ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Πανελλήνιος σάλος για τις μαζικές παραιτήσεις στο κλιμάκιο της ΕΥΠ στην Κομοτηνή

FoniRodopis

Για ποιο λόγο η διοίκηση της ΕΥΠ διέλυσε επί της ουσίας την πιο δραστήρια Μονάδα της; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνει πλέον στα ΜΜΕ ανά την χώρα η αποκάλυψη για τις μαζικές παραιτήσεις αστυνομικών στην μονάδα της ΕΥΠ στην Κομοτηνή που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Φωνή της Ροδόπης».

«Υπολειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες το κλιμάκιο της ΕΥΠ στην Κομοτηνή καθώς τα 13 από τα 15 μέλη του υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από την προηγούμενη Δευτέρα!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι Αστυνομικοί της Κομοτηνής υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, επειδή συνάδελφοι τους από την Αθήνα ήρθαν για αιφνιδιαστικό έλεγχο, χωρίς να τους εξηγήσουν το λόγο, κάτι το οποίο θεωρήθηκε υποτιμητικό, από τα τοπικά στελέχη της ΕΥΠ με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε αυτή την πράξη της παραίτησης.

Υπογραμμίζουν δε -πάντοτε με ασφαλείς πληροφορίες- το γεγονός, πως δεν βρέθηκε κάτι εναντίον τους. Συνεπώς το τμήμα της Κομοτηνής έμεινε με μόλις δυο άτομα με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή ουσιαστικά να μην λειτουργεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών του Νομού Ροδόπης, που πρόσφατα είχε και εκλογές, προς το παρόν, δεν έκανε καμία καταγγελία παρά το γεγονός ότι 13 μέλη της ένωσης του υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από μια τόσο σημαντική υπηρεσία», αναφέρει χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα της η ΕΡΤ Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τα όσα μαθαίνουμε, η Μονάδα στην Κομοτηνή ήταν από τις πιο δραστήριες της ΕΥΠ σε όλη την χώρα, η αξιολόγηση της κυμαινόταν στο «άριστα» ενώ από τον έλεγχο που διενεργήθηκε πρόσφατα δεν προέκυψε η παραμικρή ατασθαλία.

Οπότε το ερώτημα που προκύπτει είναι, για ποιο λόγο η διοίκηση της ΕΥΠ προέβη σε μια τέτοια κίνηση και το κυριότερο, ποιος είναι αυτός που θα αναλάβει την ευθύνη για το γεγονός ότι η Υπηρεσία στην πιο ευαίσθητη εθνικά περιοχή της χώρας, όπου οι εγκάθετοι της Άγκυρας κυριολεκτικά «αλωνίζουν», υπολειτουργεί εδώ και μέρες;

Λευτέρης Γλερίδης
facebook.com/gleridis

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ