ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Κατερίνα Ιωαννίδου: «Γνωρίζουμε να δίνουμε μάχες και να τις κερδίζουμε»

Η Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Συντονισμού μιλάει στη «Φωνή της Ροδόπης» για το πρόβλημα υποστελέχωσης στον Δήμο Κομοτηνής – 190 μόλις οι καλυμμένες θέσεις από τις 490 οργανικές συνολικά – «Παραλάβαμε έναν Δήμο οικονομικά στην εντατική, όμως χάρη στις προσπάθειες όλων μας πραγματοποιήσαμε σημαντικό έργο»

fonirodopis.gr

Την ανάγκη άμεσης στελέχωσης του Δήμου Κομοτηνής και ιδιαιτέρως της Πολεοδομίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας που αποτελούν τους  βασικούς πυλώνες ανάπτυξης για μια πόλη, και οι οποίες όπως τονίζει «λειτουργούν οριακά», επισημαίνει η Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Συντονισμού κ. Κατερίνα Ιωαννίδου μέσω συνέντευξης της στη «Φωνή της Ροδόπης».

Ενδεικτικό της τεράστιας έλλειψης προσωπικού που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον Δήμο Κομοτηνής είναι το γεγονός ότι από το σύνολο των 490 οργανικών θέσεων μόλις 190 είναι οι καλυμμένες ενώ 300 παραμένουν κενές.

«Παρά τις συντονισμένες προσπάθειες που διεξάγονται από τον Δήμαρχο προσωπικά, ειδικά για το κομμάτι της Πολεοδομίας που μας απασχολεί ιδιαίτερα, δεν έχει καταστεί ακόμα εφικτό να πάρουμε προσωπικό. Είναι λάθος να επιρρίπτουμε ευθύνες σε αυτούς που προσπαθούν και αγωνιούν για τον τόπο» θα μας πει η κ. Ιωαννίδου η οποία επιρρίπτει ευθύνες για όλη αυτήν την κατάσταση στην κυβέρνηση.

«Την αποκλειστική ευθύνη για την υπολειτουργία της Πολεοδομίας την φέρει η κυβέρνηση και οφείλει επιτέλους να δει τις ανάγκες των Δήμων επισταμένα και μεμονωμένα» σημειώνει η Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Συντονισμού για να προσθέσει ότι «η υποστελέχωση του προσωπικού, οφείλεται στις μνημονιακές δεσμεύσεις που ανέλαβε η Κυβέρνηση. Δεν υπέγραψε ούτε ο Δήμος Κομοτηνής ούτε ο Δήμαρχος το μνημόνιο. Εμείς απλά καλούμαστε για άλλη μια φορά να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα. Και θα το βγάλουμε. Γιατί ξέρουμε να δίνουμε μάχες και να τις κερδίζουμε».

«Έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση»

Το λιγοστό αλλά φιλότιμο, όπως το χαρακτηρίζει η κ. Ιωαννίδου, προσωπικό του Δήμου Κομοτηνής και η σημερινή διοίκηση «καταβάλλουν υπεράνθρωπες  προσπάθειες να εξυπηρετήσει τους Δημότες σε όλα τα επίπεδα καθημερινά». «Βλέπετε ότι παρά τα προβλήματα υποστελέχωσης, η διοίκηση μας έχει πραγματοποιήσει σημαντικό έργο» ενώ κάνοντας μια σύντομη αναδρομή και έναν μίνι απολογισμό, μας υπενθυμίζει μερικά εξ αυτών.

Ενδεικτικά, αναφέρει:

Α) Την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης σε 20 χωριά, μιας και είναι επίκαιρο καθώς όλοι παρακολουθήσαμε τη συμπρωτεύουσα να μένει χωρίς νερό για 7 μέρες, το νερό που το θεωρούμε δεδομένο…  ένα έργο που δε φαίνεται, δε φαντάζει, δεν αστράφτει, μα τόσο σημαντικό, να απολαμβάνουν όλοι καθαρό νερό.

Β) Το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, που απευθύνεται στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και είναι το μεγαλύτερο στην Περιφέρεια και χάρη σε αυτό μπορούν οι λιγότερο προνομιούχοι συμπολίτες μας να βιοποριστούν.

Γ) Οι δύο παιδικοί σταθμοί που κατασκευάσαμε στο Ροδίτη και το Κόσμιο.

Δ) Η ανάπλαση της Πλατείας Χρυσάνθου που χάρη στις παρεμβάσεις μας έγινε πόλος έλξης της νεολαίας, ένα νέο στέκι εκτός πλατείας.

Ε) Ο Ξενώνας των κακοποιημένων γυναικών, ο μοναδικός που υπάρχει από τη Θεσσαλονίκη και επάνω.

Ζ) Ο ποδηλατοδρόμος που τόσο πολύ πολεμήθηκε μα άλλαξε όμως την εικόνα της πόλης μας.

Η) Η υδροδότηση της παράκτιας ζώνης, την ώρα που μιλάνε όλοι για τουρισμό γενικά και αόριστα,  εμείς δημιουργούμε τις βασικές υποδομές για τον τουρισμό.

Θ) Η ανάπλαση της περιοχής Χάρμανλικ έργο ύψους 2.000.000€, γιατί εμείς προσπαθούμε για κάθε γωνιά της πόλης και δεν εστιάζουμε σε έργα εντυπωσιασμού που αφορούν μόνο το κέντρο.

Ι) Η Τσανάκλειος που πέρασε στην ιδιοκτησία μας μετά κόπων και βασάνων από λάθη και παραλείψεις προηγούμενων διοικήσεων και τώρα ολοκληρώνεται η αναπαλαίωση της.

Κ) Η πληθώρα πολιτιστικών δρώμενων που προβάλλουν την πόλη μας και παγιώνονται ως θεσμοί, όπως το FANARI SUMMER FESTIVAL, το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ.

Λ) Διανοίξεις δρόμων, αποκαταστάσεις και διαπλατύνσεις πεζοδρομίων κλπ.

«Θα μπορούσα να  σας μιλάω για πολλή ώρα για αυτά που γίνανε και άλλη τόση για αυτά που θα γίνουνε και θα αλλάξουν την όψη της πόλης μας, και την καθημερινότητα μας προς το καλύτερο, όπως η Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου, έργο που ήδη δημοπρατήθηκε και θα ξεκινήσει σε λίγο.

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε έναν Δήμο Κομοτηνής που παρελήφθη οικονομικά στην εντατική και χάρη στις προσπάθειες όλων μας, της διοίκησης, του κουτσουρεμένου προσωπικού, των δημοτών που ανταποκρίνονται στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, είναι οικονομικά εύρωστος και έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε νέα πρόκληση.

Φανταστείτε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε με μια πλήρως στελεχωμένη Πολεοδομία, και με μία πλήρως στελεχωμένη Τεχνική Υπηρεσία» σημειώνει η κ. Ιωαννίδου.

Τέλος, η Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Συντονισμού τονίζει ότι ο αγώνας για την στελέχωση του Δήμου και της Πολεοδομίας δεν θα σταματήσει και οι πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση θα συνεχιστούν. Ζητά όμως την συνδρομή και την στήριξη των τοπικών φορέων. «Σε αυτήν την προσπάθεια όμως, ιδιαίτερα στο θέμα της Πολεοδομίας οφείλουν να στηρίξουν εμπράκτως τις πιέσεις μας προς την Κυβέρνηση όλοι οι φορείς, η Περιφέρεια, οι εν ενεργεία Βουλευτές, τα Επιμελητήρια» θα πει καταλήγοντας.

Λευτέρης Γλερίδης
facebook.com/gleridis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ