ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Ο Φουρλεμάδης, η «Αλληλεγγύη» και το σιτάρι της Κομοτηνής

FoniRodopis

Σήμερα η γεωργοένωση είναι υπό εκκαθάριση λόγω χρεών. Ένα ποσόν του χρέους οφείλεται στο «κανόνι» της εκκλησιαστικής «Αλληλεγγύης»

Ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδας «Αλληλεγγύη» κ. Φουρλεμάδης δικάστηκε σε 16 χρόνια φυλακή για απάτες αλλά, λόγω εντιμότητας, αφέθηκε ελεύθερος. Ο Φουρλεμάδης, δεξί χέρι του μακαρίτη Χριστόδουλου, δραστηριοποιήθηκε και στην Κομοτηνή.

Σε συμφωνία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροδόπης απορρόφησε εκατοντάδες τόνους σκληρών σιτηρών που είχε συγκεντρώσει ο συνεταιρισμός. Ο σχεδιασμός ήταν να γίνουν τα σιτάρια σιμιγδάλια και μετά μακαρόνια και να σταλούν στην Αιθιοπία σαν επισιτιστική βοήθεια. Οι αποθήκες της γεωργοένωσης άδειασαν, η Αιθιοπία δεν είδε μακαρόνι και η ένωση δεν είδε ευρώ.

Με το θάνατο του Χριστόδουλου ο Φουρλεμάδης έχασε την προστασία του και έφυγε στη Ρουμανία όπου τον είδαν ντυμένο παπά κοντά στον Πατριάρχη Ρουμανίας. Ο τοπικός συνεταιρισμός έκανε μηνύσεις εναντίον του. Ακόμη δεν εκδικάστηκαν. Το περίεργο είναι ότι εμφανίστηκαν στην Κομοτηνή 3 μητροπολίτες με αρχηγό τον Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως οι οποίοι πήραν καταθέσεις δηλώνοντας ότι θα δικαστεί ο Φουρλεμάδης και από την εκκλησιαστική δικαιοσύνη.

Πέρασαν σχεδόν 2 δεκαετίες και ούτε η κρατική δικαιοσύνη ούτε η εκκλησιαστική ασχολήθηκαν με τις καταγγελίες της τοπικής γεωργοένωσης. Λέγεται ότι ο Φουρλεμάδης σε 5 χρόνια επέστρεψε από τη Ρουμανία και τα παντοδύναμα εκκλησιαστικά κυκλώματα τον τοποθέτησαν διευθυντή σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι. Σήμερα η γεωργοένωση είναι υπό εκκαθάριση λόγω χρεών. Ένα ποσόν του χρέους οφείλεται στο «κανόνι» της εκκλησιαστικής «Αλληλεγγύης». Πληροφορίες για τα ανωτέρω μπορεί να δώσει ο τελευταίος πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΑΣ Ροδόπης Νίκος Σκοπιανός, κάτοικος Κομοτηνής.

Σ. Παπαναστασίου
σ. Οδοντίατρος

[TheChamp-Sharing]

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ5 ώρες πριν

Φωτοτυπικό Κέντρο «Ο Πόντος»

Οτιδήποτε χρειάζεστε στο χώρο των φωτοτυπιών και φωτοαντιγράφων, άμεσα και αποτελεσματικά, πάντα στις πιο φιλικές τιμές

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ6 ώρες πριν

«Ο Φούρνος του Παππού»

24 ώρες ανοιχτά – Απολαύστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπέροχο παραδοσιακό ψωμί και πλούσια ποικιλία σφολιατοειδών

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ2 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήριο 5min

Άμεση εξυπηρέτηση – Απόλυτη καθαριότητα – Οικονομικές τιμές – Σεβασμό στον πελάτη

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο – Ψητοπωλείο Ελευθερίου

Ολόφρεσκα ψάρια στις καλύτερες τιμές. Αναλαμβάνουμε το ψήσιμο και την παράδοση των ψαριών σας

ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΩΝ3 εβδομάδες πριν

Γραφείο συνοικεσίων «Ouzoun Group»

Γραφείο συνοικεσίων και γνωριμιών για γάμο. Αρχές μας, η εμπιστοσύνη και η εχεμύθεια

ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ3 εβδομάδες πριν

Nefeli market

Εσύ αξίζεις το καλύτερο - Άμεση εξυπηρέτηση κατ' οίκον

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ1 μήνα πριν

STIHL – Αθανάσιος Παρμάκης

Επιλέξτε την δύναμη που σας ταιριάζει! Βενζινοκίνητο, ηλεκτρικό ή επαναφορτιζόμενο, η STIHL διαθέτει δεκάδες επιλογές σε κάθε κατηγορία προϊόντος που...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ