Σχέδιο Κανονισμού

Δημόσια διαβούλευση για τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Κομοτηνής

Οι δημότες θα μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τυχόν προτάσεις επί του σχεδίου έως την Τετάρτη 20 Ιουνίου

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Κομοτηνής, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.komotini.gr, αναρτήθηκε την Δευτέρα (11/6) το Σχέδιο Κανονισμού Κοινοχρήστων Χώρων.

Οι δημότες θα μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τυχόν προτάσεις επί του σχεδίου έως την Τετάρτη 20 Ιουνίου

Αντικείμενο της κανονιστικής πράξης είναι η καθιέρωση ενός πλαισίου γενικών προδιαγραφών και κανόνων που θα διέπει την παραχώρηση ή μη της χρήσης τμημάτων των πάσης φύσεως κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Κομοτηνής, οι οποίοι θα δεσμεύουν τη διοίκηση του Δήμου, τις δημοτικές υπηρεσίες καθώς και τους χρήστες και εκμεταλλευτές αυτών.

Σκοπός της κατάρτισης του Κανονισμού είναι:

1. Η διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διέλευσης των πεζών και δη των ΑΜΕΑ

2. Η μη παρεμπόδιση της πρόσβασης οχημάτων έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά κ.τ.λ.)

3. Η μη παρεμπόδιση της ορατότητας και της ασφαλούς κυκλοφορίας των διερχόμενων οχημάτων

4. Η αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής των παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων με σεβασμό στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον και πάντως η μη υποβάθμισή της.

5. Η διασφάλιση της ίσης και δίκαιης μεταχείρισης αιτημάτων παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου ή άδειας χρήσης του, υπό συγκεκριμένους όρους.

6. H αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου Κομοτηνής.

7. Η αναγκαιότητα να δοθεί ένα στίγμα αισθητικής και πολιτισμού τονώνοντας παράλληλα την επιχειρηματικότητα και την τοπική οικονομία.

Περαιτέρω το καθοριζόμενο πλαίσιο γενικών κανόνων αποβλέπει στην αξιοποίηση της θετικής συμβολής που μπορεί να έχει η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στη ζωντάνια, ασφάλεια και ελκυστικότητα των κοινόχρηστων χώρων της πόλης, εφόσον όμως παράλληλα διασφαλίζονται:

– Ο βασικός προορισμός των κοινόχρηστων χώρων και η ανεμπόδιστη χρήση τους από όλους τους πολίτες.

– Η προστασία των δομικών στοιχείων, της φύτευσης και του εξοπλισμού των κοινόχρηστων χώρων.

Δείτε ΕΔΩ το Σχέδιο Κανονισμού Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων.

Πατήστε ΕΔΩ για να υποβάλλετε τις προτάσεις σας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.