Με εκσκαπτικό μηχάνημα

Συνελήφθη Τούρκος που πέρασε παράνομα τα σύνορα στις Καστανιές Έβρου

Η σύλληψη έγινε πολύ κοντά στην περιοχή όπου είχαν συλληφθεί από τουρκική περίπολο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης την 1η Μαρτίου

Στη σύλληψη ενός άνδρα χειριστή μηχανήματος του Δήμου Αδριανούπολης προχώρησαν οι ελληνικές αρχές στις Καστανιές Έβρου, όταν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμές συνθήκες πέρασε παράνομα τα ελληνικά σύνορα.

Άμεση ήταν η αντίδραση του στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι ερεύνησαν αυτή την περίεργη υπόθεση. Αρχικά οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες για το αν πρόκειται για αγρότη όπως ο ίδιος ισχυρίζεται ή για Τούρκο στρατιωτικό.

Τοπικά μέσα αναφέρουν επίσης ότι διαπιστώθηκε μετά από έρευνα που έγινε ότι έφερε πάνω του πολιτική ταυτότητα και όπως δήλωσε ο ίδιος στις αστυνομικές αρχές είναι εργάτης.

Φωτογραφία του εκσκαπτικού μηχανήματος με το οποίο πέρασε στο ελληνικό έδαφος ο Τούρκος συλληφθείς δημοσιεύει το thrakinea.gr

Σημειώνεται ότι η σύλληψη έγινε πολύ κοντά στην περιοχή όπου είχαν συλληφθεί από τουρκική περίπολο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης την 1η Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άνθρωπος που συνελήφθη οδηγούσε γεωργικό μηχάνημα προς το τελωνείο. Παρότι του έκαναν σήμα να σταματήσει, τόσο Έλληνες στρατιώτες όσο και συνοριοφύλακες, εκείνος άλλαξε κατεύθυνση και επιχείρησε να περάσει από γεωργική περιοχή προς την Ελλάδα.

Η είδηση της σύλληψης κάνει τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ που έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα το όνομα και τη φωτογραφία του συλληφθέντα. Πρόκειται για τον Μουσά Αλερίκ, δημοτικό υπάλληλο στην Αδριανούπολη.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, στο φυλάκιο των Καστανεών όπου κρατείται ο Τούρκος, έφτασε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας, Πασχάλης Συριτούδης, προκειμένου να εξετάσει ο ίδιος τη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ και υψηλόβαθμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων βρίσκονται στο σημείο και ασχολούνται με την υπόθεση.

Ο Τούρκος είναι σίγουρο ότι θα μεταφερθεί στην Ορεστιάδα και θα ανακριθεί, προκειμένου να γίνουν γνωστές όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες αυτής της περίεργης υπόθεσης, η οποία σίγουρα δεν πρόκειται να λήξει άμεσα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.