ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Γειτονιές ξεχασμένες στο κέντρο της Κομοτηνής και «πολίτες β’ κατηγορίας» ζητούν βοήθεια

fonirodopis.gr

Η Φελίνα Καζάκου μετά από πρόσκληση των κατοίκων βρέθηκε στην οδό Ομήρου όπου διαπίστωσε την… εγκατάλειψη τους από την δημοτική Αρχή

Δρόμους απροσπέλαστους που έχουν μετατραπεί σε λίμνες, περιουσίες πλημμυρισμένες και πολίτες σε απόγνωση αντίκρισε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εμείς… η πόλη» κ. Φελίνα Καζάκου κατά την επίσκεψη της στην οδό Ομήρου, που βρίσκεται λίγα μέτρα από το κέντρο της Κομοτηνής.

Η ίδια δηλώνει σχετικά:

«Μετά από πρόσκληση των κατοίκων της οδού Oμήρου βρεθήκαμε την Τετάρτη στις 20/6 στις ξεχασμένες γειτονιές της πόλης. Πρόκειται για μια περιοχή όπου οι κάτοικοι της αγωνίζονται να δώσουν λύση στα απλά και καθημερινά τους προβλήματα, όπως αυτό της πρόσβασης στα σπίτια τους.

Εικόνες απογοητευτικές, πολίτες σε απόγνωση, γονείς αγανακτισμένοι καθώς με κάθε νεροποντή οι δρόμοι μετατρέπονται σε λίμνες. Δρόμοι που γίνονται  απροσπέλαστοι και κάνουν αδύνατη την διέλευση πεζών και οχημάτων. Περιουσίες πλημμυρισμένες και εγκαταλελειμμένες καθώς πλέον οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση.

Αυτοί που έχουν εναλλακτικές επιλογές τα εγκαταλείπουν ενώ κάποιοι αναζητούν απεγνωσμένα κάποιον εκπρόσωπο της διοίκησης του Δήμου. Οι κάτοικοι δηλώνουν αγανακτισμένοι καθώς η διοίκηση του Δήμου, ο κος Πετρίδης και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι γνωρίζουν το πρόβλημα αλλά παραμένουν στις υποσχέσεις. Παρά τα έγγραφα που έχουν αποσταλεί από τον Μάρτιο του 2013 και τον Νοέμβριο του 2017 (τα οποία συνυπογράφουν οι κάτοικοι) η διοίκηση του Δήμου εξακολουθεί να μην δίνει λύση στο πρόβλημα της περιοχής.

Αλήθεια τι να πει κανείς σε αυτό τον αγανακτισμένο πατέρα που αδυνατεί να βγάλει το μωρό του έξω από το σπίτι ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες;;

Πώς να δικαιολογηθεί κανείς στους πολίτες που με κάθε μπόρα καταστρέφονται οι περιουσίες τους;;

Λυπάμαι και ντρέπομαι όχι μόνο για την κατάσταση της καθημερινότητας τους αλλά κυρίως ότι έπαψαν να ελπίζουν και να πιστεύουν..

Παρεμπιπτόντως, δικαιολογημένα κανείς θα πίστευε κανείς ότι οι φωτογραφίες που αποτυπώνουν  πλήρως  την κατάσταση είναι από το χειμώνα. Το χειρότερο όλων, ότι οι λήψη αυτών έγινε κατά την επίσκεψη μας,  δύο μέρες μετά την νεροποντή της Δευτέρας 18/6, έτσι για να φανταστείτε τις εικόνες κατά τους χειμερινούς μήνες.

Για τους δύσπιστους, είναι μια καλή αφορμή να επισκεφτούν την περιοχή και να αντικρύσουν τους πολίτες στα μάτια».

Διαβάστε επίσης:

Βόρειες γειτονιές Κομοτηνής: Ξεχασμένες και αφημένες στη μοίρα τους
Λακκούβες, φθορές στο οδόστρωμα, κατεστραμμένες σχάρες και πεζοδρόμια, ελλιπής σήμανση συνθέτουν το σκηνικό σε γειτονιές που είναι αφημένες στη μοίρα τους από την Δημοτική Αρχή

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ