ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εποχές «εργασιακού μεσαίωνα» στο Ε.Κ. καταγγέλλουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

fonirodopis.gr

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν 20 βουλευτές για την απόλυση της εργαζομένης Ρυίας Πατσατζή – Καλούν την κυβέρνηση να ελέγξει τη νομιμότητα

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετική με την απόλυση της εργαζομένης και συνδικαλίστριας Ρυίας Πατσατζή από την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.

Οι βουλευτές κάνουν λόγο για «εργασιακό μεσαίωνα» και καλούν την κυβέρνηση να ελέγξει τη νομιμότητα της απόλυσης βάσει και του συνδικαλιστικού νόμου 1264/1982.

Το κείμενο της ερώτησης:

«Θέμα: Απόλυση συνδικαλίστριας από το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής

Ο συνδικαλιστικός νόμος 1264/1982 αποτελεί ιστορικό νομοθέτημα και ορόσημο για τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Ακριβώς λόγω αυτής της μεγάλης σημασίας του νόμου για το συνδικαλιστικό κίνημα και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζοµένων, η σημερινή Κυβέρνηση τόλμησε να έρθει αντιμέτωπη με τους θεσμούς, να δώσει μάχη και να την κερδίσει, αποτρέποντας την αλλαγή του νόμου.

Με αφορμή όμως το πρόσφατο περιστατικό της απόλυσης συνδικαλίστριας, η οποία τυγχάνει να είναι μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, εργαζόμενη επί 18 έτη σε αυτό, αλλά και Πρόεδρος πρωτοβάθμιου κλαδικού σωματείου, μπορούμε να μιλάμε ξεκάθαρα για επιστροφή σε εποχές εργασιακού μεσαίωνα.

Επειδή αυτό το πρωτοφανές για τα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος περιστατικό έγινε με παράνομη, καταχρηστική και εκδικητική απόφαση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου.

Επειδή είναι απαράδεκτο μια συνδικαλιστική οργάνωση να απολύει τους δικούς της εργαζόμενους, πολύ δε περισσότερο συνδικαλιστής να απολύει συνδικαλιστή χωρίς καν να προϋπάρχουν οι λόγοι που ορίζει ο Ν. 1264/82.

Επειδή τέτοιου είδους αυθαίρετες ενέργειες αμαυρώνουν κυριολεκτικά τόσο την εικόνα του συνδικαλιστικού κινήματος όσο και των συνδικαλιστών.

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Προτίθεται να προβεί σε έλεγχο για το αν ακολουθήθηκε η εκ του νόμου προβλεπόμενη διαδικασία για την απόλυση της εργαζόμενης συνδικαλίστριας;

Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να αποτρέπονται τέτοιες αυθαίρετες πρακτικές στο μέλλον;».

Οι ερωτώντες Βουλευτές:

Μουσταφά Μουσταφά
Αυλωνίτου Ελένη
Βαρδάκης Σωκράτης
Γκαρά Αναστασία
Εμμανουηλίδης Δημήτριος
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Θελερίτη Μαρία
Ιγγλέζη Αικατερίνη
Καρά Γιουσούφ Αϊχάν
Καραγιαννίδης Χρήστος
Κάτσης Μάριος
Μιχελογιαννάκης Ιωάννης
Πάλλης Γεώργιος
Παπαδόπουλος Νικόλαος
Παπαδόπουλος Χριστόφορος
Παπαφιλίππου Γεώργιος
Ρίζος Δημήτριος
Σκουρολιάκος Παναγιώτης
Τσόγκας Γεώργιος
Ψυχογιός Γεώργιος

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ