ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει «παιχνίδια» σε βάρος της τιμής και της υπόληψης μας

fonirodopis.gr

Ξεκάθαρο μήνυμα του συνδικαλιστικού οργάνου των Αστυνομικών Ροδόπης προς συγκεκριμένη κατεύθυνση – Επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της «Φωνής» και «πυρά» εναντίον μερίδας του Τύπου για τις ανακρίβειες που γράφηκαν

Την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στα μέλη της που παραιτήθηκαν από την 4251 ΠΜΥ (Περιφερειακή Μονάδα Υποστήριξης) – Θράκης εκφράζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων (Ε.Α.Υ). Ροδόπης.

Η Ε.Α.Υ. στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς συγκεκριμένη κατεύθυνση λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να «παίξει παιχνίδια» σε βάρος των μελών της κάνοντας χρήση «οποιασδήποτε μορφής εξουσίας που ίσως αυτός κατέχει».

Παράλληλα, επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ της «Φωνής» που από την πρώτη στιγμή έκανε λόγο για παραιτήσεις αστυνομικών και όχι για «ξήλωμα» όπως ψευδώς έγραψε μερίδα του Τύπου.

Αναλυτικά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, συνεδρίασε σήμερα και ώρα 12:30΄, μετά από πρόσκληση που απηύθυναν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας στα μέλη του Δ.Σ. καθώς και στα μέλη της Ένωσής μας που υπηρετούν στην 4251Μ.Π.Υ. – Θράκης να παραστούν στην συγκεκριμένη έκτακτη συνεδρίαση που μοναδικό της θέμα είχε τα προ ολίγων ημερών τεκταινόμενα στην 4251 Μ.Π.Υ. – Θράκης, καθώς και τα σχετικά με αυτά δημοσιεύματα των Μ.Μ.Ε..

Στην διάρκεια της συνεδρίασης το Δ.Σ. ενημερώθηκε για τα πραγματικά γεγονότα όπως αυτά διηνήχθησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Επίσης απασχόλησαν οι ανακρίβειες που αναφέρονται σε κάποια δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου.

Κατόπιν τούτων, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μέλη της Ένωσής μας που υπηρετούν στην 4251 Μ.Π.Υ. – Θράκης,  των οποίων την τιμή και την υπόληψη έθιξαν δημοσιεύματα κάποιων εφημερίδων τα οποία ανέφεραν ψευδώς ότι οι συνάδελφοί μας «ξηλώθηκαν» από την Υπηρεσία τους. Η αλήθεια είναι ότι οι συνάδελφοι – μέλη μας αυτοβούλως υπέβαλαν αιτήσεις διακοπής της απόσπασής τους από την συγκεκριμένη Υπηρεσία, για προσωπικούς λόγους.

Η επιθυμία τους για διακοπή της απόσπασης είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους και πρέπει να γίνεται σεβαστή από οποιονδήποτε Διοικούντα, οποιασδήποτε Υπηρεσίας.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να «παίζει παιχνίδια» σε βάρος της τιμής και της υπόληψης των συναδέλφων μας.

Θα μας βρει σθεναρά απέναντί του όποιος με οποιονδήποτε τρόπο και κάνοντας χρήση οποιασδήποτε μορφής εξουσίας που ίσως αυτός κατέχει, προσβάλει με έργο ή λόγο τους Αστυνομικούς.

 Είναι ευρέως γνωστό και αποδεδειγμένο ότι οι Αστυνομικοί καθημερινά δίνουμε μάχη με το έγκλημα και με περίσσιο φιλότιμο υπηρετούμε το καθήκον μας απέναντι στην κοινωνία και στην Πατρίδα μας.

Όσον δε αφορά τις αναίτιες (έως και ύποπτες) επιθέσεις μερίδας του Τύπου που κατηγόρησε την Διοίκηση της Ένωσής μας για απραγία, δηλώνουμε ότι υποψιαζόμαστε από πού μπορεί να προέρχονται. Εμείς όμως τους υπενθυμίζουμε ότι το ψέμα έχει κοντά πόδια και το έργο μας σε όλα αυτά τα χρόνια που διοικούμε την Ε.Α.Υ. Ροδόπης είναι η ιστορικά καταγεγραμμένη αλήθεια μας η οποία καταδεικνύει περίτρανα το δικό τους ψέμα αλλά και τις σκοπιμότητες που τυχόν αυτοί υπηρετούν.

Η Ένωσή μας είναι πάντα δίπλα σε κάθε μέλος της και υπερασπίζεται με σθένος κάθε δίκαιο αίτημά του.

Στους αγώνες αυτούς είμαστε συντασσόμενοι σε ευθεία γραμμή με την Ομοσπονδία μας, από την οποία και σήμερα αιτούμαστε την συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους συναδέλφους – μέλη μας και την ίδια την Ένωσή μας όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα».

Διέλυσαν χωρίς σοβαρό λόγο την καλύτερη Μονάδα

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι που έκαναν ψευδώς λόγο για «ξήλωμα» αστυνομικών δεν είχαν κάποιο δόλο ή σκοπιμότητα. Αν και όφειλαν να διασταυρώσουν τις πληροφορίες τους, εκτιμούμε ότι έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης από φαινομενικά αξιόπιστη πηγή, η οποία διέρρευσε ανακρίβειες προκειμένου να δημιουργήσει ευνοϊκό, για τα συμφέροντα της, κλίμα στην κοινή γνώμη.

Όσον αφορά δε την «γκάφα» -ελπίζουμε ότι περί αυτού πρόκειται- της κεντρικής διοίκησης να διαλύσει επί της ουσίας την καλύτερη Μονάδα της Υπηρεσίας χωρίς σοβαρό λόγο και αιτία (υπενθυμίζουμε ότι από τον έλεγχο δεν προέκυψε το παραμικρό), ελπίζουμε και ευχόμαστε αυτή να μην αποβεί μοιραία για τα συμφέροντα της πατρίδας στην πιο ευαίσθητη εθνικά περιοχή της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, η τελική ευθύνη για την συνολική εν γένει λειτουργία της Υπηρεσίας ανήκει στον διοικητή αυτής κ. Γιάννη Ρουμπάτη. Ως εκ τούτου, όπως κάθε κατέχων θέση ευθύνης και εξουσίας έτσι και αυτός θα κριθεί με τη σειρά του αρμοδίως και καταλλήλως.

Λευτέρης Γλερίδης
facebook.com/gleridis

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ