Καμπάνια συλλογής υπογραφών

Το ΚΙΕΦ ρωτούσε τους μουσουλμάνους της Θράκης αν «αισθάνονται Τούρκοι»

Αναθεώρηση Συνθήκης της Λωζάννης και ενδιαφέρον για το αν επιθυμούν οι πολίτες να γίνει βουλευτής ο Λεβέντ Σαδίκ – Προσέγγιση και μέσω facebook

Καμπάνια συλλογής υπογραφών για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας που απορρέουν από την Συνθήκη της Λωζάννης ξεκίνησε πριν 2,5 περίπου χρόνια το τουρκόφρονο Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ).

Στόχος της καμπάνιας η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγο καιρό ήταν η συλλογή τουλάχιστον 5.000 υπογραφών ενώ οι εκτιμήσεις των στελεχών του τουρκόφρονου κόμματος έκαναν λόγο ακόμα και για 20.000 υπογραφές, οι οποίες ακολούθως θα τίθονταν μαζί με τα αιτήματα υπ’ όψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η συλλογή των υπογραφών γινόταν συνήθως σε τεμένη οικισμών της Θράκης τα οποία επισκέπτονταν στελέχη του ΚΙΕΦ κατά την τέλεση της προσευχής της Παρασκευής όπου μετά το πέρας αυτής συνομιλούσαν με ομόθρησκους τους εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να υπογράψουν το φυλλάδιο.

Το ερωτηματολόγιο και η προσέγγιση μέσω facebook

Εκτός από το φυλλάδιο με τα αιτήματα του ΚΙΕΦ, τα μέλη του τουρκόφρονου κόμματος έδιναν σε μειονοτικούς πολίτες ερωτηματολόγιο το οποίο τους καλούσαν να συμπληρώσουν. Μεταξύ των ερωτήσεων που υπέβαλλαν σε αυτούς ήταν «Αν αισθάνονται Τούρκοι», «Κατά πόσο επιθυμούν αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης» και «Αν επιθυμούν τον Λεβέντ Σαδίκ, γιο του εκλιπόντος ιδρυτή του κόμματος, για βουλευτή».

Παράλληλα με την καμπάνια συλλογής υπογραφών το ΚΙΕΦ «έτρεχε» και μια ακόμα καμπάνια, διαδικτυακή, με σκοπό την στήριξη και την ενίσχυση του. Συγκεκριμένα μέσω της εφαρμογής Messenger αποστέλλεται σε όλους όσους έχουν κάνει κάποιο σχόλιο σε ανάρτηση του στην επίσημη σελίδα του στο facebook, το εξής προσωπικό μήνυμα γραμμένο στα τούρκικα: «Γεια σας. Σας γράφω εκ μέρους του ΚΙΕΦ. Αρχικά, σας ευχαριστούμε που σας αρέσει η σελίδα του ΚΙΕΦ στο facebook. Αν θέλετε να μας στηρίξετε περισσότερο μπορείτε να γίνετε μέλος του κόμματος μας. Έτσι θα μπορείτε να βρίσκεστε συνέχεια δίπλα μας, να αισθανόμαστε τη στήριξη σας και να σας ενημερώνουμε για τις δράσεις μας. Φυσικά, εάν θέλετε να γίνετε μέλος μας, αυτό θα παραμείνει κρυφό, δεν θα φαίνεται πουθενά. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να γίνετε μέλος χρειάζεται μόνο το τηλέφωνο σας και η ημερομηνία γέννησης σας».

Δείτε παρακάτω το φυλλάδιο με τα αιτήματα του ΚΙΕΦ (το πρωτότυπο στα τούρκικα και το μεταφρασμένο στα ελληνικά):

Λευτέρης Γλερίδης
facebook.com/gleridis

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.