Με «όχημα» την ΤΙΚΑ

Με εντολή Ερντογάν η Τουρκία συνεχίζει την οικονομική διείσδυση στη Θράκη

Απώτερος στόχος η ολοκληρωτική οικονομική και επαγγελματική «αυτονόμηση» των μουσουλμάνων της Θράκης – Η χρηματοδότηση του γιατρού Οσμάν Ισμαήλ από τα Αρριανά και η σύσταση από αυτόν της εταιρίας με τον τίτλο «Thracia IKE», η οποία ενοικίασε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής

Όλο και πιο επιθετική γίνεται η πολιτική της Τουρκίας στη Θράκη, την ώρα που η ελληνική Πολιτεία παρατηρεί αμήχανα. Αυτή τη φορά, η Άγκυρα, με όχημα την οικονομία προσπαθεί  να «αυτονομήσει» πλήρως τη μειονότητα και να δημιουργήσει  παράλληλες δομές με αυτές του ελληνικού κράτους.

Έτσι με συνεχείς – μυστικές επισκέψεις στη Θράκη στελεχών της «Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Συνεργασίας της Τουρκικής Πρωθυπουργίας» (ΤΙΚΑ), όπως του Mahmut Cevik, Διευθυντή Βαλκανίων και του Birol Cetin, Αντιπροέδρου της ΤΙΚΑ, χρηματοδοτείται στον τομέα της αγροτικής οικονομίας η δημιουργία συνεταιρισμών, που συγκροτούνται μόνον από μουσουλμάνους της Θράκης, σε διάφορους τομείς όπως μελισσοκομία, κτηνοτροφία, καρπουζοπαραγωγών, ελαιοκαλλιεργητών κ.α..

Ο Mahmut CEVIK, Διευθυντής Βαλκανίων της «Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Συνεργασίας της Τουρκικής Πρωθυπουργίας» (ΤΙΚΑ)

Ο Mahmut Cevik, σε εκδήλωση στον Κύρνο Ξάνθης. Παρόντες ο Ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και ο Βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζειμπέκ

Παράλληλα, με τη δημιουργία  και την γενναιόδωρη χρηματοδότηση του λεγόμενου «Ινστιτούτου Έρευνας Γεωργίας και Κτηνοτροφίας», που λειτουργεί υπό την κάλυψη του Συλλόγου Επιστημόνων της Μειονότητας, διοργανώνονται κάθε μορφής αγροτικά σεμινάρια από Τούρκους «ειδικούς» – καθηγητές πανεπιστημίων.

Καλά πληροφορημένα στελέχη της μειονότητας υποστηρίζουν ότι αυτές οι κινήσεις γίνονται στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που τέθηκε σε εφαρμογή με την έναρξη της οικονομικής κρίσης. Απώτερος στόχος είναι η  ολοκληρωτική οικονομική – επαγγελματική «αυτονόμηση» των μουσουλμάνων της Θράκης, αρχής γενομένης από τη γεωργία.

Μάλιστα η ΤΙΚΑ, δεν υποστηρίζει μόνον την καλλιέργεια και παραγωγή των αγροτικών προϊόντων αλλά έχει αναλάβει και την προώθησή τους, η οποία θα γίνεται αποκλειστικά σε Τούρκους επιχειρηματίες – χονδρεμπόρους, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων.

Τελευταίο επεισόδιο αυτού του project, είναι η χρηματοδότηση του ιατρού Οσμάν Ισμαήλ από τα Αρριανά -με ιλιγγιώδες ποσό σύμφωνα με πληροφορίες- και η σύσταση από αυτόν της εταιρίας με τον τίτλο «Thracia IKE», η οποία ενοικίασε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής, το οποίο αφού εξοπλιστεί με υπερσύγχρονα μηχανήματα θα λειτουργήσει ως διαλογιστήριο – ψυγείο – τυποποιητήριο φρούτων – λαχανικών – ξηρών καρπών και κάθε είδους φαγώσιμου αγροτικού προϊόντος που παράγεται στη Θράκη.

Ο γιατρός Οσμάν Ισμαήλ (αριστερά) με τον πρώην Υπουργό της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου

Το εργοστάσιο της «Thracia IKE» στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής, το οποίο αφού εξοπλιστεί με υπερσύγχρονα μηχανήματα θα λειτουργήσει ως διαλογιστήριο – ψυγείο – τυποποιητήριο φρούτων, λαχανικών, ξηρών καρπών και κάθε είδους φαγώσιμου αγροτικού προϊόντος που παράγεται στη Θράκη

Μάλιστα η εν λόγω εταιρία έχει ήδη προβεί σε συμφωνία ώστε όλα τα καρπούζια που θα παραχθούν στην περιοχή του Δήμου Αρριανών να απορροφηθούν στην Γερμανία από αλυσίδα super market τουρκικών συμφερόντων. Στα σχέδια της, μετά και την επίσημη αναγνώριση του Συλλόγου Ελαιοκαλλιεργητών Αρριανών είναι και η δημιουργία ελαιοτριβείου, το οποίο σύμφωνα με τον Οσμάν Ισμαήλ θα λειτουργήσει την φετινή καλλιεργητική περίοδο καθώς όπως ο ίδιος επαίρεται σε μειονοτικούς φίλους του η υπογραφή του καταστατικού της εν λόγω εταιρίας έγινε παρουσία του Αντιπρόεδρου της ΤΙΚΑ, Birol Cetin, ο οποίος βρέθηκε στην Κομοτηνή και επισκέφθηκε το εργοστάσιο.

Η προώθηση του Οσμάν Ισμαήλ και η διαχείριση τεράστιων ποσών, με ότι αυτό συνεπάγεται, έχει δημιουργήσει έντονη δυσφορία σε διάφορα μειονοτικά στελέχη όπως τον Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο οποίος μέσω φίλου του –επιχειρηματία στον τομέα των πετρελαιοειδών- επιδίωκε να αναλάβει τουλάχιστον την διαχείριση του ελαιοτριβείου. Βέβαια ο Οσμάν Ισμαήλ, ως επίδειξη δύναμης, προ μηνός ανέλαβε προσωπικά την ξενάγηση του Mahmut Cevik κατά την μονοήμερη επίσκεψή του στη Θράκη, όπου επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών στην «Thracia ΙΚΕ».

Ο Οσμάν Ισμαήλ, ο οποίος στην κοινωνία της ευρύτερης περιοχής των Αρριανών ήταν γνωστός ως οπαδός της κοινότητας Gulen, κατάφερε λόγω της συγγενικής του σχέσης με τον πρώην υπουργό Mehmet Muezzinoglu να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην περιοχή της Θράκης. Έτσι τοποθέτησε την σύζυγό του στον παράνομο παιδικό σταθμό του Λυκείου, για την οποία μάλιστα όπως λέγεται πέτυχε, ακόμη και μετά το κλείσιμό του από τις εισαγγελικές Αρχές να συνεχίζει να αμείβεται. Ο ίδιος συνεχίζει να εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης καθώς φροντίζει επιμελώς μέχρι σήμερα να πετυχαίνει εξαμηνιαίες παρατάσεις της σύμβασης του η οποία είχε λήξει αρχικώς στις 2 Ιανουαρίου 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.