ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

«Ο ρόλος του Προξενείου πρέπει να περιοριστεί στις διπλωματικές του αρμοδιότητες»

fonirodopis.gr

Πρέπει να διαχωρίσουμε την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα από την επιρροή του ξένου παράγοντα – Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση του κόμματος, βρίσκομαι ήδη σε διαδικασία βουλευτικής υποψηφιότητας

Την ανάγκη να περιοριστεί ο ρόλος του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής στις καθαρά διπλωματικές του αρμοδιότητες προκειμένου η περιοχή να μπορέσει να αναπτυχθεί τονίζει η πολιτευτής της ΝΔ Βούλα Ελευθεριάδου μέσω συνέντευξης της στη «Φωνή της Ροδόπης».

«Δεν μπορεί μια περιοχή να αναπτυχθεί εάν όλοι δεν συμβάλλουν σε αυτό. Πρέπει όλοι να γίνουν συμμέτοχοι του οικονομικού μοντέλου. Εάν θέλουμε η Ροδόπη να πάει μπροστά θα πρέπει να μην υπάρχουν διακρίσεις και θα πρέπει η μειονότητα να συμμετέχει όσο πιο ενεργά γίνεται. Οι άνθρωποι της μειονότητας θα πρέπει να έρθουν όσο πιο κοντά γίνεται στο ελληνικό κράτος και να συμμετέχουν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής» τονίζει η κ. Ελευθεριάδου.

Η πολιτευτής της ΝΔ εκτός του τουρκικού Προξενείου κατακρίνει παράλληλα και όσους πολιτικούς συνδιαλέγονται με αυτό δίνοντας του στην ουσία δύναμη για να παίξει ρόλο που δεν του ανήκει. «Ο ρόλος του Προξενείου πρέπει να περιοριστεί στις καθαρά διπλωματικές του αρμοδιότητες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο Έλληνες πολίτες στη Θράκη και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Όποιος πολιτικός συνδιαλέγεται με το τουρκικό Προξενείο έχει κατ’ εμέ ένα αρνητικό πρόσημο στην πολιτική του σταδιοδρομία. Πρέπει να διαχωρίσουμε σαφέστατα την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα από την επιρροή του Προξενείου και είναι χρέος δικό μας των πολιτικών να τους κάνουμε να αισθάνονται Έλληνες πολίτες. Εμείς ως κυρίαρχο ελληνικό Κράτος είμαστε αυτοί που θα χαράξουμε την πολιτική μας στην περιοχή και όχι κάποιος ξένος παράγοντας» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Η κ. Βούλα Ελευθεριάδου με τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ κ. Λευτέρη Αυγενάκη

«Η ΝΟΔΕ πρέπει να είναι ανεξάρτητη και αυτοκέφαλη»

Κάλεσμα σε όλους τους φίλους και τα μέλη της ΝΔ απευθύνει μέσω της συνέντευξης της η Βούλα Ελευθεριάδου ώστε να συμμετάσχουν μαζικά στις εσωκομματικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο στις ΝΟΔΕ.

«Χρειαζόμαστε ένα κόμμα το οποίο θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία, να συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες, να είναι παρόν σε όλα τα ζητήματα που την απασχολούν και φυσικά να δίνει λύσεις και προτάσεις. Μέσα στα πλαίσια αυτά και προβάλλοντας την ανανέωση σε κάθε επίπεδο έχουμε τις εσωκομματικές εκλογές τον Μάιο και μέσω της εφημερίδας σας προτείνω σε όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν στις διαδικασίες αυτές να ενεργοποιήσουν την κάρτα τους. Όσο περισσότεροι μετέχουν τόσο μεγαλύτερος θα είναι και ο βαθμός δημοκρατικότητας. Για μένα είναι σημαντικό να μπουν νέες δυνάμεις στη ΝΔ με νέες προτάσεις» επισημαίνει η κ. Ελευθεριάδου.

Ενόψει μάλιστα των εσωκομματικών εκλογών δεν διστάζει να επιρρίψει ευθύνες στη σημερινή διοικούσα επιτροπή για την οποία δηλώνει ότι «δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» ενώ κατηγορεί και όλους εκείνους που επιχείρησαν κατά καιρούς να μετατρέψουν τη ΝΟΔΕ σε όργανο τους προκειμένου να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. «Αυτό οδήγησε σε μεγάλη μείωση της εκλογικής επιρροής του κόμματος. Ο κομματικός μηχανισμός πρέπει να είναι ανεξάρτητος και γι’ αυτό τον σκοπό αγωνίζομαι και θα αγωνίζομαι για πάντα» επισημαίνει η πολιτευτής της ΝΔ.

«Βρίσκομαι σε διαδικασία βουλευτικής υποψηφιότητας»

Η Βούλα Ελευθεριάδου δηλώνει «παρούσα» και θέτει τον εαυτό της στη διάθεση του κόμματος για ακόμη μια φορά ξεκαθαρίζοντας την πρόθεση της να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

«Από το 2010 που ξεκινήσαμε μια προσπάθεια με τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη συμμετέχω ενεργά και έχω αποδείξει ότι έχω στηρίξει το κόμμα επάξια. Να θυμίσω ότι στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, τον Σεπτέμβριο του 2015, έκανα την μεγάλη υποχώρηση καθώς μου ζητήθηκε να μεταφέρω τη θέση μου στη λίστα από τη δεύτερη στην τρίτη θέση γιατί αυτό ήταν το εκλογικό συμφέρον του κόμματος. Δεν το έκανα με μεγάλη ευκολία αλλά εφόσον θεώρησα ότι υπάρχει περίπτωση να επωφεληθεί το κόμμα μου από αυτήν την ενέργεια, εγώ όφειλα να υπακούσω. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι αυτή η κίνηση μου έδωσε την μεγάλη πιθανότητα να είμαι εκ νέου υποψήφια στις επόμενες εκλογές. Έχοντας αυτήν την αίσθηση έχω μπει εδώ και καιρό σε μια διαδικασία βουλευτικής υποψηφιότητας».

Τέλος, η κ. Ελευθεριάδου σχολιάζοντας την αυξημένη ανεργία και την οικονομική κρίση που πλήττει την περιοχή και όχι μόνο μιλά για λάθος επιλογές πεπερασμένων πολιτικών προτύπων προηγούμενων δεκαετιών.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια μονιμότητα οικονομικής δυσπραγίας. Πιθανόν οι πολιτικοί οι οποίοι πέρασαν από την περιοχή μας λειτουργούσαν σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον με συγκεκριμένες συνθήκες. Κάποιος πχ μπορεί να έφερε δύο Σχολές όμως αυτό δεν βοήθησε όπως αποδείχθηκε στην ανάπτυξη του τόπου βραχυπρόθεσμα. Είχαν επιλεγεί λάθος πρότυπα ανάπτυξης», τονίζει.

Καταθέτοντας την δική της πρόταση σημειώνει ότι η Ροδόπη θα πρέπει να στηριχθεί στον τουρισμό αλλά και σε νέου είδους αγροτικές καλλιέργειες.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε δημιουργήσει υποδομές τουριστικής ανάπτυξης. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει η στοιχειώδης υποδομή που απολαμβάνουν οι γύρω περιοχές. Ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της η περιοχή αυτή τη στιγμή είναι ο τουρισμός ο οποίος θα μπορέσει να αποτελέσει τη νέα «ατμομηχανή» πάνω στην οποία θα μπορέσουν να κουμπώσουν και τα υπόλοιπα επαγγέλματα.

Έχουμε έναν κάθετο άξονα ο οποίος είναι αναξιοποίητος για την περιοχή καθώς τόσοι επισκέπτες είναι περαστικοί. Και όλο αυτό επειδή τόσα χρόνια επενδύσαμε σε λάθος πράγματα», αναφέρει καταλήγοντας.

 Λευτέρης Γλερίδης
facebook.com/gleridis

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ