ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Αλκιβιάδης Στεφανής: Η σκέψη μας είναι στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

fonirodopis.gr

Με την παρέλαση των πολιτιστικών Οργανώσεων, της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας, των Σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας κορυφώθηκε την Δευτέρα 14 Μαΐου ο εορτασμός της 98ης επετείου απελευθέρωσης της Κομοτηνής.

Την επέτειο τίμησε με την παρουσία του ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής ενώ τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ασθένειας εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης.

Δείτε ΕΔΩ πλούσιο φωτορεπορτάζ από την παρέλαση

«Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για τον Στρατό μας και εισπράττουμε καθημερινά την αγάπη του ελληνικού λαού. Κάνουμε πάρα πολλά πράγματα, τα στελέχη μας είναι εξαιρετικά, το καλύτερο οπλικό μας σύστημα που είναι οι στρατιώτες, τα παιδιά μας είναι όλοι εξαιρετικοί. Καθημερινά τους σκεφτόμαστε, είναι κοντά μας, περιμένουμε τη στιγμή που θα απελευθερωθούν. Χρόνια πολλά σε όλους» σημείωσε ο Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ευχήθηκε «οι ύμνοι το πρωί στο ναό, ο ήχος από τη Φιλαρμονική αλλά και ο βηματισμός όλων των νέων και των στρατευσίμων να γίνουν μία δύναμη, μία φωνή και ένας παλμός για όλους τους Έλληνες γιατί σήμερα από τη Θράκη στέλνουμε μηνύματα αισιοδοξίας και ενότητας προς όλη την Ελλάδα. Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους».

Ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης, δήλωσε πως «σήμερα βρίσκομαι εδώ στην όμορφη Κομοτηνή για να αναπληρώσω το κενό του Υπουργού Εθνικής Άμυνας επειδή ένα ισχυρό λουμπάγκο τον κράτησε στο κρεβάτι. Ήθελε σήμερα να βρίσκεται εδώ μαζί σας στη Θράκη για να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι η ψυχή μας, η καρδιά μας, το είναι μας είναι στα παιδιά μας που βρίσκονται όμηροι αυτή τη στιγμή στις φυλακές της Αδριανούπολης. Αυτά τα παιδιά είναι ήρωες και γι’ αυτό τους τιμούμε και τους σκεφτόμαστε. Η σημερινή παρέλαση μου εξύψωσε το ηθικό. Είδα τα νιάτα της Ροδόπης, της Κομοτηνής και τα στρατευμένα νιάτα να σηκώνουν με περηφάνια την ελληνική σημαία και να στέλνουν ένα μήνυμα ότι αυτός ο τόπος είναι ιερός και θα τον υπερασπιστούμε επειδή είναι ελληνικά σύνορα και δευτερευόντως ευρωπαϊκά γιατί αν δεν έχεις τα νύχια να ξυθείς μην περιμένεις κανένας να σε ξύσει. Οι Έλληνες είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τις ελευθερίες μας, αυτές που με αίμα κατακτήσαμε. Χρόνια πολλά σε όλους».

«Σκεφτόμαστε πάντα αυτούς που έπραξαν το καθήκον τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι και φυσικά το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πράττουμε και εμείς καθημερινά το καθήκον μας έτσι ώστε αυτήν την ελευθερία να την τιμούμε. Χρόνια πολλά» ευχήθηκε με τη σειρά του ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης σημείωσε ότι «είμαστε εδώ και αποτίουμε φόρο τιμής σε αυτούς τους ανθρώπους που φρόντισαν να διαφυλάξουν και να διατηρήσουν τις αξίες της ιστορίας και των παραδόσεων μας. Όλοι εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε αυτόν τον μεγάλο αγώνα μέσα από την καθημερινότητα μας. Χρόνια πολλά σε όλους».

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ