Αναμένεται να απελαθεί

Φυλάκιση πέντε μηνών με αναστολή στον Τούρκο που συνελήφθη στον Έβρο

Στην απολογία του είπε πως δεν κατάλαβε ότι μπήκε στην Ελλάδα και υποστήριξε ότι ακόμα και όταν τον πλησίασαν οι Έλληνες στρατιώτες πίστευε πως τον πλησίαζαν Τούρκοι στρατιώτες

Ποινή φυλάκισης 5 μηνών με 3ετή αναστολή και πρόστιμο 1.500 ευρώ επέβαλε σήμερα (3/5) το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας στον 37χρονο Τούρκο, Μουσά Αλερίκ ο οποίος συνελήφθη χθες όταν μπήκε παράνομα με το όχημα στις Καστανιές Έβρου.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να κατασχεθεί το όχημα, με το οποίο πέρασε παράνομα στην χώρα μας.

Στην απολογία του είπε πως δεν κατάλαβε ότι μπήκε στην Ελλάδα και υποστήριξε ότι ακόμα και όταν τον πλησίασαν οι Έλληνες στρατιώτες, πίστευε πως τον πλησίαζαν Τούρκοι στρατιώτες.

Όπως είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν στην περιοχή εκτελώντας εργασίες στο τελωνείο Καστανιών, που είχαν ανατεθεί από τον δήμο Ανδριανούπολης.

Άλλωστε το μηχάνημα ανήκει στον συγκεκριμένο δήμο και ο δήμαρχος της τουρκικής πόλης επιβεβαίωσε πως ο 37χρονος είναι υπάλληλος.

Ο χειριστής ισχυρίζεται ότι βγαίνοντας από το σημείο των έργων στον δρόμο του τελωνείου, αντί να κατευθυνθεί στην τουρκική πλευρά, έστριψε αντίθετα προς το ελληνικό φυλάκιο.

Ο 37χρονος είχε μαζί του όλα τα προσωπικά του έγγραφα, η ταυτότητά του είναι πολιτική.

Ο Μουσά Αλερίκ αναμένεται να απελαθεί και να επιστρέψει στην Τουρκία κάτι που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 μέρες.

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση του Τούρκου οδηγού αναμένεται να καταθέσει έφεση μετά την ποινή που του επεβλήθη από το δικαστήριο Ορεστιάδας.

Στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας παραβρέθηκε και ο Τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.