Εκδήλωση στο Άργος

Οι Θρακιώτες της Αργολίδας τίμησαν τα 98α Ελευθέρια της Θράκης

Την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 σε μια υπέροχη τελετή στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος, ο Σύλλογος Θρακών Αργολίδας «Η Θράκη», για 4η συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και τον Δήμο Άργους – Μυκηνών, τίμησαν την 98η επέτειο από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό.

Ο γενικός συντονιστής της εκδήλωσης και αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Σίμος Βαρδάκας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στη σημασία της γιορτής, που αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση του συλλόγου, να επιλέγει ομιλίες ιστορικού περιεχομένου για τη Θράκη μας, με παράλληλες χορευτικές προβολές παραδοσιακών σχημάτων της περιοχής Αργολίδας.

O πρόεδρος του συλλόγου κ. Πέτρος Νταλιάνης, επικεντρώθηκε στον θεσμό και την αξία της οικογένειας και με δεδομένο το θέμα του κύριου ομιλητή, συγκεκριμένα είπε «Σας καλωσορίζουμε, για ακόμα μια χρονιά, με μεγάλη περηφάνια, στην εκδήλωση που πραγματοποιείται, από το σύλλογό μας. Όπως φαίνεται, η Θράκη για μας, αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό, που ζει και αναπνέει από τέτοιου είδους ανταμώματα, ανταμώματα που μας ενώνουν σαν γροθιά, σε μια εποχή κοινωνικής διάσπασης και μας κάνουν να θυμόμαστε τις ρίζες μας, ακόμα και αν έχουμε πετάξει, μακριά απ τον τόπο αυτό. Μιας λοιπόν και η οικογένεια, αποτελεί, το σημαντικότερο κοινωνικό θεσμό και τη βασικότερη αξία για τους νέους, σήμερα θ’ αναφερθούμε, σε εξέχουσες οικογένειες και προσωπικότητες της Θράκης μας. Η οικογένεια αναμφίβολα αποτελεί, όχι μόνο ένα ζωντανό κύτταρο, αλλά και τον καθρέφτη ολόκληρης της κοινωνίας.

Επειδή λοιπόν, είναι αυτή που γεννά ζωή και η ζωή φέρνει ελπίδα σε τούτο τον κόσμο, χαίρομαι ιδιαιτέρως, που σήμερα θα κάνουμε λόγο γι ανθρώπους και οικογένειες, που η σωστή τους ανατροφή, αποτέλεσε αφορμή, ώστε να γίνουν φάρος της ιστορίας και αρωγοί στη δική μας Θράκη».

Μετά τους χαιρετισμούς, ο κ. Αϊβαλιώτης ανέπτυξε το θέμα που επέλεξε για την εκδήλωση: «Σημαντικές οικογένειες της Ανατολικής Θράκης, με γενεαλογικά στοιχεία – τεκμήρια, που συμμετείχαν στη Διοίκηση της Δυτικής Θράκης».

Ακολούθως, ο πρόεδρος του συλλόγου ευχαρίστησε τον κύριο ομιλητή για τη σπουδαία διάλεξη και την ενασχόλησή του με τους προγόνους μας και του επέδωσε για την παρουσία του στην Αργολίδα, το βιβλίο της κ. Αφροδίτης Κουριά «Το Ναύπλιο των Περιηγητών», με ιστορικά στοιχεία από τον 16ο μέχρι και τον 19ο αιώνα, και με σπάνιο έγχρωμο φωτογραφικό υλικό.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί της Θράκης, από το Λύκειο Ελληνίδων Άργους (Περιφερειακό Τμήμα Κουτσοποδίου), με τις όμορφες Θρακιώτικες στολές τους.

Μετά τους εντυπωσιακούς Θρακιώτικους χορούς, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου συνεχάρη και ευχαρίστησε τον επικεφαλής του χορευτικού τμήματος κ. Δημήτρη Αργυρόπουλο για τους υπέροχους χορούς, και του πρόσφερε την Ιερή εικόνα του προστάτη Αγίου Νεκταρίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Αργολίδας κ.κ. Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Άργους-Μυκηνών κ. Ελισάβετ Δήμα – Πετροπούλου και η πρόεδρος της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος (ΠΑ.Ο.Ν.Ε.), με έδρα την Αθήνα, κ. Χριστίνα Αθανασιάδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.