Είδος πολυτελείας το νερό

Τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης στην Εσοχή Αρριανών

  

Οι κάτοικοι τοποθέτησαν δίπλα στα σπίτια τους πλαστικές δεξαμενές, τις οποίες γεμίζουν οι ίδιοι με νερό καθώς αυτό που τους παρέχει ο Δήμος είναι βρώμικο, μη πόσιμο και λιγοστό

Σε τριτοκοσμικές συνθήκες οι οποίες παραπέμπουν σε χώρα της Αφρικής στην οποία υπάρχει πρόβλημα λειψυδρίας αναγκάζονται να ζουν εν έτει 2018 οι κάτοικοι στον οικισμό Εσοχή του Δήμου Αρριανών.

Όπως μας καταγγέλλει κάτοικος της Εσοχής, τα σπίτια του οικισμού υδροδοτούνται μέσω μιας παλιάς δεξαμενής νερού η οποία όμως δεν καθαρίζεται ποτέ με αποτέλεσμα το νερό που φτάνει στις βρύσες τους να είναι βρώμικο και ως εκ τούτου μη πόσιμο.

Εκτός της κακής ποιότητας του νερού, οι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι και με προβλήματα λειψυδρίας ιδίως τους θερινούς μήνες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απολαμβάνουν ούτε καν τα βασικά αγαθά της ατομικής υγιεινής και καθαριότητας.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να δώσουν από μόνοι τους μια πρόχειρη λύση τοποθετώντας δίπλα στα σπίτια τους πλαστικές δεξαμενές τις οποίες γεμίζουν οι ίδιοι με νερό ενώ για το πρόβλημα, το οποίο υπάρχει πάνω από 10 χρόνια, οι εκάστοτε Δήμαρχοι έχουν υποσχεθεί λύση χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει γίνει κάτι.

Λευτέρης Γλερίδης
facebook.com/gleridis

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.