«Εισαγόμενο καθεστώς τρομοκρατίας»

Απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία σε 200 Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης

Έχουν χαρακτηριστεί από το καθεστώς Ερντογάν ως «τρομοκράτες και επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια» – Γιατί σιωπούν οι πολιτικοί ταγοί και οι βουλευτές της μειονότητας;

Εισαγόμενο «καθεστώς τρομοκρατίας» εις βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης από το καθεστώς Ερντογάν καταγγέλλει ο συνταξιούχος γιατρός και αρθρογράφος της ιστοσελίδας tiken.net κ. Ιμπράμ Ονσούνογλου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Ονσούνογλου σε ανάρτηση του στο facebook, τα τελευταία τρία χρόνια μετά και την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην γείτονα χώρα, έχει απαγορευτεί η είσοδος στην Τουρκία σε 200 περίπου Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης με την αιτιολογία ότι αποτελούν μέλη της οργάνωσης FETO του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Μεταξύ των παραπάνω ατόμων συγκαταλέγονται από δημοσιογράφοι μέχρι και μαθητές Λυκείου, με τον κ. Ιμπράμ Ονσούνογλου να αναρωτιέται για ποιο λόγο «οι πολιτικοί ταγοί και βουλευτές της μειονότητας σιωπούν απέναντι σε αυτές τις διώξεις».

Δείτε την ανάρτηση του κ. Ονσούνογλου:

«Ακούσατε ή διαβάσατε πουθενά ότι εδώ και τρία χρόνια έχουν φτάσει αισίως σε 200 άτομα οι μειονοτικοί πολίτες που έχουν απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία χαρακτηριζόμενοι ως τρομοκράτες και επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια; Μαθητές λυκείου και φοιτητές που σπουδάζουν εκεί, επαγγελματίες και έμποροι που δραστηριοποιούνται εκεί, καθηγητές, δημοσιογράφοι και απλοί άνθρωποι, με αποτέλεσμα να έχει καταστραφεί η καριέρα τους ή να έχει κλείσει η επιχείρησή τους και γενικά με αβάσταχτο οικονομικό και ψυχολογικό κόστος. Ακούσατε πουθενά καμιά διαμαρτυρία;

Οι παθόντες σιωπούν επειδή φοβούνται τα χειρότερα αν μιλήσουν, αν κοινοποιήσουν το πρόβλημά τους κι αν διαμαρτυρηθούν. Με τη σιωπή τους ελπίζουν κάποτε να κατευνάσουν το ερντογανικό καθεστώς.

Οι πολιτικοί ταγοί της Μειονότητας, οι 4 βουλευτές, οι δημοσιογράφοι, αυτοί γιατί σιωπούν; Μα για τον ίδιο λόγο, φοβούνται κι αυτοί. Μερικοί βέβαια κάνουν πως ταυτίζονται πλήρως με τις διώξεις, τις επικροτούν, συνήθως από φόβο πάλι.

Αυτό που ζούμε στη Μειονότητα θα πρέπει να λέγεται “εισαγόμενο καθεστώς τρομοκρατίας”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κυνήγι μειονοτικών δημοσιογράφων της Θράκης ως «γκιουλενιστών»
Οι τουρκικές υπηρεσίες επιχείρησαν να «φιμώσουν» μειονοτικούς δημοσιογράφους, χρησιμοποιώντας ορολογία που περιγράφει τη Θράκη ως τελούσα υπό καθεστώς «ελληνικής διοίκησης», αμφισβητώντας ευθέως την κυριαρχία της Αθήνας.

Κατάσκοποι της ΜΙΤ στην Θράκη «φακελώνουν» μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας
Ένα διαβαθμισμένο ως «απόρρητο» έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας επιβάλλει απαγόρευση πρόσβασης σε sites και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης μειονοτικών δημοσιογράφων στη Θράκη και αποκαλύπτει πως το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή φακελώνει τη μειονότητα και αποφασίζει σε ποιους μειονοτικούς θα μπει «φίμωτρο»

Λευτέρης Γλερίδης
facebook.com/gleridis

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.