Ενός άντρα και δύο γυναικών

Συλλήψεις για λειτουργία παράνομου ενεχυροδανειστηρίου στην Αλεξανδρούπολη

Διακριβώθηκε η ενεχυρίαση κοσμημάτων χρυσού, λιρών και άλλων αντικειμένων με αισχροκέρδεια καθώς και ο τοκογλυφικός δανεισμός χρηματικών ποσών

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής (27/4) στην Αλεξανδρούπολη, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, τρεις ημεδαποί, ένας 61χρονος, μία 49χρονη και μια 23χρονη, οι οποίοι εμπλέκονται στην λειτουργία παράνομου ενεχυροδανειστήριου στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, παραχάραξη, αισχροκέρδεια, παραβάσεις σχετικές με τη φοροδιαφυγή, το συνάλλαγμα και τη λειτουργία ενεχυροδανειστηρίων, καθώς επίσης παραβάσεις των νόμων περί όπλων, περί ναρκωτικών και περί λαθρεμπορίας, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, διακριβώθηκε ότι ο 61χρονος, λειτουργούσε παράνομο ενεχυροδανειστήριο στην Αλεξανδρούπολη, στο εσωτερικό του οποίου πραγματοποιούνταν ενεχυριάσεις κοσμημάτων χρυσού και λιρών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε η συμμετοχή και των δύο γυναικών, στην παράνομη δραστηριότητα του ενεχυροδανειστηρίου. Συγκεκριμένα, η 23χρονη, υπό την καθοδήγηση του 61χρονου, διαχειριζόταν ένα μεγάλο αριθμό παράνομων ενεχυριάσεων, ενώ ένα μέρος των παράνομων συναλλαγών, πραγματοποιούνταν στον εργασιακό χώρο της 49χρονης, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στο παράνομο ενεχυροδανειστήριο.

Προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή η παράνομη δράση τους από τις Αρχές, λάμβαναν διάφορα μέτρα προστασίας, όπως για παράδειγμα εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού βιντεοεπιτήρησης και πόρτες ασφαλείας στο χώρο του ενεχυροδανειστηρίου.

Από την πρόοδο των ερευνών προέκυψε επίσης ότι ο 61χρονος ενεχυρίαζε κοσμήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα με αισχροκέρδεια, καθώς και ότι δάνειζε χρηματικά ποσά τοκογλυφικά.

Επιπλέον, διακριβώθηκε ότι ο 61χρονος, μετέφερε τμηματικά, σε κρυπτές οχημάτων διαφόρων ατόμων, χρηματικά ποσά σε χαρτονομίσματα ξένων χωρών, από την Τουρκία. Οι ποσότητες των χρημάτων που μεταφέρονταν τμηματικά, δεν υπερέβαιναν το προβλεπόμενο όριο από το νόμο, ώστε σε περίπτωση εντοπισμού από τις Αρχές να αποφεύγονται οι ανάλογες κυρώσεις.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο ενεχυροδανειστήριο, σε όχημα, τις οικίες και τους χώρους εργασίας των δραστών, όπου μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– κοσμήματα και ρολόγια
– 2 βάσεις ελέγχου κοσμημάτων
– 1 συσκευή καθαρισμού μεταλλικών αντικειμένων
– 2 πεντόλιρα
– 1 πλαστό χαρτονόμισμα των 500 ευρώ
– 57 κομμάτια μαύρου χαρτιού με εντυπώματα του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ.
– το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ
– χρηματικά ποσά ξένων χωρών
– πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων
– τραπεζικές επιταγές
– 3 ηλεκτρονικοί υπολογιστές
– 2 ηλεκτρονικές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων
– πλήθος κινητών τηλεφώνων
– 1 πιστόλι
– 1 ξίφος
– 1 μαχαίρι
– 1 σπρέι πιπεριού
– 28 φυσίγγια των 9mm
– 5 φυσίγγια κρότου
– 1 νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
– 1 ναρκωτικό δισκίο
– 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
– 18 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.