ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Ο Φουρλεμάδης, η «Αλληλεγγύη» και το σιτάρι της Κομοτηνής

FoniRodopis

Σήμερα η γεωργοένωση είναι υπό εκκαθάριση λόγω χρεών. Ένα ποσόν του χρέους οφείλεται στο «κανόνι» της εκκλησιαστικής «Αλληλεγγύης»

Ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδας «Αλληλεγγύη» κ. Φουρλεμάδης δικάστηκε σε 16 χρόνια φυλακή για απάτες αλλά, λόγω εντιμότητας, αφέθηκε ελεύθερος. Ο Φουρλεμάδης, δεξί χέρι του μακαρίτη Χριστόδουλου, δραστηριοποιήθηκε και στην Κομοτηνή.

Σε συμφωνία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροδόπης απορρόφησε εκατοντάδες τόνους σκληρών σιτηρών που είχε συγκεντρώσει ο συνεταιρισμός. Ο σχεδιασμός ήταν να γίνουν τα σιτάρια σιμιγδάλια και μετά μακαρόνια και να σταλούν στην Αιθιοπία σαν επισιτιστική βοήθεια. Οι αποθήκες της γεωργοένωσης άδειασαν, η Αιθιοπία δεν είδε μακαρόνι και η ένωση δεν είδε ευρώ.

Με το θάνατο του Χριστόδουλου ο Φουρλεμάδης έχασε την προστασία του και έφυγε στη Ρουμανία όπου τον είδαν ντυμένο παπά κοντά στον Πατριάρχη Ρουμανίας. Ο τοπικός συνεταιρισμός έκανε μηνύσεις εναντίον του. Ακόμη δεν εκδικάστηκαν. Το περίεργο είναι ότι εμφανίστηκαν στην Κομοτηνή 3 μητροπολίτες με αρχηγό τον Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως οι οποίοι πήραν καταθέσεις δηλώνοντας ότι θα δικαστεί ο Φουρλεμάδης και από την εκκλησιαστική δικαιοσύνη.

Πέρασαν σχεδόν 2 δεκαετίες και ούτε η κρατική δικαιοσύνη ούτε η εκκλησιαστική ασχολήθηκαν με τις καταγγελίες της τοπικής γεωργοένωσης. Λέγεται ότι ο Φουρλεμάδης σε 5 χρόνια επέστρεψε από τη Ρουμανία και τα παντοδύναμα εκκλησιαστικά κυκλώματα τον τοποθέτησαν διευθυντή σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι. Σήμερα η γεωργοένωση είναι υπό εκκαθάριση λόγω χρεών. Ένα ποσόν του χρέους οφείλεται στο «κανόνι» της εκκλησιαστικής «Αλληλεγγύης». Πληροφορίες για τα ανωτέρω μπορεί να δώσει ο τελευταίος πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΑΣ Ροδόπης Νίκος Σκοπιανός, κάτοικος Κομοτηνής.

Σ. Παπαναστασίου
σ. Οδοντίατρος

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ