ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία: Η Άγκυρα να μετρά τα λόγια της

fonirodopis.gr

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία – «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την κυριαρχία μας στις βραχονησίδες Καρντάκ», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών

Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη συμπερίληψη από την Ελλάδα των βραχονησίδων των Ιμίων στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα της Ε.Ε., «Natura 2000». Συγκεκριμένα, ο Ακσόι έκανε λόγο για εκμετάλλευση από πλευράς της Ελλάδας των περιβαλλοντικών προγραμμάτων της Ε.Ε. με πολιτικό κίνητρο, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με την κυριαρχία της Τουρκίας πάνω στα Ίμια.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε άμεσα: «Το νομικό καθεστώς των Ιμίων είναι πλήρως κατοχυρωμένο και η ελληνική κυριαρχία επ’ αυτών είναι δεδομένη και αναμφισβήτητη. Λαθεύει η Τουρκία, εάν νομίζει ότι δύναται να παραβιάσει στο Αιγαίο το διεθνές δίκαιο χωρίς συνέπειες, όπως πράττει σε άλλα σημεία του περίγυρού της. Της συστήνουμε δε, να μετράει τα λόγια της», συμπληρώνει.

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ