Την Παρασκευή 11 Μαΐου

Το Πανεπιστήμιο του Μέλλοντος και η Αγορά Εργασίας

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Θράκης και Συνεργιών μεταξύ Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Σημαντική Επιστημονική Ημερίδα συνδιοργανώνει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου μαζί με τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή, στις 11 Μαΐου 2018 και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου (έναντι Ηρώου).

Θέμα της Ημερίδας είναι «Το Πανεπιστήμιο του Μέλλοντος και η Αγορά Εργασίας».

Εκτός από τις τοπικές αρχές θα παραβρεθούν και θα χαιρετίσουν η Διοίκηση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου δια του Αντιπροέδρου Δρ. Μανώλη Μπετενιώτη και ο Πρύτανης καθηγητής Δρ.Κώστας Γουλιάμος, ο οποίος θα μιλήσει για «Το Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο του Μέλλοντος και την Αγορά Εργασίας».

Τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές του Δημοσίου Πανεπιστημίου θα αναλύσει ο Αν. Καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και διευθυντής των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Δρ. Μιχάλης Χρυσομάλλης.

Ο Κοσμήτορας της Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Επ. Καθηγητής Δρ. Κώστας Τσιμάρας θα αναλύσει τις προοπτικές των Νομικών σπουδών στον Ελληνόφωνο χώρο.

Τέλος ο Επίκ. Καθηγητής Νομικής και πρώην Υπουργός Παιδείας Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης θα παρουσιάσει μια καινοτόμο πρόταση, που υπερβαίνει το εμπόδιο του άρθρου 16 του Συντάγματος, για το «Μικτό Πανεπιστήμιο», δηλαδή μια πρωτότυπη συνεργασία (τύπου ΣΔΙΤ) Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Θράκης και Συνεργιών μεταξύ Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Επίσης η σύνδεση του Πανεπιστημίου με την Αγορά, όπως αυτή θεσμικά εκφράζεται μέσω των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Τέλος αυτή η Επιστημονική Ημερίδα αποτελεί την αρχή μιας προσπάθειας ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για τις δυνατότητες σπουδών ή μετεκπαίδευσης ή δια βίου Μάθησης, που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, αποσκοπώντας στην αποτελεσματικότερη και ταχύτερη ένταξη των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας. Τέτοιου είδους ενημερωτικές εκδηλώσεις θα θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.