ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης παίρνει θέση για τις διαφορετικές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς

fonirodopis.gr

«Αρνηθήκαμε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας τις πρωτόγνωρες και κατάφωρα αντεργατικές πρακτικές της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου»

Την ανάγκη να εξηγήσει την απόφαση της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης να πραγματοποιήσει ξεχωριστή συγκέντρωση από το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής ένιωσε ο Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης επισημαίνει ότι αιτία της παραπάνω απόφασης ήταν η παράνομη, σύμφωνα με το ΣΕΠΕ, απόλυση της εργαζομένης του Εργατικού Κέντρου από τη διοίκηση του και ως εκ τούτου οι συνδικαλιστές του δημοσίου δεν ήθελαν με την παρουσία τους να νομιμοποιήσουν τις αντεργατικές αυτές πρακτικές.

Αναλυτικά, σημειώνει:

«Επειδή δημιουργήθηκε μια αίσθηση στον κόσμο, ότι ‘’κοιτάξτε, δεν μπορούν να τα βρουν, δεν μπορούν να συνεννοηθούν και τελικά ο καθένας κάνει τη δική του συγκέντρωση’’, ως Πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ οφείλω να δώσω κάποιες εξηγήσεις:

-Θεσμικά, ως ΑΔΕΔΥ Ν. Ροδόπης για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, συμμετείχαμε πάντα στην καθιερωμένη συγκέντρωση που πραγματοποιούσε το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, που είναι ο θεσμικός χώρος των εργατών.

-Φέτος προέκυψε ένα πρωτάκουστο γεγονός, καθώς η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου απέλυσε επί 18 χρόνια εργαζόμενή του. Ενώ λοιπόν η Επιθεώρηση Εργασίας έβγαλε την απόφαση παράνομη και έδωσε οδηγία στο ΕΚ να ανακαλέσει την παράνομη απόφασή του, το Εργατικό Κέντρο δεν έπραξε τίποτα, οδηγώντας αναγκαστικά την εργαζόμενη στα δικαστήρια για να βρει το δίκιο της.

-Δεν μιλάμε δηλαδή για ένα απλό συμβάν, αλλά για μια απίστευτη αντεργατική στάση ενός Εργατικού Κέντρου. Πόσο πιο ειρωνικό να λέμε αντεργατικό το Εργατικό Κέντρο;;;

-Συνεπώς λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, ήμασταν πλέον υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε και να διαμαρτυρηθούμε έντονα, διότι οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν με συνδικαλιστές που θέλουν να θεωρούνται τιμητές των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους. Πόσο μάλλον, όταν καλούμαστε να τιμήσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά, το ύψιστο σύμβολο τιμής των αγώνων των εργαζομένων ανά τον κόσμο!

-Ως εκ τούτου, αρνηθήκαμε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας, τις πρωτόγνωρες και κατάφωρα αντεργατικές πρακτικές της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου που εφάρμοσε στο ίδιο του το ‘’σπίτι’’, δηλαδή το ‘’σπίτι’’ της εργατιάς…

Συνεπώς ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του».

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ