί χειρισμοί στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης

Τον πρώην Πρωθυπουργό και τέως Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε στο πολιτικό του γραφείο στην Αθήνα, η πολιτευτής της Ν.Δ. του νομού Ροδόπης Βούλα Ελευθεριάδου.

Στην εγκάρδια συζήτηση που ακολούθησε, ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στα εθνικά θέματα , όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί έπειτα από την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδος –Σκοπίων, σε άμεσο συσχετισμό με τυχόν προβλήματα  που μπορούν να επιφέρουν οι κυβερνητικοί χειρισμοί στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης. Αναφέρθηκαν στις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί την τρέχουσα στιγμή, και συνομολογήθηκε πως κανείς  δεν μπορεί να διαταράξει την αρμονική συμβίωση μεταξύ των χριστιανών και μουσουλμάνων κατοίκων των νομών Ροδόπης και Ξάνθης.

Επισημάνθηκε ωστόσο πως επιβάλλεται να θωρακιστεί περεταίρω η περιοχή έχοντας ως αιχμή του δόρατος την ανάπτυξη.

Η κυρία Βούλα Ελευθεριάδου περιέγραψε στον κ. Σαμαρά την πραγματική κατάσταση του νομού Ροδόπης σήμερα, με τις καταφανείς ελλείψεις σε έργα υποδομών και εγγειοβελτιωτικών εγκαταστάσεων, την πλήρη αποβιομηχάνιση της περιοχής, τη μη ύπαρξη μεταποιητικών μονάδων της αγροτικής παραγωγής ώστε τα προϊόντα να αποκτούν προστιθέμενη αξία, την υστέρηση τουριστικής αξιοποίησης τόσο της πολιτιστικής κληρονομίας, όσο και της παράλιας και ορεινής ζώνης. Ελλείψεις και αστοχίες αναπτυξιακού σχεδιασμού των προηγούμενων χρόνων που αυτή τη στιγμή καθιστούν τη Ροδόπη ως την φτωχότερη περιοχή της Ελλάδος σύμφωνα με την μελέτη της Ε.Ε.

Επίσης παρέδωσε στον κύριο Σαμαρά μια επιστολή δέκα σημείων – προτάσεων, προϊόν των συνεχών επαφών της με τους φορείς της Ροδόπης αλλά και τους απλούς πολίτες, ικανά να θέσουν σε αναπτυξιακή πορεία τον νομό Ροδόπης.

Ο κ. Σαμαράς συνεχάρη την κ Ελευθεριάδου για τη συνεχή προσφορά της τόσο στο κόμμα όσο και στην κοινωνία της Ροδόπης και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στην μετέπειτα πορεία της.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.