ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Ημερίδα από το Δ.Π.Θ. για την πρώτη «έξυπνη πανεπιστημιούπολη»

FoniRodopis

Τοποθετήθηκαν  στην πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων του Δ.Π.Θ. τεχνολογικά συστήματα  καταγραφής εισροών-εκροών σε δεξαμενή υγρών καυσίμων, μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σύστημα ελέγχου και καταγραφής της ποιότητας του νερού και σύστημα ελέγχου οδοφωτισμού

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΤΕ, στο πλαίσιο του πιλοτικού έργου για την ανάπτυξη του έξυπνου Πανεπιστημίου «Smart University Campus», διοργανώνουν ημερίδα  τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 στον Πολυxώρο Τέχνης και Σκέψης (Οικία Χατζιδάκι) στην Ξάνθη.

Πρόκειται για εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση της πρώτης «έξυπνης πανεπιστημιούπολης» με τη χρήση της καινοτόμου τεχνολογίας Narrow-Band internet of Things (NB-IoT) για την υλοποίηση έξυπνων εφαρμογών παρακολούθησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας και του νερού, αλλά και διαχείρισης του φωτισμού και του πετρελαίου θέρμανσης των κτηρίων  της πανεπιστημιούπολης.

Στο πλαίσιο της νέας πιλοτικής εφαρμογής ΝΒ-ΙοΤ «Smart University Campus», τοποθετήθηκαν  στην πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων του Δ.Π.Θ. τεχνολογικά συστήματα  καταγραφής εισροών-εκροών σε δεξαμενή υγρών καυσίμων, μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σύστημα ελέγχου και καταγραφής της ποιότητας του νερού και σύστημα ελέγχου οδοφωτισμού.

Με την  τεχνολογία NB-IoT η διασύνδεση μεταξύ συσκευών όπως αισθητήρες, αυτοκίνητα, ρομπότ κ.λπ., γίνεται ευκολότερα και με χαμηλότερο κόστος, καθώς δεν απαιτείται η χρήση ειδικού εξοπλισμού.

Υπερτερεί σημαντικά σε ποιότητα και ασφάλεια σε σχέση με άλλες τεχνολογίες IoT, αφού η μετάδοση δεδομένων γίνεται μέσω δικτύου κινητή τηλεφωνίας, γεγονός που επιτρέπει και την καλύτερη κάλυψη σε εσωτερικούς χώρους.

Το NB-IoT εξελίσσεται μαζί με τις τεχνολογίες 4G, δίνοντας τη δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης, ώστε να συμπεριλάβει μεθόδους εντοπισμού θέσης, περιαγωγής, υπηρεσιών μετάδοσης πολυμέσων και πολλών ακόμη λειτουργιών, που θα εξελίξουν σημαντικά τις δυνατότητες του Internet of Things.

[TheChamp-Sharing]

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ2 εβδομάδες πριν

STIHL – Αθανάσιος Παρμάκης

Επιλέξτε την δύναμη που σας ταιριάζει! Βενζινοκίνητο, ηλεκτρικό ή επαναφορτιζόμενο, η STIHL διαθέτει δεκάδες επιλογές σε κάθε κατηγορία προϊόντος που...

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ - ΠΟΔΗΛΑΤΑ2 εβδομάδες πριν

ΑΪΧΑΝ bikes

Ποδήλατα – Service – Ανταλλακτικά

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ2 εβδομάδες πριν

Bonsai Mekkos Flowers

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί οποιαδήποτε σύνθεση λουλουδιών για κάθε μοναδική περίσταση

PIZZA2 εβδομάδες πριν

Pizza King

Όλες οι πίτσες ψήνονται σε ξυλόφουρνο, με παραδοσιακή ζύμη και πάντα με τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο «Ο Αιγύπτιος»

Φρέσκα ψάρια θάλασσας του Θρακικού πελάγους

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ4 εβδομάδες πριν

Ψηφιακό Φωτοτυπικό Κέντρο «Copy Center»

Θέλετε εκτυπώσεις ποιότητας, γρήγορα και σε ανταγωνιστικές τιμές;

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ1 μήνα πριν

Στεγνοκαθαριστήρια «Ήλιος»

Σας τα επιστρέφουμε σαν καινούρια… πάντα σε πολύ καλές τιμές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ