ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Με αστεία επιχειρήματα ο Πετρίδης αρνήθηκε την ζωντανή μετάδοση των δημοτικών συμβουλίων

fonirodopis.gr

Επικαλέστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι σύμβουλοι αλλά και ο ίδιος θα παίζουν «θέατρο» για να κερδίσουν τις εντυπώσεις των δημοτών!

«Η ζωντανή μετάδοση εφαρμόζει την λειτουργία της ψηφιακής δημοκρατίας που εγγυάται και διευκολύνει τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και στοχεύει στην άμεση ενημέρωση των πολιτών. Είστε ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσετε τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου» ανέφερε το 2008 ο Δήμος Σητείας όταν ανακοίνωνε την νέα υπηρεσία που παρέχει από τότε στους δημότες του.

Με την παραπάνω άποψη όμως, περί «ψηφιακής δημοκρατίας και άμεσης ενημέρωσης των πολιτών», φαίνεται πως διαφωνεί ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης ο οποίος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη (26/4) τάχθηκε κατά των ζωντανών μεταδόσεων αυτού, με αστεία κυριολεκτικά επιχειρήματα κατά την γνώμη μας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ επικαλέστηκε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και ο ίδιος θα παίζουν «θέατρο» ενώπιον της κάμερας ώστε να κερδίσουν τις εντυπώσεις του κόσμου.

«Κατά την δική μου προσωπική εκτίμηση δεν θα παρέχει κάτι περισσότερο στην τοπική κοινωνία πέρα του να αξιοποιεί ο καθένας από εμάς τη δυνατότητα που δίνει μια δημόσια προβολή προκειμένου να παίζουμε με τι εντυπώσεις του κόσμου ο οποίος θα παρακολουθεί τις συνεδριάσεις. Αν θέλετε να το δούμε στην καινούρια διοίκηση. Δεν θα προσφέρει κάτι παραπάνω, ίσα ίσα θα πηγαίνουμε σε συνεδριάσεις των 8 ωρών όπου ο καθένας που θέλει να προβάλει τον εαυτό του θα καταλήγει σε ατέρμονες συζητήσεις», σημείωσε ο κ. Πετρίδης.

https://www.youtube.com/watch?v=IHgjD0rrVm0

Υπέρ της πρότασης Καζάκου για ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων τάχθηκε η Ελένη Λαφτσή η οποία τόνισε ότι «Οι συνεδριάσεις είναι δημόσιες. Είτε υπάρχει κάποιο κανάλι είτε όχι, οποιοσδήποτε μπορεί να έρθει και να τις παρακολουθήσει. Δεν κερδίζουμε ή δεν χάνουμε κάτι με την πρόταση της κ. Καζάκου. Εγώ συμφωνώ, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ακόμα και το θέατρο όπως υπονοείτε εσείς ότι μπορεί να παρασυρθούμε και να παίξουμε προς χάριν τηλεθέασης, θα κριθεί. Ο κόσμος έχει ένα επίπεδο να κρίνει και να βγάλει τα συμπεράσματα του. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να εφαρμοστεί και όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Άλλωστε είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε ‘’ανοιχτές’’ τις πόρτες. Πρέπει να κάνουμε το παν ώστε αυτά που λέμε εδώ να φτάνουν έξω στην κοινωνία».

Τέλος, η κ. Καζάκου η οποία πρότεινε να έρθει το θέμα προς συζήτηση αναφέρθηκε στα παραδείγματα άλλων πόλεων λέγοντας ότι «Καταγράφοντας τα δείγματα από άλλα δημοτικά συμβούλια σε όλη την Ελλάδα νομίζω ότι αξίζει και στην τοπική κοινωνία της Κομοτηνής να έχει την αρμόζουσα ενημέρωση».

Διαβάστε επίσης:

Καζάκου: Ζητά την ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ