Ομιλία στην Ξάνθη

Προκαλεί ο πρόεδρος του ΚΙΕΦ: «Δεν μπορείς να είσαι Τούρκος στην Ελλάδα»

Σε ημερίδα της παράνομης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» ο Μουσταφά Αλή Τσαούς κατηγόρησε την Ελλάδα για έλλειψη δημοκρατίας και ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι!

Κατηγορίες εναντίον της ελληνικής Πολιτείας εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος του ακραίου εθνικιστικού κόμματος ΚΙΕΦ, Μουσταφά Αλή Τσαούς, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ημερίδα της παράνομης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης».

Στην ημερίδα με τίτλο «Τουρκική Ένωση Ξάνθης: Αναμένοντας την Εφαρμογή της Απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Μαρτίου σε ξενοδοχείο της Ξάνθης, ο Μουσταφά Αλή Τσαούς κατηγόρησε την Ελλάδα για έλλειψη δημοκρατίας αλλά και ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι.

«Η δημοκρατία της χώρας μας έχει μείνει στη τάξη» ενώ «δεν υπάρχει ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι» ανέφερε ο πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος σημειώνοντας παράλληλα ότι «σε αυτή την χώρα μπορείς να είσαι από οποιαδήποτε φυλή αλλά μερικοί κύκλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν την αντίληψη ότι δεν μπορείς να είσαι Τούρκος».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΚΙΕΦ αφού υπενθύμισε ότι η «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» αποτελεί «μια σημαντική μη κυβερνητική οργάνωση για τον λαό της περιοχής» και έχει χάσει την επίσημη λειτουργία της για πολλά χρόνια με απόφαση του Ελληνικού κράτους, δήλωσε τα ακόλουθα: «Μπορούμε να πούμε ότι η μη εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι μια κακή εικόνα για τη χώρα μας, ότι η δημοκρατία της χώρας μας έχει μείνει στη τάξη και ότι δεν υπάρχει ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι. Σε αυτή την χώρα μπορείς να είσαι από οποιαδήποτε φυλή αλλά μερικοί κύκλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν την αντίληψη ότι δεν μπορείς να είσαι Τούρκος. Εμείς είμαστε άνθρωποι που αγαπούν την χώρα τους. Πιστεύω ότι μια μέρα με αυτό το δίκαιο αγώνα η Τουρκική Ένωση Ξάνθης θα συνεχίσει να λειτουργεί επίσημα. Εύχομαι όσο η πολιτεία τόσο και η κυβέρνηση μας να διαβάσει καλά τα αποτελέσματα αυτής της ημερίδας».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.